Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Krem şanti için;
- 2 paket krem şanti
- 2 çay bardağı soğuk süt (250 ml)
Çikolata sosu için;
- 2 paket çikolata sosu
- 1 litre süt
Nasıl Yapılır?
- Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Ardından üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız kek harcını fırın tepsisine boşaltarak eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 160°C fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzerinin çikolata sosu için tencereye süt ve çikolata sosunu alarak karıştıralım. Daha sonra kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
- Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açalım. Üzerine sütü gezdirelim. Kek sütü hemen çekecektir.
- Soğuk sütle çırparak hazırladığımız krem şantimizi soğuyan kekin üzerine, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
- Çikolata sosumuzun da soğuduğundan emin olduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirelim ve bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
- Hazır olan ağlayan pastamızı mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder