5 Eylül 2022 Pazartesi

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için )
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (ele yapışan kıvamda olacak.markaya göre un kalitesi değişkenlik gösterebilir o nedenle yavaşça ekleyelim)

İç harcı için;

  • 5 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ilk önce su, süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Ardından yumurta, sıvı yağ, unun bir kısmını ve tuz ekleyip yoğuralım.
  • Gerektikçe un ekleyelim. Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
  • Yoğurma işlemi  bittikten sonra 1 saat mayalandıralım.
  • Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup suda haşlayalım.
  • Soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağ ile kavuralım. Salçasını da ekledikten sonra 2-3  tur karıştırıp ocaktan alalım.
  • Haşlanan patatesleri çatalla ezelim sonra soğanlı harcı ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 4 parçaya ayıralım. Her bir hamuru(dikdörtgen) açıp  içine patatesli harçtan koyup kaşıkla her tarafına yayalım.
  • Bıçakla dilim şeklinde keselim.  üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Tepsiye dizip 30-40 dakika kadar tekrar mayalandıralım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder