1 Aralık 2022 Perşembe

Bonbon Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( Silme)

Üzerine

  • 2 kutu bonibon

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve çikolata kısık ateşte yakmadan eritilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılarak köpürtülür.
  • Erimiş çikolata eklenir ,karıştırılır kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Un eklenerek hamur hazırlanır.
  • 15-20 dakika buzdolabında bekletilir. Şekillendirilir.
  • Üzeri bonibon ile süslenir.
  • 180 -190 ° fırında 10 -12 dk pişirilir. Afiyet olsun .

Harika Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ ıspanak
  • Tuz karabiber pulbiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Üzeri için hazırlanan sos

    • Yumurta sarısı
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
    • Tavaya sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
    • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
    • Ardından ıspanağı ekleyin ve biraz sinene kadar kavurduktan sonra baharatları ilave edin.
    • Son olarak 5 dk kadar daha tüm harcı kavurun.
    • Böreğin sosu için tüm malzemeyi çırpın.
    • Bir yufkayı tezgaha alın ve sostan her yerine sürün. Akabinde önce artı (+) şeklinde ardından çarpı (x) şeklinde kesip 8 parça elde edin.
    • Kesilen parçaların geniş kısımlarına harçtan yeterince doldurun ve yufkaları dıştan içe sigara böreği şeklinde sarın.
    • Sonra da rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklini almasını sağlayın.
    • İç harcınız bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın.
    • Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstlerine sosun kalanını ardından yumurta sarısı sürün.
    • En son susam serpiştirin.
    • Önceden ısınmış 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 

Kıtır Ekmekli Mercimek Çorbası (Herkes Tarifini İstiyor)

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Kıtır ekmek için:

  • Yarım ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ tencereye ekliyoruz.
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Sonra un ekliyoruz biraz daha kavurduktan sonra yıkadığımız mercimeklerimizi ekliyoruz.
  • Bir dakika kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
  • 20 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra. Zerdeçal ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
  • Ocaktan almaya 5 dakika kala robottan geçirip sos hazırlıyoruz.
  • Sosu için tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıyoruz.
  • Tereyağı iyice eridikten sonra toz biberi atıyoruz.
  • Kıtır ekmek için bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
  • Tereyağı iyice eridikten sonra küp küp doğradığımız ekmeğimizi ekliyoruz. Kıtır ekmeklerin iki tarafı da kızarınca nane ekliyoruz.
  • Çorbamızı servis kasesine alıyoruz, üzerine kıtır ekmeklerimizi koyuyoruz.
  • En son hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

İçi Çikolata Dolgulu Pankek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağından biraz daha fazla un
  • Yarım paket kabartma tozu

İçi için

  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağlı kağıt üzerine yarım tatlı kaşığı sürülebilir çikolatayı yayarak sürüp dondurucuda 45 dk bekletilir.
  • Pankek için yumurta ve şeker çırpılıp süt, sıvı yağ ve vanilya eklenip tekrar çırpılıp elenmiş un ve kabartma tozu eklenip yeniden çırpılır.
  • Kızgın tavaya bir yemek kaşığı pan kek hamurundan alınıp üzerine 45 dk dondurucuda bekletilen çikolatadan birer parça pankeklerin üzerlerine eklenip çikolatanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar pan kek hamurundan ekleyip çikolata kapatılıp her iki tarafı da hafif kızartıp sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
  • İnce ince kıydığımız ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yoğurma kabına yoğurt, süt ve  yumurtayı alarak çırpalım.
  • Güzelce çırptığımız karışımın üzerine tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak şöyle bir tekrardan yoğuralım.
  • Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz
  • Açtığımız hamuru dikkatlice bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım.
  • Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
    Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi halde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
  • Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.
  • Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
  • Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartmaya devam edelim.
  • Her tarafı güzelce kızardıktan sonra pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Mini Mini Tuzlu Atıştırmalıklar Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

     Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Daha sonra hamurumuzu ufak parçalar halinde koparıp şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 180 °c fırında kızarana kadar pişirelim.İşte bu kadar basit.Afiyet olsun 

Kalpli Kurabiyeler Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet mereng
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 çay kaşığı pancar tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamuru tezgaha alarak iki eşit parçaya bölelim.
  • Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serperek merdane ile açalım. Hafif hafif un serperek istediğimiz inceliğe gelene kadar açalım.
  • Açtığımız hamuru kalp şeklindeki kalıplarımızla keselim. Dilerseniz farklı kalıplarla ya da bardakla da kesebilirsiniz.
  • Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirelim ve kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180°C fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Kurabiyeleri benim gibi süslemek  için bir kaseye mereng aldım ve un haline gelene kadar ezelim.
  • Üzerine pancar tozu ekleyerek ezmeye devam edelim.
  • Pudra şekeri ve su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bu aşamada pancar tozu veya gıda boyasının miktarını arttırıp azaltarak rengin tonunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerimizin üzerini kaplayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Magnolia Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Arası için;

    • 1,5 paket bebe bisküvisi
    • 1 çay bardağı fındık
    • Çilek yada muz isteğe bağlı

      Nasıl Yapılır?

    • Sütü bir tencereye alınır.
    • İçine krema ve vanilya harici geri kalan malzemeleri eklenir.
    • Karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
    • Kaynadıktan sonra altını kapatılır ve soğumaya bırakılır.
    • Soğuduktan sonra ( el yakmayacak bir kıvamda ) içine vanilya ve kremayı ekleyip iyice karıştırılır. Bebe bisküvisi ve fındığı rondodan geçirip kuplara paylaştırılır.
    • Üstüne muhallebi eklenir.
    • Bir katman daha bisküvi koyulur.
    • 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
    • Ve servis edilir. Afiyet olsun🤗

29 Kasım 2022 Salı

Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

Patates tabanı için:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Tavuk sote için:

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşık domates salçası

Baharatlar

  • Tuz
  • Domates biber

Beşamel sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine:

  • Kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri soyun.
  • Üzerine tereyağı,süt,tuz ekledikten sonra patates ezici veya çatal yardımıyla ezin.
  • Borcamın tabanına yayın.
  • Tavukları doğrayın.
  • Tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar pişirin. (pişmezse ilave olarak su ekleyebilirsiniz)
  • Sıvı yağ ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Domates ve biberi ekleyin. Bu aşamada biraz da su ekledim.
  • Baharatları ve tuzu ekledikten sonra sebzeler pişince altını kapatın.
  • Patates püresinin üzerine dökün.
  • Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavurun.
  • 1,5 su bardağı sütü de ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Beşamel sosu tavukların üzerine dökün.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Herkese afiyet olsun

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşık (Yine de kontrollü koyun)

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un hariç bütün malzemeleri alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Streç filme sarıp 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  • Hamurumuzdan parçalar alıp rulo şeklinde uzunlamasına yuvarlyoruz.
  • Üzerini çatal ile çizgiler yapıyoruz.
  • Lokmalık şekilde kesip yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Cevizli Halka Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • Un

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri karıştırıp kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için margarini küçük bir tavada eritiyoruz.
  • Ayrı bir kaba yoğurt,yumurta beyazı,kabartma tozu,erittiğimi margarini ekliyoruz çırpma teliyle karıştırıyoruz. İyice karışınca unu az az ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında olunca hamurumuz hazır.
  • Hamuru oklavayla açıyoruz 1 co kalınlığında sonra çay bardağıyla kesiyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsisine bu şekilde diziyoruz.
  • Yaptığmız hamurların üstlerine kapaklarını yapmak için yine aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Çay bardağıyla yuvarlak kesip,ortasını da pet şişe kapağı yada o büyüklükte bir yuvarlakla delil açıp, hamurların üstlerine koyuyoruz.
  • Ortalarına ceviz yerleştirip kenarlarna yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derece fırında iyice pişene kadar bekliyoruz.
  • Çıkardığımız tatlıları beklemeden,soğumuş şerbetle buluşturuyoruz.
  • Önce kaşık yardımıyla üstlerne tek tek şerbetten pay edip kalan şerbeti tepsiyle döküyoruz. Bir süre bekleyip çektiriyoruz.
    Afiyet olşüüün.