Malzemeler
- 5 adet taze böreklik yufka
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 küçük çay bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 porsiyon peynir (Kaşar ve beyaz peynir)
- 1 tutam maydanoz
- 1 fiske karabiber ve pul biber
Nasıl Yapılır?
- Böreği yapacağımız tepsinin tabanına pişirme kağıdı serelim.
- Sos için verilen malzemeyi derin bir kasede karıştıralım.
- İç harcı için peynirleri rendeliyelim, ince kıyılmış maydanozu, karabiber ve pul biberi peynire ilave ederek karıştıralım.
- 1. Yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde serelim.
- Sos tan 2 kaşık gezdirerek dökelim.
- 2. Yufkayı tepsinin içine kırışık olarak serelim yine sos dökelim.
- Üzerine peynirli harç serpelim. Her kata sos ve peynirli harç serperek bitirelim.
- İlk yufkanın sarkan kenarlarını böreğin üstüne düzelterek bükelim.
- Kalan sosu üzerine dökerek fırça ile her yerine sürelim. Böreği ister dilimleyin isterseniz öylece pişirip sonra dilimlersiniz.
- 190 derecede önceden ısınmış fırında alt üst ayarda böreğin üzeri istediğimiz gibi kızarınca pişmiş demektir. Fırından alınca üzeri açık olarak bırakalım. Bu çok lezzetli böreği tatmak isterseniz mutlaka deneyin. Afiyet olsun !.
İç harcı için;