Malzemeler
- 1 kg dana eti
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Kekik
Nasıl Yapılır?
- Etleri küçük doğrayın tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
- Etleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak mühürleyin.
- Suyunu çekince tereyağı ekleyin.
- Soğanı ince ince doğrayın ekleyip karıştırın biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın domates suyunu salınca salçayı ilave edip karıştırın.
- Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
- Pişmeye yakın tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Servis tabağına alın.