4 Eylül 2022 Pazar

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/4 (çeyrek) limon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Su

    Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek yıkanarak tencereye alınır.
  • Siyah suyu çıkana kadar kaynatılır. Daha sonra suyu süzülerek bir kez daha yıkanır.
  • Soğan tencereye doğranır kavrulmaya başlanır.
  • Kavrulunca üzerine 1 yemek kaşığı salça konur biraz daha kavrulur.
  • Yıkanmış mercimek soğanın üzerine eklenerek biraz daha kavrulur ve üzerini üç parmak geçecek kadar su eklenir.
  • Suyunu çekip koyulaşınca mercimekler pişmiş mi diye kontrol edilir. Pişmemişse az daha su eklenir.
  • Kapatırken üzerine yarım limon sıkılır, tuz, nane ve pul biber eklenerek altı kapatılır. Afiyet olsun.

Limonlu Yaz Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı süt

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kremaLimon sosu için;
    • 2 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yumurta
    • 100 gram tereyağı
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilya

      Nasıl Yapılır?

    • Burçakları süt ile ıslatıp borcamın dibine 1 kat olacak şekilde diziyoruz.
    • Muhallebi için; vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
    • Piştikten sonra krema ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz, bisküvilerin üzerine döküyoruz.
    • Sosu için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
    • Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine döküyoruz.
    • 1 gece dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Köz Biberli Makarna Tarifi

 


Malzemeler

  • 350 g makarna
  • 2 adet büyük kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt (110g bardak ölçüm )
  • 1 paket krema
  • 7-8 top mozzarella peynir
  • 1 tavuk bulyon
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Biber ayıklanır ve soğan ile birlikte iri şekilde doğranır, domatesi yıkayın ve uygun fırın kabına hepsi alınır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında közlenir.
  • Sıcak su içersinde tavuk bulyon ve tuz koyup makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Közlenen biber ve soğanı uygun bir kaba alınır. Üzerine süt eklenir ve belendırden çekilir.
  • Domatesler soyulur ve küp küp doğranır ve uygun bir tavaya alınır üzerine zeytinyağ serpiştirip, hafif sotelenir.
  • Üzerine sos alınır ve fokurdamaya başladığında ocağın altı hafif kısılır, baharatlar ve krema eklenir. 3-4 dk sonra mozerlla peyniri eklenir ve sos içeresinde eritilir.
  • Son olarak haşlanmış makarna eklenir ve karıştırılır. 💖Afiyet olsun💖


Domates Soslu Makarna (Haşlamaya Gerek Yok) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 500 ml sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye sıvı yağ alıp, içine soğanı piyazlık doğrayalım.
  • Biberleri de halka şeklinde doğrayıp ekleyelim ve soteleyelim.
  • Ardından biber salçasını ekleyip, kavuralım.
  • Toz biber ve baharatları ilave edelim.
  • Domatesleri rendeleyip ekleyelim. 5 dk pişirelim.
  • Ardından 500ml sıcak su ilave edelim.
  • Tuzu da ayarlayıp makarnayı ekleyip, karıştıralım bu şekilde 10 dk pişirelim.
  • Pişen makarna servise hazır. Afiyet olsun.
  • Not:Bazı makarnalar daha sert olabilir ve pişme süresi değişebilir. Ayrıca suyunu çekmiş ama makarna pişmemiş ise tekrar bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edilir.

Mis Gibi Lezzetli Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane küçük soğan (İsteğe bağlı)
  • 2 çay bardağı nohut (Geceden ıslanmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su

    Nasıl Yapılır?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağa 1 orta boy soğan ve iki tane yeşil biber doğrayıp, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip, malzemeyi salça ile biraz kavuruyoruz.
  • Hafif salçanın kokusu gelmeye başlayınca isteğe bağlı olarak 4 tane küçük soğanı koyuyoruz. Soğanlar inanılmaz lezzet veriyor bu şekilde. Bir gece suda bekleyen 2 çay bardağı nohutuda ilave edip, onların da salçadan nasiplenmesini sağlıyoruz.
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  • Nohutları 1 parmak kalınlığında geçecek şekilde su koyuyoruz. Ve ardından düdüklünün kapağını kapatıp 40 dakika pişiriyoruz. Su kaynayıncaya kadar ocağın altı açık, kaynayınca kapatıp kısıyoruz.
  • Düdüklünün kapağını sizinle birlikte açıyorum. Görüntü harika gerçekten. Soğanlar da yumuşacık oldu. Canınız çekmesin ama şimdi servis zamanı.
  • Evet sevgili takipçilerim gördüğünüz üzere etsiz nohut yemeğimiz hazırdır. Demedi demeyin mutlaka deneyin. Daha detaylı anlatım için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 

Şefalili Yaz Keki Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ oda ısında yumuşamış
  • 1 ufak çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şeftali soyulup küp küp doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • 1 adet şeftali (Ay şeklinde doğranmış)

    Nasıl Yapılır?

  • Sırasıyla malzemeler karıştırma kabına alınır, hepsi birlikte çırpılır (Yumurta ve şekere öncelik verelim).
  • Sonra elenmiş un ve nişasta eklenir karıştırılır.
  • Kabartma tozu ,vanilya ilave edelim ,biraz daha karıştıralım.
  • Kek hamuru hafif koyu kıvamda oluyor.
  • Küp doğranmış şeftali ve limon kabuğu rendesi ilave edelim karıştıralım (Çok karıştırmayalım. Alt üst etsek yeterli. Şeftaliler ezilmesin)
  • Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökelim (Kare borcam da olur) üzerine şeftalileri dizelim.
  • 170 derece fırında 50 dk kadar hiç kapağını açmadan pişirelim (Düşük ısıda pişirelim lütfen içi çığ kalmasın) kapayınca biraz içinde tutalım, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Diyet Kabak Pizza Tarifi

 



Malzemeler

  • 3 kaşık yulaf unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabak
  • Tuz
  • Rendelenmiş peynir

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pizza baharatı

    Nasıl Yapılır?

  • Kabağı ilk önce rendeliyoruz sonra tüm malzemeleri karıştırıyoruz yulaf unu yumurta kabak tuz.
  • Bir tavaya hafiften yağ koyuyoruz sonra orta ateşte pizza altını pişiriyoruz.
  • Birkere dönderdikten sonra üstüne yaptığımız sosu ilave ediyoruz ve isteğinize göre malzemeleri ben mısır ve peynir ve domates kulandım tek.
  • En son peynirini döküp yiyebilirsiniz!. Afiyet olsun🤍




Kilo Vermeye Yardımcı Fresh İçecek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 fincan demlenmiş yeşil çay
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1-2 dilim limon
  • 1 avuç hibiscus
  • 3-4 adet karanfil
  • Taze nane

    Nasıl Yapılır?

  • Hibiskusu yeşil çay demler gibi demleyelim ve süzüp buz kalıplarına aktaralım. Donmasını sağlayalım.
  • Donduktan sonra yeşil çayı demleyip sogumaya bırakalım.
  • Bardağımıza önce demlenmiş yeşilçay sonra sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip 5- 10 dakika sonra afiyetle tüketelim. Afiyet olsun :-)

Minik Kolaç Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tuzu
  • Ortalama 4-4,5 bardak un

İçi için;

  • Beyaz peynir yada lor

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
  • Daha sonra unu serperek hamurumuzu açalım ufaladığımız peyniri yufkanın her tarafına yayalım.
  • Daha sonra karşılıklı iki rulo şeklinde saralım.
  • İki parmak kalınlığında kesip hamuru bastıralım kızgın yağda arkalı önlü orta ateşte pişirelim. Çok lezzetli bir kahvaltılık oluyor deneyenlerin şimdiden afiyet şifa olsun❤️.

5 Dakikada Sağlıklı Pratik Çiziviç (Etimekli Sandviç Wasa) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 dilim beyaz peynir (30 gr)
  • 2 adet etimek

Baharatlar;

  • Pulbiber
  • Çörek otu
  • Kuru kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Peynir ve baharatları küçük bir kasede karıştıralım. 2. 2 etimek arasına paylaştırarak sürelim. İşte bu kadar afiyet olsun :).
  • Not 1 : sağlıklı ve doğru beslenmeye dair bilgi, önemli tüyolar,motivasyonlar ve merak

31 Ağustos 2022 Çarşamba

Ekşi Sevenlere Semizotu Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet salatalık
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

    Nasıl Yapılır?

  • Semizotlarını ayıklayalım, yıkayıp kurutalım.
  • Bütün malzemeleri sırayla küçük küçük doğrayalım.
  • Bir karıştırma kabına alarak tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Bir bardak içerisinde zeytinyağı, tuz, sumak ve limon suyunu iyice karıştıralım.
  • Salatamızın sosunu ekledikten sonra nar ekşisi ilavesiyle servis edelim.
  • Salata tarifleri verirken belli ölçüler belirtmek zor oluyor. Neyi yakıştırıyor, neyi seviyorsanız içine ilave edebilirsiniz. 

Kremalı Tadında Tavuk Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (yada 2 parça but)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 8-9 bardak tavuk suyu
  • Karabiber,tuz

Servise alırken

  • Maydanoz yada dereotu,biberli yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu yaklaşık 2 litre su ile haşlayın,didikleyin.
  • Yağları tencereye alın unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü ekleyip iyice çırpın ve yavaş yavaş kaynar tavuk suyunu ekleyip bu şekilde 10 dk kaynatıp tavuğu ve şehriyeyi ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Servis yaparken tercihe göre ister maydanoz ister dereotu serpip,toz biberi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.

Sirkeli Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 5 adet domates
  • 4 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 -2 yemek kaşığı sirke(sebzelerinizin büyüklüğüne göre)
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra fırın tepsisine alıp üstlerine yağ gezdirip 220°’de kızarana kadar pişirelim.
  • İsterseniz patlıcanları yağda veya fritözde kızartabilirsiniz.
  • Soğanları tencerede kavurduktan sonra üzerine kırmızı biberleri ekleyip soteleyelim.
  • Ardından kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim.
  • Kapağını kapatıp domateslerin bir süre pişmesini sallayalım.
  • Sarımsak,bir kaşık sirke ,karabiber ve tuz ilave ettikten sonra kızarmış patlıcanları ilave edelim.
  • Bu şekilde bi on dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Yemeğin ilk sıcağı geçtikten sonra maydanoz ilave edelim.