Malzemeler
- 125 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ,sıvı yağ ,tuz,yoğurt ve yumurtayı birinin sarısını ayırın üzeri için yoğurma kabına alın ve yoğurun.
- Ardından bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu kontrollü ilave edin ve güzelce ele yapışmayan hamur olucak şekilde yoğurun .
- Daha sonra şeklini verin ve daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarısını üzerine sürün.
- Çörekotu serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, benim poğaçalarım 20 dakikada pişti. Pişen poğaçaları sıcak servis edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder