1 Nisan 2023 Cumartesi

Arası Çikolata Muslu Kek Tarifi

 

Arası Çikolata Muslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 350 gr. şeker
  • 80 gr. çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 300 gr. un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 120 gram kakao
  • 3 dl süt

Arasına çikokatalı mus;

  • 175  gram çikolata
  • 225 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 gr. pudra şekeri
  • 1 dl sıvı krema

Üzerine;

  • Orman meyvesi
  • Snickers çikolata

    Arası Çikolata Muslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için; yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
  • Çikolata tereyağı ile beraber küçük tencerede eritilir.
  • Kuru malzemeler beraber karıştırılarak yumurta karışımının içine katılır.
  • Eritilen çikolatada karışımıda eklenir ve en son sütte eklenerek pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • 22 cm eninde yuvarlak kek kalıbın altına kağıt serilir ve kelepçesi kilitlenir. Kağıt ve kalıbın kenarlarına tereyağı sürülerek kek hamuru dökülür ve ortası delinirki, orta kısım fazla kabarmasın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Kek soğuyunca ortadan ikiye bölünür ve üzerindeki fazlalık alınır.
  • Arasına çikolatalı mus için; tereyağı ve pudra şekeri güzelce çırpılır.
  • Çikolata benmari usulü eritilir ve karışıma katılır.
  • Sıvı kremada karışıma katılarak 5-6 dakika köpük olana kadar çırpılır.
  • Çikolatalı musun yarısı pastanın alttaki dilimine sürülür.
  • Diğer kek dilimide musun üzerine konarak kalan mus ile süslenir.
  • Kekin üzerine arzu edilen çikolatalar ve meyveler konur.
  • Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.

Kıymalı Krep Tarifi

 

Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler

️Krep için;

  • ️2 adet yumurta
  • ️2 su bardağı un (220 ml)
  • ️2 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz

️Kıyma için;

  • ️400 gram kıyma
  • ️1 adet kuru soğan
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 tatlı kaşığı tuz veya vegeta ve kırmızı biber tozu
  • ️400 g domates sosu
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • ️250 gram rendelenmiş peynir

️Üzeri için;

  • 400 g domates sosu

️Dileyene içi ve üzeri için;

  • Beşamel sosu

    Kıymalı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krepimiz için yumurta, un, süt ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırın. Bir tavaya bir kepçe dolusu yayın ve kızartın.
  • Harcı için; soğanı kavurup kıymayı ekleyin. 1 yemek kaşığı salçayı, domates sosunu maydanozu ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte hafif pişirin.
  • Kreplerin ortalarını harcı ile doldurun. İsterseniz kıymanın üzerine beşamel sos gezdirebilirsiniz. Yanlarını kapatıp yuvarlayın.
  • Bir güveç kabına yan yana dizin ve 400 gram domates sosu ve dileyene beşamel sosu gezdirin.
  • 220 derecede yaklaşık 30 dak. Pişirin. 30 dakika sonra fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş peynir serpin. Tekrar 20 dakika daha fırında pişirin.

Yer Fıstıklı Aşure (Bambaşka, Enfes Bir Tatlı, Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Yer Fıstıklı Aşure (Bambaşka, Enfes Bir Tatlı, Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı çiğ yerfıstığı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 tane karanfil
  • Portakal kabuğu
  • Yarım su bardağı fındık

Üzeri için;

  • Nar
  • Tarçın
  • Fındık
  • Kuş üzümü

Bardak ölçüsü:250 ml 

Yer Fıstıklı Aşure (Bambaşka, Enfes Bir Tatlı, Favoriniz Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece önceden ıslattığımız aşurelik buğdayın üzerine su ekleyip pişiriyoruz. Haşlanmış fasulye, nohut yer fıstığı ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  2. Ocaktan almaya 15 dk kala ısladığımız kuru üzüm, şeker, portakal kabuğu ve karanfil ve fındık ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.
  3. Daha sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra kaselere servis yapıyoruz.
  4. Üzerini nar tarçın fındık ve kuş üzümü ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates karışık salçası
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber, toz şeker

    Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız bezelyeleri 15 dk haşlayıp süzelim.
  • Diğer tarafta tencereye yağı koyalım küçük yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım, salçaları ilave edelim karıştıralım.
  • Soyup, küçük küp doğranmış havucu patatesi ekleyelim, çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri de ekleyelim bir iki dk kavuralım.
  • Sonra oda sıcaklığında suyu verelim tuz, baharat serpelim karıştıralım, fokurdayınca tencereye bezelyeleri dökelim bir kere karıştıralım.
  • Yine fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte havuçları patatesler pişene kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
  • Servis tabağına alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir

    Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza bir bütün yufkayı seriyoruz. Diğer yufkadan parçalar koparıp, ortasına yerleştiriyoruz.
  • Çırptığımız sütlü sostan üzerine sürüyoruz. Yine gelişi güzel yufkalardan parçalayıp seriyoruz. Sostan ve dilimlediğimiz peynirden ekliyoruz. En son katına da sosu sürüp, kenarlara sarkan yufkaları büzüp, kapatıyoruz.
  • Ocağın en kısık ateşinde kapağı kapalı pişiriyoruz. Arada alt kısmına bakalım yeterince kızardığında bir tabak ya da tepsi yardımıyla tersyüz edelim ve pişirmeye devam edelim.
  • Diğer yüzü de kızarınca böreğimiz hazır dilimleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 kase hindistan cevizi

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şeker ve suyu derin bir tencereye alalım.
  • Kemalpaşaları şekerli su kaynamaya başlayınca tencereye önce yarısını sonra diğer yarısını şeklinde bırakalım.
  • Ocağın altını kısıp ara ara karıştırarak şişip şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
  • Borcama yada herhangi bir kaba alalım. Soğumasını bekleyelim.
  • Diğer yandan muhallebi için sütü tencereye alalım.
  • İçerisine un,şeker ve nişastayı ekleyelim.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Ocaktan almadan vanilya ve tereyağını ilave edip ocağı kapatalım. Tekrar güzelce karıştıralım.
  • Kemalpaşaları silikon kek kalıplarına tek tek yerleştirelim. (sizler direk borcama yada turta kabına da hazırlayabilirsiniz) üzerlerine muhallebiden dökelim ve buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
  • Soğuyan tatlıyı kalıptan çıkarıp hindistan cevizine bulayalım ve borcama dizelim üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim.

Büyük Borcamda Trileçe Tarifi

 

Büyük Borcamda Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel Sosu İçin;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

  • 1 paket krem şanti (75 g)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Büyük Borcamda Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük borcamda trileçenin karamel sosu için öncelikle ocağa aldığımız tencereye toz şekeri alalım. Şeker eriyip karamel rengini alana kadar kısık ateşte ısıtalım. Beklerken tencerenizi ara ara sallayabilirsiniz.
  • Şeker eridikten sonra içerisine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından kremayı da karışıma yavaşça ekleyelim ve sosumuz kıvam alana kadar hızlıca karıştıralım.
  • Kıvam alan karamelimizi hızlı bir şekilde soğuması için ısıya dayanıklı bir kaba aktararak kenara alalım.
  • Trileçenin keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alarak mikserle çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ, ılık su, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Büyük boy dikdörtgen borcamın içerisine pişirme kağıdını yerleştirelim.
  • Hazır olan kek hamurumuzu bir borcama boşaltalım ve spatula ile her yerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında alt üst fansız ayarda 35 dakika pişirelim.
  • Şerbeti için uygun bir kaba süt, krema ve toz şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından bir kenara alalım.
  • Üzeri için toz krem şanti ve soğuk sütü uygun bir kap içerisinde kıvam alana kadar çırpalım. Bu aşamada sütünüz soğuk olursa krem şantiniz daha güzel köpürecektir.
  • Hazırladığımız krem şantiden 1 kaşık kadarını üzerini süslemek için ayıralım.
  • Pişen keki fırından alalım. 1-2 dakika ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Ardından keki borcama ters çevirerek pişirme kağıdını dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  • Şerbetini daha iyi çekmesi için kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açalım.
  • Hazırladığımız şerbeti kekin üzerine gezdirelim. Kek sütü tamamen çekip soğuyana kadar bekletelim.
  • Dinlenen kekin üzerine hazırladığımız krem şantiyi kaşık yardımıyla paylaştıralım. Spatula yardımıyla kekin her yerine sürelim.
  • Güzelce soğuyan karamel sosu da krem şantinin üzerine dökerek her yerine yayalım.
  • Karamel sosu da yaydıktan sonra ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına alalım.
  • Birbirine paralel olacak şekilde tatlımızın üzerine çizgiler çizelim.
  • Kürdan ile çizdiğimiz çizgilere zıt çizgiler atarak pastamızın süslemesini tamamlayalım ve 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Karamelli trileçemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Airfryer Revani Tarifi

 

Airfryer Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

    Airfryer Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Revaninin şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynatalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, un, irmik, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Airfryer haznesine sıvı yağ dökerek fırça yardımıyla her yerini yağlayalım.
  • Ardından hazırladığımız kek harcını hazneye boşaltalım.
  • Üzerini düzelterek hazneyi yerleştirelim ve kekimizi 170°C de 25 dakika pişirelim.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken revani tatlımızı servis tabaklarına alalım. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!