5 Ağustos 2022 Cuma

Et Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Etleri küçük doğrayın tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Etleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak mühürleyin.
  • Suyunu çekince tereyağı ekleyin.
  • Soğanı ince ince doğrayın ekleyip karıştırın biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın domates suyunu salınca salçayı ilave edip karıştırın.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
  • Pişmeye yakın tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Servis tabağına alın.

Tam Ölçülü Aşure Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 120 gr kuru incir
  • 120 gr kuru üzüm
  • 120 gr kuru kayısı
  • 80 gr fındık içi
  • 1,5 tatlı kaşığı karanfil
  • 4 litre sıcak su
  • 1,5 su bardağı sıcak süt (300 ml)
  • 1,5 çay bardağı su (185 ml) (karanfil için)

    Nasıl Yapılır?

  • Aşurelik buğdaylarımızı 1 gece önceden ıslatalım.
  • Ertesi gün tencereye buğdaylarımızı alalım, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar kaynatalım.
  • Kaynayan buğdayları ocaktan alarak sarı suyunu süzelim.
  • Buğdayları süzdükten sonra tekrar tencereye alalım ve üzerine sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını aralıklı kapatalım ve buğdayları 50 dakika kadar haşlayalım.
  • Ayrı bir sos tenceresine karanfilleri alalım, üzerine suyu ilave edelim ve  kaynatalım.
  • 10 dakika kadar kaynattığımız karanfilin altını kapatalım, bir kenarda soğuması için bekletelim.
  • Haşlanıp şişen buğdayların üzerine haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohut, pirinci ekleyelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  • Ardından doğranmış kuru kayısı, doğranmış kuru incir, kuru üzüm ve kalan sıcak suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirelim.
  • Kaynattığımız karanfilin suyu, fındık içi ve toz şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak sütü ekleyelim, karıştırarak 15 dakika daha pişirelim.
  • Kıvam alan aşurenin altını kapatalım ve kaselere eşit bir şekilde paylaştıralım. Üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Oda sıcaklığına gelen aşureleri dinlenmeleri için buzdolabına yerleştirelim.
  • Soğuyan aşureler servise hazır. Afiyet olsun!

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 10 gram instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarıları
  • Üzerine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçine koymak için

  • Beyaz peynir

Üzeri için

  • Yumurta sarıları

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • 1 saat üzerini örtün mayalayın.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
  • Düz bir zeminde elinizle açın.
  • İçine peynir koyup kapatın isterseniz boş ta yapabilirsiniz.Ben bir tepsi boş bir tepsi peynirli yaptım.
  • Tepsiye dizin.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürün.Bıçakla çizik atın.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alın.
  • Üzerilerine temiz kuru bir bez örtün yumuşacık olacaktır deneyeceklerden resim beklerim şimdiden afiyet olsun

Çıtır Börek Tarifi

 



Malzemeler

  • 6 adet yufka

Yufkaların arasına sürmek için

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • İç harcı için

    • Lor peyniri ve kaşar

    Sosu için

    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı su

      Nasıl Yapılır?

    • Uygun bir kabın içerisine sıvı yağ ,krema, maden suyu karıştırıp sosu hazırlanır.
    • Tezgahın üzerine yufkanın birtanesi açılır.
    • Üzerine sosdan sürülür.
    • Son bir yufka kalana kadar aynı işlem yapılır.
    • Son yufkayı serip sos dökmeyelim pizza dilimi şeklinde kesilir. Herbir parçaya geniş tarafına peynir koyup sarılır.
    • Bir gün dolapda bekletilir.
    • Geniş bir kaba sıvı yağ ve su karıştırıp börekleri her yerine gelecek şekilde batırılır.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Coco Star Dondurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram bitter çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
  • Dondurma kalıbına pay edip buzlukta donana kadar bekletelim.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Dondurma ile buluşturalım. Afiyet olsun 

Dondurma Tadında Fit Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı kuruyemiş ( fındık, ceviz, badem karışık)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı hurma püresi kullandım (bal da olur tatlandırmak için)
  • Süt (kıvam için 3-5 yemek kaşığı)

Böğürtlenli kısım:

  • 1 avuç donuk böğürtlen
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • Vişneli kısım:

    • 5-6 adet vişne
    • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
    • 1 yemek kaşığı bal

      Nasıl Yapılır?

    • Tabanı için gerekli olan tüm malzemeleri robottan çekelim kenara ayıralım.
    • Böğürtlenli kısım için: 1 gün öncesinden dondurmuş olduğumuz böğürtleni, süzme yoğurt, bal labne ve hindistan cevizi tozuyla beraber hepsini pürüzsüz olana dek çekelim.
    • Vişneli kısım için: vişne, süzme yoğurt ve balı karıştıralım.
    • Hazırlanışı🌈Buzdolabı poşetini açıp bowl kasesine yerleştirelim.
    • Öncelikle taban için yaptığımız karışımı ekleyip kaşıkla düzleyin.
    • Ardından böğürtlenli dondurmayı ve üzerine de vişneli karışımı ekleyelim dondurucuya atalım.
    • 2-3 saat sonra dondurma kısmı donunca hemen yiyebilirsiniz. Ara öğünde – kahve ile beraber de harika oluyor. 

Supangle Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su

Üzeri için:

  • Çilek
  • Antep fıstığı (siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

    Nasıl Yapılır?

  • Sütü derin bir tencereye alıp un, kakao, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyelim.
  • Bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştıralım.
  • Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olmaya başladığında ocaktan alalım.
  • Tereyağ ve çikolatayı ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
  • Sonrasında ılımasını bekleyip ardından 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Servis kaselerine paylaştırıp soğumasını bekleyelim ve üzerini süsleyelim.
  • Buz dolabında dinlendirelim. Afiyetle 

Tuzlu Krep Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru harcı için karıştırma kabına un, süt, sıvı yağ ve suyu ekleyerek tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Ardından yumurta ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Ocağa yapışmaz tava alalım ve içerisine çok az sıvı yağ dökerek fırça ile yağlayalım.
  • Güzelce ısınan tavaya 1,5 kepçe kadar hamurdan dökelim ve sağa sola çevirerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
  • Üzeri kuruduğunda spatula yardımı ile krebimizi ters çevirelim ve diğer yüzünün de pişmesini sağlayalım.
  • Pişen krebimizi servis tabağına alalım ve kalan harcı aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Eğer tavanız yapışmaz bir tava kullanıyorsanız ilkinden sonra tavanızı yağlamaya gerek olmayacaktır.
  • Tüm harcı pişirdikten sonra kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Elmalı Kubbe Kurabiye (Bayılacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un

İç harcı:

  • 3-4 adet elma rendesi
  • Yarım su bardağı şeker (şeker seviyorsanız daha ilave edebilirsiniz)
  • Tarçın

     Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri katalım.
  • Unumuzu da hamurumuza göre azar azar ilave edelim.
  • Resimlerde gördüğünüz gibi şekil verip görüne atalım.
  • 15-20 dk bile demeden hemen pişiyor fırınımızı mutlaka kontrol edelim☺️.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca pudra şekeri serpelim üzerlerine 🥰Afiyet şifa olsun 

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru nohut
  • 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı nohut yemeği için öncelikle nohutlarımızı 1 gece suyun içerisinde bekletelim.
  • Ertesi gün soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.  Yeşil biberi de yine küçük küçük doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
  • Ardından soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Doğradığımız biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Kıymayı da tencereye ilave ederek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Kıymayı kaşığın tersiyle ezdiğinizde tane tane ayrılacak ve birbirine yapışamayacaktır.
  • Kıyma kavrulduktan sonra salçaları, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Son olarak sıcak suyu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı olacak şekilde kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Nohutlar güzelce yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 adet dolmalık biber

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Üzeri için;

  • Domates dilimleri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı alarak kavuralım.
  • Domates salçası, pirinç, küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Nane, yeni bahar, tuz,toz şeker ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştıralım. Hazır olan iç harcımızı ocaktan alalım, ılımaya bırakalım.
  • Sap kısımlarını kestiğimiz dolmalık biberlerimizin içerisine yarısına gelecek şekilde iç harcımızdan yerleştirelim.
  • Üstlerine domates dilimlerinden yerleştirerek borcama dizelim.
  • Sos malzemelerini uygun bir kapta salça çözülene kadar karıştıralım. Biber dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  • Borcamın üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım ve önceden ısıtılmış 200°C fırında alt üst fansız ayarda 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzerinden pişirme kağıdını alalım ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
  • Üzeri kızaran ve pişen biber dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!