Malzemeler
- 500 gram koyun eti
- 5-6 adet patlıcan
- 1 adet iri soğan
- 4 adet köy biberi
- 3 diş sarımsak
- 3 adet orta boy domates
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını yakmadan eritin ve etleri ilave edin. Hızlıca çevirerek kısa süreli soteleyin. Etin rengi değişip mühürlenince üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ile kaplayın ve yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin.
- Bu arada patlıcanları alacalı soyup 10 dakika tuzlu suda bekletin. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın. Halka değil küçük dikdörtgenler şeklinde doğrayın. Sıvıyağı ısıttığınız tavada patlıcanları kızartın (Çok fazla kızartmayın)
- Kızarmış patlıcanları bir süzgece alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.
- Orta boy bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Küp doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip soteleyin.
- Sonra yine küp doğranmış domatesleri, doğranmış sarımsakları, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Yeterince su katıp kaynatın.
- Bir fırın kabının en altına patlıcanları dizin. En üste etleri koyup üzerini streç folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılımış 190 derecede pişirin.
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 1 su bardağı un
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
- Fındık
Nasıl Yapılır?
- 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolatayı karıştırıp, üzerine 1 su bardağı unu ilave edip yoğuruyoruz. Hamur çok sert çok yumuşak olmamalı.
- Yuvarlak şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15,20 dakika pişiriyoruz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben kurabiyenin ortasına beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, döküp, üzerine fındık koydum. Afiyet şeker olsun
Malzemeler
- 130 gr yumuşamış tereyağ veya margarin
- 1 çay b. sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp iyice karışması için çırpıyoruz. Sonra pudra şekeri, nişasta, vanilya ve unu katıp iyice hamur kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
- Kuru üzümü ceviz içini damla çikolatayı ve en son kabartma tozunu ekleyip yoğurduktan sonra yuvarlak şekiller verip, 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kontrol ederek pişmesi gerekiyor çünkü hemen kızarıyor.
- Kesinlikle diğer kurabiyeler gibi ağızda acı buruk bir tat bırakmıyor. Şekerini içerisine damla çikolata ve kuru üzüm koyduğum için abartmaya gerek duymadım.
- İsteyen pudra şekerini birazcık daha artırabilir. Yedikçe yediren ağızda kıyır kıyır dağılan bir kurabiye.
Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 3 tane soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ (80 ml)
- 4 adet doğranmış domates
- 1 yemek kaşığı sebze tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı acı tozbiber
- 1 kutu konserve domates
- 150 ml su
Nasıl Yapılır?
- Tencereye önce taze fasulye sonra doğradığımız tüm malzemeyi sırası ile ekliyoruz.
- En üste baharatları, zeytinyağ, ve suyunu ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp sebze pişirme ayarına programlıyoruz. 20 dakika sonra kapağı açıyoruz.
- Aynı işlemi normal bir tencerede yapabilirsiniz. Süresi uzun olur sadece. Afiyet olsun.
Malzemeler
- ️1 bağ semizotu
- ️1 adet soğan
- ️1 diş sarımsak
- ️1 adet kapya biber
- ️1 çay bardağı başbaşı bulgur
- ️2 adet domates
- ️Kaşık ucuyla salça
- ️Yarım çay bardağı su
- ️2 kaşık zeytinyağı
- ️Damak zevkinize göre tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytinyağında soğanlarımızı kavuruyoruz. Ardından sarımsak ve kapya biberleri katıyoruz.
- Biraz yumuşayınca küp domatesleri, salçamızı ve tuzunu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Semiz çok çabuk pişen bir sebze olduğu için önceden bulgurun ve kapya biberin biraz pişmesini sağlıyoruz.
- Hafif yumuşayan bulgurumuzun üstüne semizotlarını ekleyip küçük ocak, az ateşte pişiriyoruz.
- İster yoğurtla ister de sade servis edebilirsiniz. 🍀Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 5 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, su ,yumurta akı ve tuzu ekleyin karıştırıp, un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan 2 eşit beze yapalım.
- Bezeleri merdane yada oklava ile tepsi boyutuna getirelim.
- Üzerine eritilmiş tereyağını dökelim sarıp rulo yapalım gül böreği şeklinde katlayıp buzlukta 10 dakika yağın donmasını sağlayın.
- Soğanları iri olacak şekilde doğrayın sıvı yağda soteleyin tuz ve biberi ekleyip soğumaya bırakın.
- Dinlenen bezeleri merdane ile açalım büyük fırın tepsisine alalım soğuyan soğanları döküp yayın 2. bezeyi de açarak üstüne kapatın.
- Yumurta ve sütü üzerine sürüp, 200 derecelik fırında pişirelim afiyetler olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1-1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimek ve suyu tencerenize alın. Haşlanmasını sağlayın.
- Haşlanan mercimek ve diğer malzemeleri robotunuza alıp karıştırın.
- İyice karışmasına dikkat edin.
- Humusu tabağınızı alın.
- Üzerinize ısıttığınız pulbiber yağ karışımını dökün.Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- İnce kıyılmış maydanoz
- Tuz
Diğer malzemeler ;
- 3 orta boy patlıcan
- 4-5 orta boy domates
- 6 adet yeşil kıl biber
Sosu için ;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini uygun bir kaba alarak iyice yoğurun.
- Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Ardından yuvarlayarak şekil verin.
- Patlıcan ve domatesleri ince olmayacak şekilde dilimleyin.
- Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Ardından suyunu süzerek kurulayın.
- Patlıcanları az yağda yarı pişmiş şekilde kızartın.
- Ardından köfteleri çok az yağda hafif kızartın.
- Tepsiye bir köfte bir patlıcan bir domates şeklinde dizin.
- Aralarına biber yerleştirin.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.
- Salça ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Sosu köftelerin üzerine gezdirin.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından almadan önce yağlı kağıdı üzerinden alıp tekrar 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.Afiyet olsun.
Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı su
- 100 gram sıvı krema (1 çay bardağı kadar)
- 1 tutam dereotu
- Yeterince tuz karabiber pulbiber muskat
Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alalım ve erimesini sağlayalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanlar kavrulunca içine doğradığımız patatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bir kaç dakika sonra unu ekleyip karıştıralım üzerine suyunu ilave edip iyice karıştıralım ve orta ateşte ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Dikkat edin patatesler taşmasın.
- Bu aşamada tuzunu ve baharatlarıda ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Çorbayı blenderdan geçirelim. Kremayı ekleyip karıştıralım.
- İnce şekilde kestiğimiz dere otunuda ekleyip karıştıralım. Bir kaç dakika sonra çorbamız hazır 👌🏼eğer koyu kıvamda olursa kaynar su ilave edebilirsiniz.
Malzemeler
Keki için:
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
Muhallebisi için:
- 2.5 çay bardağı süt
- 1 tane yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
Islatmak için:
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kahve
Süslemek için:
- Kakao
- Ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 2 yumurtayı ve 1 çay bardağü şekeri bi karıştırma kabına alıp krema kıvamı alana kadar çırpalım.
- Krema kıvamı aldığında karışımın üzerine süt ve yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Üzerine öncelikle 1 çay bardağı unu ve 2 tatlı kaşığı damla çikolatayı ekleyip çırpıyoruz.
- En son olarak 1 çay bardağı unu,2 yemek kaşığı kakaoyu,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak tart kalıbımıza boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırınımıza koyuyoruz.
- Muhallebisi:.Önce 2. 5 çay bardağı sütümüzü koyuyoruz.
- Yumurtanın sarısını ekliyoruz.
- 1 çay bardağı şekeri de ekliyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu da ekliyoruz.
- Hepsini karıştırıyoruz ve tüpe koyuyoruz.
- Koyulaşıp katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ve kaynadığında tüpten alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz pişince fırından çıkarıyoruz ve sunum tabağımıza boşaltıyoruz.
- Üzerine muhallebimizi boşaltıyoruz.Ve son olarak üzerinde kakao gezdiriyoruz kenarlarınıda ceviz içiyle süslüyoruz. Dolaba atıyoruz.Veee herkese afiyett olsunn
Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 ,5 su bardağı kadar su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz (çay kaşığı ucu kadar)
- Yarım çay bardağı su veya süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeli olmasın)
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Tarçın
- Fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye pirinç ve suyu ekleyip altını kısalım pişsin suyunu çekince ocağı orta ateşe alalım azar azar sütü ilave edip devamlı karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca toz şekerini ve bi çimdik tuz ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- 10 dk kadar kısık ateşte pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt veya su ile nişastayı karıştıralım ve tencereye yavaşça ilave edelim.
- Birkaç dakika daha kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çok beklerse dinlenirken katı olur ona dikkat edin ocaktan alınca vanilya’yı ekleyip sonkez karıştıralım ve kullanıcamız kaselere sütlacı her defasında karıştırarak paylaştıralım.
- Üzeri kabuk tutana kadar tezgah üzerinde dinlendirip buzdolabına kaldıralım.
- Bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tarçın ve fındık kırığı tercih ettim.Afiyet olsun