5 Eylül 2022 Pazartesi

Kahvaltılık Kalpli Waffle (2 Kişilik) Tarifi

 




Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içersine yumurta ve şeker alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemelerimizi sırayla ekleyerek karıştırıyoruz. Bu ölçü iki kişiliktir.
  • Kalabalık bir waffle hazırlamak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.
  • Waffle makinesini ısıtıyoruz ve harcımızdan bir kepçe kadar makinaya döküyoruz.
  • Kapağını kapatıp bir iki dakike pişiriyoruz.
  • Harcımız bitene kadar bu şekilde wafflerımızı pişiriyoruz.
  • Sonra ortadan ikiye ardından sağdan sola keserek küçük kalpler elde ediyoruz.Ve miniş kalpli waffle hazır.
  • Yanına meyve ve değişik reçellerle tüketebileceğiniz, sofralara şık sunum katan bu tarifimi mutlaka denemelisiniz🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.


Patatesli Rulo Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için )
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (ele yapışan kıvamda olacak.markaya göre un kalitesi değişkenlik gösterebilir o nedenle yavaşça ekleyelim)

İç harcı için;

  • 5 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ilk önce su, süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Ardından yumurta, sıvı yağ, unun bir kısmını ve tuz ekleyip yoğuralım.
  • Gerektikçe un ekleyelim. Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
  • Yoğurma işlemi  bittikten sonra 1 saat mayalandıralım.
  • Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup suda haşlayalım.
  • Soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kavuralım. Salçasını da ekledikten sonra 2-3  tur karıştırıp ocaktan alalım.
  • Haşlanan patatesleri çatalla ezelim sonra soğanlı harcı ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 4 parçaya ayıralım. Her bir hamuru(dikdörtgen) açıp  içine patatesli harçtan koyup kaşıkla her tarafına yayalım.
  • Bıçakla dilim şeklinde keselim.  üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Tepsiye dizip 30-40 dakika kadar tekrar mayalandıralım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Dondurucuya Bamya Nasıl Koyulur? Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg bamya
  • 6 adet domates
  • 7-8 adet köy biberi
  • 3 adet limon

    Nasıl Yapılır?

  • Bamyaları buzluğa koymak için öncelikle sap kısımlarını keserek temizleyelim ve bol suda yıkayalım.
  • Küçük küçük doğranan domatesleri geniş bir tencereye alalım, 1-2 dakika pişirelim.
  • Ardından domateslerin üzerine doğranan yeşil biberler ilave edelim ve karıştıralım.
  • Bamya ve limon suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Ara ara tencereyi sallayarak karıştıralım.
  • Sürenin sonunda bamyaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan bamyaları buzdolabı poşetlerine koyalım ve ağzını kapatalım.
  • Tüm bamyaları poşetledikten sonra derin dondurucuya kaldıralım. Afiyet olsun!

Maya Yok Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ,sıvı yağ ,tuz,yoğurt ve yumurtayı birinin sarısını ayırın üzeri için yoğurma kabına alın ve yoğurun.
  • Ardından bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu kontrollü ilave edin ve güzelce ele yapışmayan hamur olucak şekilde yoğurun .
  • Daha sonra şeklini verin ve daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Çörekotu serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, benim poğaçalarım 20 dakikada pişti. Pişen poğaçaları sıcak servis edin afiyet olsun.

Fırın Tepsisinde Ağlayan Pasta Tarifi

 



Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

Krem şanti için;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt (250 ml)

Çikolata sosu için;

  • 2 paket çikolata sosu
  • 1 litre süt

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  • Ardından üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız kek harcını fırın tepsisine boşaltarak eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 160°C fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerinin çikolata sosu için tencereye süt ve çikolata sosunu alarak karıştıralım. Daha sonra kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açalım. Üzerine sütü gezdirelim. Kek sütü hemen çekecektir.
  • Soğuk sütle çırparak hazırladığımız krem şantimizi soğuyan kekin üzerine, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
  • Çikolata sosumuzun da soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirelim ve bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
  • Hazır olan ağlayan pastamızı mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun

Yumurta Akını Ne Yapsam Diyenler İçin Evde Coco Star Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta beyazı
  • 250 gram hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı şeker

Süslemek için;

  • Çikolata (isteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • 3 yumurta akını kabımıza alıp ,üzerine yarım su bardağı şeker koyduktan sonra çırpıcı ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • İstediğimiz kıvam bu şekilde.
  • Ardından üzerine 250 gram civarında hindistan cevizi ekliyoruz.
  • Hindistan cevizini koyduktan sonra kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
  • Son hali bu şekilde. Şimdi de buzdolabında 5-10 dakika bekleteceğiz.
  • Uygun küçük bir kase alıp içine streç yerleştirdikten sonra malzemeden koyuyoruz.
  • Daha sonra fırın tepsisine ters çevirip düşürüyoruz.
  • Benim kasem biraz büyük olduğu için tarifimden 11 tane çıktı ama sizin kasenize göre sayı artabilir veya eksilebilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü hafif pembeleşinceye kadar bekletiyoruz.
  • Şimdi de benmari usulü erittiğimiz çikolataya alt kısmını batırıyoruz ve yağlı kağıda koyuyoruz.
  • Üstünü de dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Sonra buzdolabında çikolata donsun diye yarım saat bekletiyoruz.
  • Evet sevgili takipçilerim, görüntüdeki muhteşem lezzet sadece 4 malzeme ile ortaya çıktı. 

Şeftali Reçeli Yapımı (Püf Noktaları) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 kg şeftali
  • 7 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (300 ml)
  • Yarım limon suyu
  • 7 adet şeftali çekirdeği

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftalilerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Ardından küp küp doğrayalım.
  • Derin bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatalım. Bu aşamada sürekli karıştırmak önemli.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar kaynattığımız şerbetin içerisine doğradığımız şeftalileri ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada reçelimize renk vermesi için şeftali çekirdeklerini de ekleyelim.
  • Reçelimizi ara ara karıştırarak, şeftaliler yumuşayana kadar 30 dakika kadar pişirelim.
  • Bu sırada, kavanoz ve kapaklarını hazırlayabiliriz.  Paketinden çıkardığımız kapakları 10 dakika kaynatalım.
  • Güzelce kaynattığımız kavanoz kapaklarını bir maşa yardımıyla tencereden alalım ve temiz bir bezin üzerine dizelim.
  • Yumuşayıp suyunu salan şeftalilerimizin üzerinden biriken köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
  • Üzerine limon suyunu ekleyerek 15 dakika daha kaynatalım.
  • Sürenin sonunda şeftali çekirdeklerini reçelimizin içerisinden çıkartalım.
  • Hazır olan şeftali reçelimizi sıcakken kavanozlara dolduralım. Bu aşamada reçelinizin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde kapak atma riski olabilir.
  • Reçellerimizi kavanozlara doldurduktan sonra kağıt havlu ile kılavuz kısmını silelim. Ardından kapağı sıkıca kapatarak reçelimizi soğumaya bırakalım. Bu aşamada kapağı sıkıca kapatmak önemli ancak gereğinden fazla sıktığınızda diş atmasına neden olabilirsiniz.
  • Şeftali reçellerimiz hazır. Güneş almayan serin bir yerde muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  • Şeftali Reçeli Püf Noktaları;

    • Şerbetinizi kaynatırken mutlaka sürekli karıştırmalısınız.
    • Kullandığınız şeker miktarı şeftalinizin tatlılık oranına göre değişebilir. Şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
    • Eğer vaktiniz varsa, 1 gece önceden meyveleri şekerle bekletebilirsiniz. Bu durumda su ilave etmenize gerek olmayacaktır.
    • Şeftali çekirdeklerini reçele eklemek reçelinizin renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz eklemeden de hazırlayabilirsiniz.
    • Reçellerinizi ışık görmeyen serin bir ortamda muhafaza etmelisiniz.

Pilav Eşliğinde Patlıcanlı Kıymalı Şiş Kebap Tarifi

 

Malzemeler

  • ️400 gram kıyma
  • ️2 adet soğan (rendelenmiş)
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️Yarım paket kabartma tozu
  • ️2 patlıcan

️Sos için;

  • ️300 ml su
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı tuz veya vegeta

    Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya rendelenmiş soğanı ,kabartma tozunu ekleyin ve tuzla tatlandırın.
  • İyice yoğurup şişlerin üzerine yayın.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Patlıcanları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
  • Ön ve arkasını yağda kızartın.
  • Kızarmış patlıcan şeritlerini şişlerin etrafında döndürün ve bir güveç kabına yan yana dizin.
  • Üzerlerine domates sosunu dökün ve 200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.

4 Eylül 2022 Pazar

Köpoğlu Mezesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 3 patlıcan
  • 3 domates

Yoğurtlu sos için;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 silme çay kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • yarım çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Köpoğlu mezesi için öncelikle patlıcanları alacalı soyalım. Sonra ortadan ikiye keselim. Ardından uzunlamasına, çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları geniş bir kap içerisine alalım. Tuz ekleyelim ve kabı su ile dolduralım. Üzerine tabak kapatarak patlıcanların yüzeye çıkmasını engelleyelim. Bu şekilde patlıcanlarınızın hem acısı çıkacak hem de kararmayacaklar.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberlerimizi de doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve kızdıralım. İçerisine, suyunu süzdüğümüz ve kuruladığımız patlıcanları atarak kızartalım.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra yeşil ve kırmızı biberleri de kızartalım. Kızaran sebzelerin fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Domates sosu için tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan salçaya domates, tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Sosumuz suyunu çekip koyulaştıktan sonra ocaktan alalım ve uygun bir kaseye aktaralım.
  • Yoğurtlu sos için uygun bir kaseye süzme yoğurdu alalım. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Uygun bir servis tabağına yoğurtlu sosumuzdan alalım ve yaydıralım. Üzerine kızarttığımız sebzeleri yerleştirelim.
  • Tekrar yoğurtlu sostan gezdirelim. Son olarak domatesli sostan gezdirelim ve mezemiz servise hazır. Köpoğlu meze tarifini deneyeceklere şimdiden  afiyet olsun!

Fasulye Piyazı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kutu haşlanmış fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 8-9 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon sosu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabuğunu soyduğumuz soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Daha sonra domatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
  • Uygun bir karıştırma kabına haşlanmış fasulyeyi alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğanı, maydanozu, domatesi, tuzu, sumağı, elma sirkesini, limon sosunu, zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan piyazı servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Saksı Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300-400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları sap kısmından 1 parmak kalınlık kalacak şekilde kesip alacalı soyuyoruz.
  • Tuzlu suda bekletip acılığını alıyoruz.
  • Kuşbaşı etleri iyice kızmış yapışmaz bir tencereye alıp güzelce soteliyoruz.
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Et suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğan ve biberi bir miktar zeytinyağıyla birlikte etlerin üzerine ilave ediyoruz.
  • Biraz soteleyip doğranmış domates ve sarımsağı ilave ediyoruz.
  • Domates biraz yumuşamaya başlayınca baharatları ekleyip 5 dk kadar kapağı kapalı pişiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde yıkayıp kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda hafif renk alana kadar kızartıyoruz.
  • Fazla yağını kağıt havluyla alıp içlerini etli harçla dolduruyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak suda açıp üzerine gezdiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.