Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı su
- 100 gram sıvı krema (1 çay bardağı kadar)
- 1 tutam dereotu
- Yeterince tuz karabiber pulbiber muskat
Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alalım ve erimesini sağlayalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanlar kavrulunca içine doğradığımız patatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bir kaç dakika sonra unu ekleyip karıştıralım üzerine suyunu ilave edip iyice karıştıralım ve orta ateşte ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Dikkat edin patatesler taşmasın.
- Bu aşamada tuzunu ve baharatlarıda ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Çorbayı blenderdan geçirelim. Kremayı ekleyip karıştıralım.
- İnce şekilde kestiğimiz dere otunuda ekleyip karıştıralım. Bir kaç dakika sonra çorbamız hazır 👌🏼eğer koyu kıvamda olursa kaynar su ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder