Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşık kakao
- 2 su bardak un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 ,5 bardak süt
- Yarım bardak şeker
- Çeyrek bardak sıvı yağ
- 40 gram bitter
- 40 gram sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Fırın 180° ayarlanır ve ısınmaya bırakılır.
- Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Üzerine süt ve sıvı yağ eklenir çırpılır.
- Kakao elenerek eklenir. Güzelce karıştırılır.
- Un elenerek eklenir üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
- Sadece zemini yağlanmış borcama harç eklenir ve yayılır. Fırına verilir.
- Daha sonra kürdan testi yaparak pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
- Keki fırından almaya yakın sos malzemeleri sos tenceresine alınır karıştırılır.
- Kaynamadan ocaktan alınır.
- Kek fırından çıkınca ilk sıcağı geçince dilimlenir ve ılık sos üzerine gezdirilir.
- En az 2 saat bekletilir. Buzdolabında soğuduktan sonra servise hazır.
Sosu için