Fransız Galete Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram soğuk tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
İç harcı için;
- Ezine peynir
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam taze fesleğen
- Çeri domates
Fransız Galete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve unu satırla kıyarak birbirine yediriyoruz. Elimizle hamura giriyoruz. Sirke, tuz, kekik, su ile hepsini yoğuruyoruz. Unu kontrollü ekliyoruz.
- Hazırlanan hamuru streçleyip sertleşmesi için buzdolabına koyup 15 dk dinlendiriyoruz. (hamuru ikiye bölüyoruz)yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp elimizle açıyoruz. Ortasının üzerine peynir koyuyoruz. Kenarlarını içine doğru kıvırıyoruz.
- Üzerine ikiye bölünmüş çeri domateslerini ikiye bölüp koyuyoruz. Sarımsağı rendeleyip üzerine serpiyoruz. Susam ve yumurta sarısını karıştırıp hamurumuzun etrafına sürüyoruz.
- 175 derecede fan ayarında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Airfryer Da Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 120 gram damla çikolata
Airfryer Da Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilip soğutulmuş yağ ile pudra şekeri karıştır. 1 yumurta ekle karıştırıyoruz spatula ile sırasıyla çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- En son damla çikolataları da ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim hamurumuzu bir parmak kalınlığında olacak şekilde şekiller verip, hazneye dizelim.
- Karaca marka airfryer da fırın seçeneğinden 160 derecede 10 dk ön yüzeyini 5 dk da ters çevirip altını kızartıyoruz.
- Fırında yapmak isterseniz de 160 derece de kızarana kadar pişirelim. Biraz soğuduktan sonra hazneden alıyoruz. Yağlı kağıt ile yapabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı kadar un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içinde yumurta, şeker ve tuzu iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra kalan kuru malzemeleri elek yardımı ile eleyip tekrar çırpın. Daha sonra teflon tavayı bir kereye mahsus olarak çok az yağlayın.
- Bir noktadan başlayarak 1 yemek kaşığı dolusu dökün ve kendi kendine yayılmasını bekleyin. Kısık ateşte altı güzelce altın rengi alana kadar bekleyin.
- Daha sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin. Pişerken sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun
Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İçi için;
- 4 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine şeker, tarçın ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce cevizi ekleyip karıştırın, iç harcı soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Unu dikkatli ekleyin, arada hamurdan bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Yumuşak olmalı ama ele yapışmayacak.
- Hamuru iki bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile açın.
- Yuvarlak kalıp veya bardak ile yuvarlaklar çıkarın. Videodaki gibi ortadan kesin, çizikler atın, iç harcı kenarına yerleştirp sarın.
- Kalan hamurları hep toparlayıp tekrar açın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeleri daha büyük şekillendirirseniz biraz daha uzun pişirin. Ilıyınca pudra şeker serpip servis edebilirsiniz.
Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye krema ve tereyağı hariç un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı alın karıştırın, içine yumurta sarılarını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpmaya başlayın.
- İyice çırptıktan sonra ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca içine bir kaşık tereyağı ilave edin yağ eriyinceye kadar karıştırın.
- Pişince ocaktan alın arada karıştırarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra üzerini tamamen streçle kapatın, buzdolabında üç dört saat bekletin veya bir gece bekletebilirsiniz, daha sonra buzdolabından çıkarın, soğuk kremayı üzerine dökün mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Kremanız hazırdır, dilediğiniz tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz, kapaklı bir saklama kabında buzdolabında iki üç gün muhafaza edebilirsiniz, afiyetler olsun
Doyurucu 4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı bulgur (yemeklik)
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1.5 litre su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 kaşık limon suyu
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık un
Sosu için;
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı bul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Doyurucu 4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bakliyatlarımızı yıkayıp, tenceremizin içine alalım üzerine 1.5 litre su koyup kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için; karıştırma kabinin içine yoğurt un yumurta ve limon suyunu alıp çırpıcı ile karıştıralım kaynayan bakliyat suyundan 1kepce alıp terbiyemizin içine dökelim ve karıştıralım( kesilme durumu olmaması için yapıyoruz bu işlemi)
- Kaynayan bakliyatımızın için terbiyemizi dökelim ve 5dk kaynatalım kısık ateşte.
- Sosu için; küçük küçük soğanı doğrayıp, yağ ile kavuralım üzerine baharatları dökelim kavuralım.
- Kaynayan çorbamızın üzerine soğanlı sosumuzu dökelim ve çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 200 gr kaşar peyniri
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates graten için öncelikle patatesin kabuklarını soyalım. Ardından patatesleri yıkayalım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
- Kuruladığımız patateslerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim.
- Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını ve unu alarak unun kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım.
- Daha sonra süt ve kremayı da ekleyerek beşamel sosumuzu kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocağı kapatalım.
- Beşamel sosu ocaktan alalım ve patateslerin üzerine gezdirelim.
- Yemeğimizin üzerini sarpişir ile kaplayalım. Bu aşamada dilerseniz sadece pişirme kağıdı ile de kaplayabilirsiniz.
- Ardından patates grateni önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda sar pişiri çıkartalım. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirelim.
- Peynirlerde eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Milföylü Karamelim (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça milföy
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Karameli için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Milföylü Karamelim (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak milföyleri fırında pişiriyoruz.
- Kabarıp üstlerinin kızarması yeterli.
- Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
- Karameli için.Uygun tavaya şekeri alıp kısık ateşte yavaş yavaş eritip üzerine tereyağ ve kremayı ekleyip karameli hazırlıyoruz.
- Kupların altına milföy kırıntılarını koyuyoruz.
- Üzerine muhallebiyi ekliyoruz.
- Onun üzerine karameli döküyoruz.
- En son kalan milföyleride üzerine ekleyip dolapta bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet şeker olsun
Nefis Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5adet kırmızı kapya biber
- Sıvı yağ
- 1 kase yoğurt (10 yemek kaşığı yoğurt)
- 3-4 dış sarımsak
- Tuz
Nefis Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı kapya biberleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Küp küp şeklinde doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ ilave edelim ve küp küp doğranmış biberlerimizi ilave edip kavuralım. Biraz sertliği gittiğinde hazır demek ki yaklaşık 10 dakika kadar.
- Ayrı kapta yoğurdu çırpalım üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Dilerseniz biberleri yoğurt katıp karıştırıp servis edin, dilerseniz önce yoğurdu servis tabağa yayalım, üzerine kavurduğumuz biberleri ilave edelim.
Ispanaklı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- Tuz
- Sıvı yağ
Ispanaklı harcı için;
- 250-300 gr kıyma
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 400 gr ıspanak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım su bardağı su
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup yıkayın.
- Yarım santim kalınlığında dilimleyin.
- Büyük kare borcama dizin sıvı yağ döküp tuzlayın.
- 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
- Ispanaklı harcı için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun üzerine sıvı yağ ekleyip soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.
- Biberleri de ekleyip karıştırın havucu da doğrayıp ekleyin.
- Kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edip karıştırın.
- Doğranmış ıspanağı ekleyip solana kadar pişirin.
- Son olarak tuz ve baharatları ve suyu ilave edip karıştırın.
- 2-3 dakika daha pişirin ocaktan alın.
- Pişen patatesi fırından çıkarıp üzerine ıspanaklı harcı döküp yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.