Malzemeler
Et sotesi için;
- 400 gr dana kuşbaşı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Patlıcanları için;
- 6 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim. Bunun için patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım. Evinizde varsa közmatikte yoksa fırında ya da ocakta közleyelim.
- Patlıcanlar iyice yumuşadıktan sonra uygun bir tabağa alalım ve üzerini streç ile kapatarak bekletelim. Bu şekilde yaptığınızda patlıcanların kabukları çok daha kolay soyulacaktır.
- Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyalım ve sap kısımlarını keselim. Eğer patlıcanlarınızın hepsini kullanmayacaksanız çift kilitli poşete ya da dondurucu poşetine yerleştirerek dondurucuya kaldırabilir ve istediğiniz zaman çıkartıp çözdürerek yapabilirsiniz.
- Et sote için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Yağ kızdıktan sonra üzerine kuşbaşı etleri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kavuralım.
- Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Ardından doğranmış biberleri ekleyerek biberlerin diriliği gidene kadar kavuralım.
- Daha sonra domates salçası ve küp küp doğanmış domatesleri de ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Közlenmiş patlıcanlarımızı küp küp doğrayarak fırın kabına alalım.
- Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştırarak kabımızın tabanına yayalım.
- Ardından et soteyi patlıcanların üzerine aktaralım. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda köz patlıcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!