5 Eylül 2022 Pazartesi

Maya Yok Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ,sıvı yağ ,tuz,yoğurt ve yumurtayı birinin sarısını ayırın üzeri için yoğurma kabına alın ve yoğurun.
  • Ardından bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu kontrollü ilave edin ve güzelce ele yapışmayan hamur olucak şekilde yoğurun .
  • Daha sonra şeklini verin ve daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Çörekotu serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, benim poğaçalarım 20 dakikada pişti. Pişen poğaçaları sıcak servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder