Malzemeler
İçi için;
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 türk kahve fincanı su
- 2 adet haşlanmış patates
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
Böreğin üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Böreklerin ortalarına;
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet hazır yufka
Nasıl Yapılır?
- Tavaya yağı kıymayı koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim orta ateşte pişirelim sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim orta ateşte 10 dk kavuralım, ocağı kapatalım.
- Suyu ekleyelim tekrar ocağı açalım suyu çekince kıymayı kapatalım soğuması için bir tabağa alalım haşlanmış patatesi soyalım rendeleyelim kıymaya katalım sos malzemeleri derin bir kapta çırpalım.
- Yufkaya tezgaha yayalım dörde bölelim her bir parçasına sostan sürelim yuvarlak kısmına patatesli kıymalı içten koyalım iki tarafı içeri katlayarak gevşek rulo şekilde saralım yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
- Börekleri ortasına iyice dibini kesmeden yavaşça keselim elma dilim kestiğimiz domatesten küçük kestiğimiz biberden ortalarına birer adet koyalım. Üzerlerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 dereede 30-35dk kontrol ederek pişirelim afiyet olun.