Malzemeler
Hamur için:
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 4 yemek kaşığı tereyağı (65 gram)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı şeker ( 100 gram)
- İsteğe bağlı vanilya aroması
- 4,5 su bardağı un (500 gram)
Sürmek için:
- Çokomel, reçel vs.
- 1 adet yumurta sarısı
- 1-2 yemek kaşığı süt
- File badem, fındık vs.
Dekor için:
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Cezveye sütü ve tereyağını koyun ve kısık ateşte hafif ısıtın (eli yakmayacak).
- Yoğurma kabına tüm malzemeleri ve sütü ekleyip 10 dk yoğurun.
- Hamur ne kadar yoğurulursa o kadar iyi elastik hafif yapışan dokuda olacak.
- Poşetle kapatıp 40 dk mayalandırın.
- Hamuru tekrar hafifce yoğurup havasını alın ve unlanmış tezgaha koyun.
- Merdaneyi de unlayıp hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
- Üzerine çikolata sürün ve bir kenarını ortasına doğru katlayın.
- Diğer yarısınıda onun üzerine katlayın ve hamuru hafif uzunlamasına açın.
- 3-4 parmak kalınlığında 9-12 parçaya kesin.
- Her parçaya 3 cizik atın ama tam yukarısından kesmeyin ve örgü şeklinde birleştirin.
- Kesilmemiş yerinden başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye açık yeri alta gelecek şekilde koyun.
- Tekrar poşet ile örtüp 15 dk dinlendirin.
- Fırını 170 dereceye getirin.
- Yumurta sarısına biraz süt ekleyip çöreklerin üzerine sürün ve dileyen file badem, fındık vs serpebilir.
- 25 dk güzelce kızarana dek pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.