15 Mart 2023 Çarşamba

Sırrı Sosunda Pancar Salatası Tarifi

 

Sırrı Sosunda Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy pancar

Muhteşem sosu için :

  • 1 adet büyük boy limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak

    Sırrı Sosunda Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları temizleyin, yıkayın, ince ince dilimleyerek buharda pişirin, isterseniz bütün olarak haşlayın, daha sonra ince ince dilimleyin, resimler yardımcı olacaktır.
  • Haşlanmış pancarı soğumaya bırakın.
  • Sarımsakları bıçağın yan tarafıyla bastırarak patlatın iyice ezmeye veya rendelemeye gerek yok burada sadece sarımsağın kokusunu aromasını lezzetini almak yeterli, isteyen salatanın içinden alıp yiyebilir.
  • Sosu için limonun suyunu sıkın ,bir kavanozun içine limon suyu, iki kaşık bal, nar ekşisi, sirke, sarımsakları, zeytinyağını ve tuzunu koyup kapağını kapatın ve bütün malzemeyi güzelce çalkalayın.
  • Rengiyle kokusuyla tadıyla çok güzel bir sos olacaktır, burada damak tadınıza göre ( sirke, bal, nar ekşisini, zeytinyağını ) istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
  • Pancarları uygun bir kabın içine alın üzerine sosunu dökün fazla ezmeden harmanlayın, kapaklı bir saklama kabında yaparsanız iyi olur çünkü bu salatayı sosunun içinde bir gece bekletirseniz çok iyi sonuç alırsınız.
  • Ne kadar sosunun içinde beklerse o kadar güzel olacaktır, daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı eti
  • 2 adet soğan
  • 4 adet iri sivri biber
  • 3,5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 lt su (7,5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler iyice pişene kadar suda haşlayın.
  • Üzerinde oluşan köpükleri alıp atın.
  • Bir tencereye sıvı yağları ve tereyağını alın.
  • Yağlar eriyince şehriyeyi ilave edin ve rengi kahverengileşinceye kadar kavurun.
  • Yarım parmak uzunluğunda ince doğradığınız biberleri ve küp doğradığınız soğanları ilave edin ve solana dek kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve kokusu geçene kadar 3-4 dk. Boyunca iyice kavurun.
  • Küp doğradığınız domatesleri, karabiber ve tuzu ilave edip 2-3 dk. Kadar kavurun.
  • Haşladığınız eti, suyu ile birlikte tencereye dökün.
  • Malzemelerin üstünü örtecek şekilde sıcak su ilave edin.
  • Kırmızı toz biber serpin, karıştırın ve tencerenin kapağını örtüp kısık ateşe alın.
  • Şehriyeler iyice suyunu çekip pişince ocağın altını kapatın.
  • 15 dk kadar demlendikten sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi

 

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre sıcak su
  • 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)

    Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
  • Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  • Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
  • Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
  • Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
  • Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
  • Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Tepside Baton Pasta Tarifi

 

Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok İçin Malzemeler

Pandispanya malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Piştikten sonra

  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Islatmak için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt

Arası için

  • Muz damla çikolata

Üzeri için

  • Kremşanti

    Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya hamurunu yapalım.
  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim tepsiye eşit şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım 11,12 dakika içinde pişecektir.
  • Kremayı yapalım.Tencereye tüm krema malzemelerini ekleyelim.
  • Tencereyi ocağa bırakalım göz göz olana kadar çırpalım.
  • Pişen kremanın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremanın üzerine kremşanti döküp mikser ile beş dakika kadar çırpalım.
  • Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim.
  • Bir parçayı servis tabağına alalım üzerini hafif süt ile ıslatalım.
  • Hazır olan kremayı pastanın üzerine dökelim.
  • Üzerine muz ve damla çikolata ekleyelim ve ikinci katıda üzerine yerleştirelim.
  • Aynı şekilde kremayı muzu ve damla çikolatayı ekleyip son katı da kremanın üzerine bırakalım yine süt ile ıslatalım.
  • Pastanın üzerini temiz bir poşet ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.
  • Dinlenen pastanın üzerine kremşanti sürelim.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi

 

Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • ️8 lavaş ekmeği (20 cm)
  • ️400 gram kıyma
  • ️2 adet kuru soğan (Doğranmış)
  • ️2 diş sarımsak (Doğranmış)
  • ️1 küçük demet maydanoz (Doğranmış)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
  • ️2 tatlı kaşığı kuru nane ve
  • Toz kırmızı biber
  • ️100 ml su
  • ️250 gram rendelenmiş peynir

️Sos:

  • ️100 ml su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve hepsini birlikte kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ilave edin.
  • Son olarak maydanozu içine serpin. 100 ml su ile deglaze edin.
  • Lavaşlarım kenarlarını her iki taraftan yaklaşık 2 cm kesin.
  • Kıyma harcı ile tamamen kaplayın. Aşağıdan yukarı doğru rulo yapın.
  • Güveç kabının altını domates sosu ile yağlayın.
  • Sarmış olduğumuz lavaş ekmeklerini yanyana borcamın içine dizin.
  • Tekrar domates sosu ile üzerlerini fırçalayın.
  • 200 derecede 20 dakika pişirin.
  • 20 dakika sonra lavaşlarımızın üzerini peynirle kaplayın ve tekrar 15 dakika pişirin

Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi

 

Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 sıra kedi dili bisküvi 12 adet (2-3 parçaya bölün)
  • 1 su bardağı kahve (Sütsüz şekersiz yaptım)
  • Kakao (Servisden önce üzeri için)

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml )
  • 1 yemek kaşığı nişasta (12 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (35 gr)
  • Yarım su bardağı tozşeker (100 gr)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya şekeri
  • 200 gr labne peyniri veya mascarpone 

    Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, nişasta ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağın altını açıp karıştırarak kaynatın.
  • Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın ve vanilya şekerini ekleyin. (ben bourbon özlü vanilya şekeri kullandım şart değil).
  • Muhallebi çabuk soğuması için başka bir kaseye dökün 20 dakika ılınmaya bırakın. Ara ara mutlaka karıştırın ki kabuk bağlamasın. Veya benim gibi streç film üzerine yapıştırın ve balkona çıkarın.
  • Labneyi ilave edip mixer ile iyice çırpın. En az 3 dakika bu çok önemli.
  • Bisküvileri kahveye batırıp çıkarın bardaklara yerleştirin. Bisküvileri üzerine hazırladığınız kremadan pay edin tekrar bir sıra kahveli bisküvi ve son krema ile kapatın.
  • En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servisden önce üzerine kakao serpin ve dilerseniz çilek ile süsleyin.
  • Not: büyük kupalara yaptım 5 adet çıktı, siz küçük kaselere yapabilirsiniz👍.

    • Acelesi olanlar kakaoyu serpip dekor edip buzdolabına kaldırabilir 

Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi

 

Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Kaşar peynir dilimleri

    Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ekleyip güzelce çırpalım.
  • Diğer yanda kaşarı ekmeklerin boyutuna göre ince şekilde keselim.
  • Ekmekleri yumurtaya bulayalım.
  • Arasına kaşar dilimi yerleştirelim.
  • Tavaya az biraz yağ ekleyip ısınınca ekmeklerin iki tarafını çevirerek kızartalım .
  • Kızarmış ekmeklerimiz servise hazır afiyet olsun.

Kolay Tiramusu Tarifi

 

Kolay Tiramusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pasta tabanı
  • 1 fincandan az un
  • 4 fincan şeker (Fazla doldurmadan)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket labne peyniri (150 gr)

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe

    Kolay Tiramusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt ısıtılıp içine şeker ve nescafe eklenir kenarda bekletilir.
  • Sonra kreması için uygun bir tencereye labne peyniri hariç tüm malzemeler alınır.
  • Ocakta sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
  • Altı kapatılır.
  • İlk sıcaklığı gidene kadar çırpılır. Labne peynir eklenir.
  • Tekrar güzelce çırpılır. İkiye ayırdığımız kekin önce alta gelen kısmı kahveli karışımla heryeri ıslanacak şekilde ıslatılır.
  • Üzerine kremanın yarısı dökülür.
  • Üst kısım kekin iç kısmıda kahveli karışımla ıslatılıp kremanın üzerine kapatılır.
  • Kalan krema da en üste dökülür.
  • En son üzerine kakao elenip hiç bekletilmeden buzdolabına kaldırılır.
  • En az 4-5 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi

 

Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta (Sarısı içine akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 -3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

    Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış margarin veya tereyağı yoğurma kabına alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı ile kesip ortasını da duy veya bir kapak ile açın.
  • Hazırlanan hamurları dikkatlice alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta akı sürüp susam serpin.
  • 180 derece fırında 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğuyunca servis yapın afiyet olsun.

Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi

 

Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kurutulmuş nane

    Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların dışını çatalla çizikler atıp ince halkalar halinde ,kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp üzerine mısır unu,yağ ,tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayalım.
  • Fırın kabına önce kabakları dizelim.
  • Aralarına kırmızı biberleri dizerek 200 derecede önceden ısınmış fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek,nane serpiştirip servis edebiliriz.
  • Bu şekilde lezzetli ve hafif kabak dizmesini denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. 

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağı kadar un

İçine koymak için

  • Yeteri kadar peynir

Aralarına sürmek için

  • 150 gram tereyağı

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına maya şeker ılık suyu alıyoruz karıştırıp biraz aktifleştiriyoruz.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri de alıp karıştıralım elenmiş unu da ekleyip yoğuralım 6 su bardağı un dedim bende okadar girdi ama her un aynı olmuyor kontrollü bir şekilde eklemek lazım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını alın.
  • Bezeler yapalım tabak büyüklüğünde açalım.
  • Yumuşamış tereyağı sürelim hepsini bu şekilde üst üste koyalım.
  • Üzerini kapatıp buzdolabından yarım saat dinlendirelim.
  • Sürenin sonunda hamuru dolaptan alalım hamuru merdaneyle açalım tepsi büyüklüğünde açalım hamuru keselim.
  • Arasını peynir koyup saralım 10 dakika kadar tepsi mayası verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sıvı yağı koyup karıştıralım.
  • Poğaçaların üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
  • 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirelim deneyip kaydetmenizi tavsiye ederim beni instgarmda takip edip desteklerinizi bekliyorum.