5 Eylül 2022 Pazartesi

Fırın Tepsisinde Ağlayan Pasta Tarifi

 



Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

Krem şanti için;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt (250 ml)

Çikolata sosu için;

  • 2 paket çikolata sosu
  • 1 litre süt

    Nasıl Yapılır?

  • Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  • Ardından üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız kek harcını fırın tepsisine boşaltarak eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 160°C fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerinin çikolata sosu için tencereye süt ve çikolata sosunu alarak karıştıralım. Daha sonra kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açalım. Üzerine sütü gezdirelim. Kek sütü hemen çekecektir.
  • Soğuk sütle çırparak hazırladığımız krem şantimizi soğuyan kekin üzerine, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
  • Çikolata sosumuzun da soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirelim ve bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
  • Hazır olan ağlayan pastamızı mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder