22 Mart 2023 Çarşamba

Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (beyazı; hamurun içine, sarısı üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un

    Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru streç yada yağlı kağıt arasına koyup, 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla açalım. Kesme aparatıyla keselim.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Etli Pilav Tarifi

 

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane bonfile et (jülyen doğranmış)
  • 4 tane kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
  • 2 tane soğan (yarım halka doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber, tatlı toz kırmızı biber (damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 kaşık tereyağı

Pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
  • 2 kaşık tereyağı

    Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz. Etleri ekliyoruz. Rengine dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğan ve biberi ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler diriliğini kaybedince baharatları ekliyoruz ve etler pişen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta ıslatmış olduğumuz pirinci süzüp kenara alıyoruz. Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip pirinçleri koyuyoruz. Kavrulan pirince su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen etleri bir kaba alıp üzerine pişen pilavı serip ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun 

Ev Yapımı Gözleme Tarifi

 

Ev Yapımı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su (500 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Yağlamak için;

  • Tereyağı

    Ev Yapımı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde gözleme tarifi için öncelikle uygun bir kap içerisine unu alalım.
  • Üzerine maya ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından ortasını çukurlaştıralım ve ılık suyu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyip üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurun üzerini açarak tekrardan yoğuralım ve havasını alalım.
  • İç harcı için peyniri uygun bir tabağa alarak çatalla ezelim.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
  • Un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alarak tekrar yoğuralım ve toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu önce 4 eşit parçaya, ardından her bir parçayı da toplamda 12 parça olarak şekilde ayıralım.
  • Ardından her bir parçayı içe doğru toparlayarak beze haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezleri unladığımız tabağa alalım. Kurumaması için üzerine bir örtü örterek kenarda bekletelim.
  • Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgaha alarak elimizle üzerine bastıralım ve çok az genişletelim.
  • Üzerine un serpelim ve oklava yardımı ile bezemizi açalım.
  • Açtığımız bezemizin yarısına iç harcımızdan yerleştirelim. Diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarına parmak uçlarımızla bastıralım. Hamur kesme aparatı ile gözlememizin kenarındaki fazlalıkları keserek düzeltelim.
  • Tüm gözlemelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra elektrikli sacda çevirerek pişirelim.
  • Pişen gözlemelerimizin her iki tarafını da tereyağı ile yağladıktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun!

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı şeker (bardak ölçüm 110ml)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
  • 20 adet ceviz

    İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin üzerine sıcak su döküp 20 dakika bekletilir. Süre sonunda suyunu süzüp, incirlerin baş kısmı kesilir.
  • Kestiğiniz kısmı içe doğru ittirerek ortasını çukurlaştırın. Çukur kısma bir ceviz ekleyin ve tavaya dizin. Üzerine şekeri ve suyu gezdirin. Çubuk tarçınıda ekleyin. Ardından kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını alın.
  • İncirler yumuşayınca ocaktan alın soğuduktan sonra dondurma veya kaymakla ile servis edebilirsiniz. Dondurma veya kaymak eşliğinde nefis bir tat. 💖afiyet olsun

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Damla Çikolata

    Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
  • Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
  • Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
  • Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.
  • Kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun 

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık (isteğe bağlı)

    Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, nişasta, pudra şekeri, tereyağ, sıvı yağ bir kaba alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine kontrollü olarak un eklenir. Kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur.
  • Fındık ve damla çikolatada eklenerek dondurma kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve tepsiye dizilir.
  • 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir.

21 Mart 2023 Salı

Pizza Tadında Çubuk Pişi Tarifi

 

Pizza Tadında Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet ince kıyılmış kapya biber
  • 1 adet ince kıyılmış yeşil biber
  • 7-8 küçük küpler halinde doğranmış sucuk
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3- 3,5 su bardağı un

    Pizza Tadında Çubuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kabın içerisine tuzu ve yumurtayı alalım ve güzelce karıştıralım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, süt ve biberleri ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • İki yağlı kağıt arasına koyarak merdane ile çok ince olmayacak sekilde açalım.
  • Açtığımız hamuru pizza ruleti ile veya bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim.
  • Tavamıza alıp orta ateşte kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde iki tarafıda güzelce kızartalım.
  • Pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun 

Tavuk Sote (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi

 

Tavuk Sote (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
  • Çok az sıvı yağ
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı kekik
  • 1 dolu çay kaşığı fesleğen
  • Tuz (damak zevkinize göre ekleyin)

    Tavuk Sote (Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavayı ocağa alıp iyice ısındıktan sonra göğüs etlerini tavaya ekleyip rengi dönüp suyunu sallana dek karıştıralım.
  • Suyunu tekrar çekene kadar arada karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • İstediğimiz gibi piştiyse biraz sıvı yağ gezdirip, sarımsak rendesi ,baharatlar ve tuzu ekleyelim şöyle bir karıştıralım.
  • Üzerine ufak doğranmış biberleri ekleyip iyice karıştıralım ve kısık ateşte biberlerde güzel yumuşayana dek arada karıştırarak pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Airfryer Çatlak Patates Tarifi

 

Airfryer Çatlak Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet bebe patates (400g)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (50ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Servis için;

  • Yoğurt
  • Frenk soğanı

    Airfryer Çatlak Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaseye tuz, kekik, sarımsak tozu, toz kırmızı biber ve karabiber alalım.
  • Üzerine zeytinyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Bebek patatesleri uygun bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su eklendikten sonra haşlayalım. 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
  • Haşlanan patateslerin üzerlerine sıcakken bardağın taban kısmı ile bastıralım ve çatlayıp yayılması sağlayalım.
  • Tüm patateslere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine fırça yardımıyla hazırladığımız baharatlı karışımdan sürelim.
  • Daha sonra patateslerimizi airfryer’ın haznesine alarak manuel ayarda, 180°C de 10 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz patateslerin üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek dilerseniz de yanında çırpılmış yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi

 

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız tepeleme doldurunuz)
  • 1 su bardağı silme un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

200 ml lik bardak kullandım 

Bardak Tatlısı (Kremşantisiz, Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye, süt, şeker, un ve nişastayı koyup güzelce çırpın.
  2. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Ocaktan alıp içine vanilyaları ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra mikserle 4-5 dk güzelce çırpın,bu aşama kıvamı için çok önemli.
  5. Sonra içi düz olan, orta boydaki su bardaklarının içlerini suyla çalkalayın ve fazla suyu döküp, tatlı ile içlerini doldurun.
  6. Bardakların ağızlarına streç film kapatıp buzdolabında bekletin.
  7. 1 gece önceden de yapabilirsiniz.
  8. Daha sonra tatlıyı bardaklardan çıkartıp (elinizle kenarlardan yavaşça ayırarak çıkarın) hindistan cevizine bulayıp istediğiniz genişlikte dilimleyin, istediğiniz şekilde süsleyin.

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kırmızı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tas bulgur
  • 1 tane defne yaprağı

    Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim sonrasında pişip pişmediğini kontrol edip, eğer çok sertse üzerine bir su bardağı sıcak su daha ekleyelim.
  • Suyunu tamamen çekince içerisine sıvı yağ, küp küp doğranmış olan patates, soğan, havuç ve pırasayı ekleyip, sebzeler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim.
  • Yumuşayan sebzelerin üzerine salça ile ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım bulguru ekleyelim iyice karıştırıp, suyunu ve tuzunu ilave edelim.
  • Son olarak defne yaprağını da koyup, kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Afiyetler olsun