Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
200 ml lik bardak kullandım
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapalım,çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
- Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
- Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün. 160 derece fırında, pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
- Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpin,ben fındık serptim.
- Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.