19 Mart 2023 Pazar

Ispanak Yemeği Tarifi

 

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. ıspanak
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (çeyrek)
  • 1 adet limon

    Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları küçük doğrayıp, sirkeli suda 10 dakika bekletelim.
  • Sonra bol suda güzelce yıkayıp, süzülmesi için kenara alalım.
  • Tencereye aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye (yuvarlak doğranmış) Havuçlar da diriliğini kayıp edinceye kadar kavuralım.
  • Salça ve baharatlarla 1-2 dakika kadar tekrar kavuralım (kokusu çıkıncaya) Ispanakları ekleyelim (ıspanaklar) renk değiştirince pirinç bulgur tuz ve et suyunu ilave edip, güzelce karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim.
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım.
  • Üzerine sıvı yağda pulbiber ve kızartıp dökelim, arzuya göre (limon sıkılır) limon lezzet verir 🍋🍋 Sıcak servis edelim 👌 Ispanak sevenlere afiyet olsun

Fransız Galete Tarifi

 

Fransız Galete Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram soğuk tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Ezine peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam taze fesleğen
  • Çeri domates

    Fransız Galete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve unu satırla kıyarak birbirine yediriyoruz. Elimizle hamura giriyoruz. Sirke, tuz, kekik, su ile hepsini yoğuruyoruz. Unu kontrollü ekliyoruz.
  • Hazırlanan hamuru streçleyip sertleşmesi için buzdolabına koyup 15 dk dinlendiriyoruz. (hamuru ikiye bölüyoruz)yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp elimizle açıyoruz. Ortasının üzerine peynir koyuyoruz. Kenarlarını içine doğru kıvırıyoruz.
  • Üzerine ikiye bölünmüş çeri domateslerini ikiye bölüp koyuyoruz. Sarımsağı rendeleyip üzerine serpiyoruz. Susam ve yumurta sarısını karıştırıp hamurumuzun etrafına sürüyoruz.
  • 175 derecede fan ayarında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 

Airfryer Da Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Airfryer Da Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 120 gram damla çikolata

    Airfryer Da Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eritilip soğutulmuş yağ ile pudra şekeri karıştır. 1 yumurta ekle karıştırıyoruz spatula ile sırasıyla çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  • En son damla çikolataları da ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim hamurumuzu bir parmak kalınlığında olacak şekilde şekiller verip, hazneye dizelim.
  • Karaca marka airfryer da fırın seçeneğinden 160 derecede 10 dk ön yüzeyini 5 dk da ters çevirip altını kızartıyoruz.
  • Fırında yapmak isterseniz de 160 derece de kızarana kadar pişirelim. Biraz soğuduktan sonra hazneden alıyoruz. Yağlı kağıt ile yapabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içinde yumurta, şeker ve tuzu iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  • Daha sonra kalan kuru malzemeleri elek yardımı ile eleyip tekrar çırpın. Daha sonra teflon tavayı bir kereye mahsus olarak çok az yağlayın.
  • Bir noktadan başlayarak 1 yemek kaşığı dolusu dökün ve kendi kendine yayılmasını bekleyin. Kısık ateşte altı güzelce altın rengi alana kadar bekleyin.
  • Daha sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin. Pişerken sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun 

Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın

    Külah Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine şeker, tarçın ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce cevizi ekleyip karıştırın, iç harcı soğumaya bırakın.
  • Yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak karıştırın.
  • Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Unu dikkatli ekleyin, arada hamurdan bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Yumuşak olmalı ama ele yapışmayacak.
  • Hamuru iki bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile açın.
  • Yuvarlak kalıp veya bardak ile yuvarlaklar çıkarın. Videodaki gibi ortadan kesin, çizikler atın, iç harcı kenarına yerleştirp sarın.
  • Kalan hamurları hep toparlayıp tekrar açın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Kurabiyeleri daha büyük şekillendirirseniz biraz daha uzun pişirin. Ilıyınca pudra şeker serpip servis edebilirsiniz.

18 Mart 2023 Cumartesi

Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi

 

Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema

    Pastacı Kreması (Çok Amaçlı Krema) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye krema ve tereyağı hariç un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı alın karıştırın, içine yumurta sarılarını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpmaya başlayın.
  • İyice çırptıktan sonra ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca içine bir kaşık tereyağı ilave edin yağ eriyinceye kadar karıştırın.
  • Pişince ocaktan alın arada karıştırarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra üzerini tamamen streçle kapatın, buzdolabında üç dört saat bekletin veya bir gece bekletebilirsiniz, daha sonra buzdolabından çıkarın, soğuk kremayı üzerine dökün mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Kremanız hazırdır, dilediğiniz tatlılarda pastalarda kullanabilirsiniz, kapaklı bir saklama kabında buzdolabında iki üç gün muhafaza edebilirsiniz, afiyetler olsun 

Doyurucu 4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

Doyurucu 4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bulgur (yemeklik)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1.5 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 kaşık limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık un

Sosu için;

  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı bul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Doyurucu 4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bakliyatlarımızı yıkayıp, tenceremizin içine alalım üzerine 1.5 litre su koyup kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için; karıştırma kabinin içine yoğurt un yumurta ve limon suyunu alıp çırpıcı ile karıştıralım kaynayan bakliyat suyundan 1kepce alıp terbiyemizin içine dökelim ve karıştıralım( kesilme durumu olmaması için yapıyoruz bu işlemi)
  • Kaynayan bakliyatımızın için terbiyemizi dökelim ve 5dk kaynatalım kısık ateşte.
  • Sosu için; küçük küçük soğanı doğrayıp, yağ ile kavuralım üzerine baharatları dökelim kavuralım.
  • Kaynayan çorbamızın üzerine soğanlı sosumuzu dökelim ve çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Patates Graten Tarifi

 

Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

    Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates graten için öncelikle patatesin kabuklarını soyalım. Ardından patatesleri yıkayalım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
  • Kuruladığımız patateslerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde dilimleyelim.
  • Dilimlediğimiz patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim.
  • Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını ve unu alarak unun kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım.
  • Daha sonra süt ve kremayı da ekleyerek beşamel sosumuzu kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocağı kapatalım.
  • Beşamel sosu ocaktan alalım ve patateslerin üzerine gezdirelim.
  • Yemeğimizin üzerini sarpişir ile kaplayalım. Bu aşamada dilerseniz sadece pişirme kağıdı ile de kaplayabilirsiniz.
  • Ardından patates grateni önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda sar pişiri çıkartalım. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirelim.
  • Peynirlerde eridikten sonra yemeğimizi fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Milföylü Karamelim (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi

 

Milföylü Karamelim (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça milföy
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Milföylü Karamelim (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak milföyleri fırında pişiriyoruz.
  • Kabarıp üstlerinin kızarması yeterli.
  • Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  • Karameli için.Uygun tavaya şekeri alıp kısık ateşte yavaş yavaş eritip üzerine tereyağ ve kremayı ekleyip karameli hazırlıyoruz.
  • Kupların altına milföy kırıntılarını koyuyoruz.
  • Üzerine muhallebiyi ekliyoruz.
  • Onun üzerine karameli döküyoruz.
  • En son kalan milföyleride üzerine ekleyip dolapta bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet şeker olsun 

Nefis Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

 

Nefis Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5adet kırmızı kapya biber
  • Sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt (10 yemek kaşığı yoğurt)
  • 3-4 dış sarımsak
  • Tuz

    Nefis Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biberleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Küp küp şeklinde doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ ilave edelim ve küp küp doğranmış biberlerimizi ilave edip kavuralım. Biraz sertliği gittiğinde hazır demek ki yaklaşık 10 dakika kadar.
  • Ayrı kapta yoğurdu çırpalım üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Dilerseniz biberleri yoğurt katıp karıştırıp servis edin, dilerseniz önce yoğurdu servis tabağa yayalım, üzerine kavurduğumuz biberleri ilave edelim.