1 Aralık 2022 Perşembe

Browni Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 2 su bardak un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Sosu için

    • 1 ,5 bardak süt
    • Yarım bardak şeker
    • Çeyrek bardak sıvı yağ
    • 40 gram bitter
    • 40 gram sütlü çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Fırın 180° ayarlanır ve ısınmaya bırakılır.
    • Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
    • Üzerine süt ve sıvı yağ eklenir çırpılır.
    • Kakao elenerek eklenir. Güzelce karıştırılır.
    • Un elenerek eklenir üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
    • Sadece zemini yağlanmış borcama harç eklenir ve yayılır. Fırına verilir.
    • Daha sonra kürdan testi yaparak pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
    • Keki fırından almaya yakın sos malzemeleri sos tenceresine alınır karıştırılır.
    • Kaynamadan ocaktan alınır.
    • Kek fırından çıkınca ilk sıcağı geçince dilimlenir ve ılık sos üzerine gezdirilir.
    • En az 2 saat bekletilir. Buzdolabında soğuduktan sonra servise hazır.

Bademli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 200 gram badem unu (Öğütülmüş badem)

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Badem ununu ilave edelim yoğuralım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğurmaya devam edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve iki eşit parçaya ayıralım.
  • Parçalardan bir tanesini merdane yardımı ile açalım.
  • Hamurumuzu kare şeklinde keselim.
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine alalım ve önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Hafifçe pembeleşen kurabiyeleri fırından alalım.
  • Dilerseniz sade dilerseniz de pudra şekeri serperek servis edelim.
  • Ben kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata sıkıp üzerine badem yerleştirdim. Afiyet olsun.

Borcam Pastası (Yaş Pasta Tadında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi (Olmasa da olur )

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Ara kat için

    • 2 paket krem şanti
    • 1.5 bardak soğuk süt
    • 2 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (Ben çokokrem kahvaltılık kullandım)
    • Üst ganaj için

      • 1 paket krema
      • 1 sütlü 1 bitter çikolata (Toplam 120 gram )

        Nasıl Yapılır?

      • Önce kekimizi hazırlayalım kek için yumurta ve şekeri 3- 4 dakika köpürene kadar çırpalım.
      • Daha sonra vanilya kabartma tozu un ve kakaoyu eleyerek bu karışıma ekleyelim portakalı da rendeleyip spatula ile köpüğünü çok söndürmeden alttan üste doğru karıştıralım.
      • Yağladığınız kare borcama döküp önceden 180°’de ısıttığımız fırında pişirelim. Benim kekim 35 dakikada pişti.
      • Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçince bir tatlı kaşığı şekerle karıştırdığımız bir su bardağı sütü kekimizin üzerine dökelim.
      • İki poşet kremşanti ile 1. 5 su bardağı sütü mikserle koyulaşana kadar çırpalım.
      • İçine iki tatlı kaşığı da sürülebilir çikolata ekleyip tekrar çırpalım. Kremşantimizi kekimizin üzerine güzelce yayalım.
      • Bir paket kremayı ocağa alalım biraz ısıtalım içine bir paket sütlü çikolata bir paket bitter çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım( sakın kaynamasın )
      • Kremayı ocaktan alıp biraz ılıklaşmasını bekleyelim.
      • Ilıklaşınca kremşantimizin üzerine düzgünce yayalım.
      • Bir gece buzdolabında bekledikten sonra kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
      • Not ; Bardak ölçüm 200 ml

Bonbon Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( Silme)

Üzerine

  • 2 kutu bonibon

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve çikolata kısık ateşte yakmadan eritilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılarak köpürtülür.
  • Erimiş çikolata eklenir ,karıştırılır kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Un eklenerek hamur hazırlanır.
  • 15-20 dakika buzdolabında bekletilir. Şekillendirilir.
  • Üzeri bonibon ile süslenir.
  • 180 -190 ° fırında 10 -12 dk pişirilir. Afiyet olsun .

Harika Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ ıspanak
  • Tuz karabiber pulbiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Üzeri için hazırlanan sos

    • Yumurta sarısı
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
    • Tavaya sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
    • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
    • Ardından ıspanağı ekleyin ve biraz sinene kadar kavurduktan sonra baharatları ilave edin.
    • Son olarak 5 dk kadar daha tüm harcı kavurun.
    • Böreğin sosu için tüm malzemeyi çırpın.
    • Bir yufkayı tezgaha alın ve sostan her yerine sürün. Akabinde önce artı (+) şeklinde ardından çarpı (x) şeklinde kesip 8 parça elde edin.
    • Kesilen parçaların geniş kısımlarına harçtan yeterince doldurun ve yufkaları dıştan içe sigara böreği şeklinde sarın.
    • Sonra da rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklini almasını sağlayın.
    • İç harcınız bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın.
    • Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstlerine sosun kalanını ardından yumurta sarısı sürün.
    • En son susam serpiştirin.
    • Önceden ısınmış 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 

Kıtır Ekmekli Mercimek Çorbası (Herkes Tarifini İstiyor)

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Kıtır ekmek için:

  • Yarım ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ tencereye ekliyoruz.
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Sonra un ekliyoruz biraz daha kavurduktan sonra yıkadığımız mercimeklerimizi ekliyoruz.
  • Bir dakika kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
  • 20 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra. Zerdeçal ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
  • Ocaktan almaya 5 dakika kala robottan geçirip sos hazırlıyoruz.
  • Sosu için tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıyoruz.
  • Tereyağı iyice eridikten sonra toz biberi atıyoruz.
  • Kıtır ekmek için bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
  • Tereyağı iyice eridikten sonra küp küp doğradığımız ekmeğimizi ekliyoruz. Kıtır ekmeklerin iki tarafı da kızarınca nane ekliyoruz.
  • Çorbamızı servis kasesine alıyoruz, üzerine kıtır ekmeklerimizi koyuyoruz.
  • En son hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

İçi Çikolata Dolgulu Pankek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağından biraz daha fazla un
  • Yarım paket kabartma tozu

İçi için

  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağlı kağıt üzerine yarım tatlı kaşığı sürülebilir çikolatayı yayarak sürüp dondurucuda 45 dk bekletilir.
  • Pankek için yumurta ve şeker çırpılıp süt, sıvı yağ ve vanilya eklenip tekrar çırpılıp elenmiş un ve kabartma tozu eklenip yeniden çırpılır.
  • Kızgın tavaya bir yemek kaşığı pan kek hamurundan alınıp üzerine 45 dk dondurucuda bekletilen çikolatadan birer parça pankeklerin üzerlerine eklenip çikolatanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar pan kek hamurundan ekleyip çikolata kapatılıp her iki tarafı da hafif kızartıp sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
  • İnce ince kıydığımız ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yoğurma kabına yoğurt, süt ve  yumurtayı alarak çırpalım.
  • Güzelce çırptığımız karışımın üzerine tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak şöyle bir tekrardan yoğuralım.
  • Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz
  • Açtığımız hamuru dikkatlice bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım.
  • Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
    Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi halde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
  • Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.
  • Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
  • Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartmaya devam edelim.
  • Her tarafı güzelce kızardıktan sonra pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Mini Mini Tuzlu Atıştırmalıklar Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

     Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Daha sonra hamurumuzu ufak parçalar halinde koparıp şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 180 °c fırında kızarana kadar pişirelim.İşte bu kadar basit.Afiyet olsun 

Kalpli Kurabiyeler Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet mereng
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 çay kaşığı pancar tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamuru tezgaha alarak iki eşit parçaya bölelim.
  • Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serperek merdane ile açalım. Hafif hafif un serperek istediğimiz inceliğe gelene kadar açalım.
  • Açtığımız hamuru kalp şeklindeki kalıplarımızla keselim. Dilerseniz farklı kalıplarla ya da bardakla da kesebilirsiniz.
  • Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirelim ve kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180°C fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Kurabiyeleri benim gibi süslemek  için bir kaseye mereng aldım ve un haline gelene kadar ezelim.
  • Üzerine pancar tozu ekleyerek ezmeye devam edelim.
  • Pudra şekeri ve su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bu aşamada pancar tozu veya gıda boyasının miktarını arttırıp azaltarak rengin tonunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerimizin üzerini kaplayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Magnolia Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Arası için;

    • 1,5 paket bebe bisküvisi
    • 1 çay bardağı fındık
    • Çilek yada muz isteğe bağlı

      Nasıl Yapılır?

    • Sütü bir tencereye alınır.
    • İçine krema ve vanilya harici geri kalan malzemeleri eklenir.
    • Karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
    • Kaynadıktan sonra altını kapatılır ve soğumaya bırakılır.
    • Soğuduktan sonra ( el yakmayacak bir kıvamda ) içine vanilya ve kremayı ekleyip iyice karıştırılır. Bebe bisküvisi ve fındığı rondodan geçirip kuplara paylaştırılır.
    • Üstüne muhallebi eklenir.
    • Bir katman daha bisküvi koyulur.
    • 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
    • Ve servis edilir. Afiyet olsun🤗