Malzemeler
Hamuru için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (istemezseniz kullanmayabilirsiniz ama güzel bir kıtırlık veriyor)
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı kadar un alıyor)
İçi için;
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Limon kabuğu
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Ardından yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- İçi için tüm malzemeleri robotta çekiyoruz.
- Hamurumuzu ince bir şekilde açıp, bir bardak yardımıyla kesiyoruz.
- Hamurların ortasına birer çay kaşığı iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20/25 dakikada pişiyor.
- Piştikten sonra ocağa şerbet malzemelerini alıp şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Ben içini limon kabuğu ekledim. İsterseniz çubuk tarçın yada karanfilde ekleyebilirsiniz.
- Kaynayan şerbetimizin içine pişen kurabiyelerimizi atıyoruz.
- Kurabiyelerin eli yakmayacak bir ısıda olması gerekiyor.
- Kurabiyelerin iki tarafını da birer dakika şerbetin içinde kaynatıyoruz.
- Arta kalan şerbeti biraz daha kaynatıp, yoğunlaştırıyoruz.
- Yoğunlaşan şerbetimizi kurabiyelerin üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun!.