Arası Çikolata Muslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 350 gr. şeker
- 80 gr. çikolata
- 200 gr tereyağı
- 300 gr. un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 120 gram kakao
- 3 dl süt
Arasına çikokatalı mus;
- 175 gram çikolata
- 225 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gr. pudra şekeri
- 1 dl sıvı krema
Üzerine;
- Orman meyvesi
- Snickers çikolata
Arası Çikolata Muslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Çikolata tereyağı ile beraber küçük tencerede eritilir.
- Kuru malzemeler beraber karıştırılarak yumurta karışımının içine katılır.
- Eritilen çikolatada karışımıda eklenir ve en son sütte eklenerek pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- 22 cm eninde yuvarlak kek kalıbın altına kağıt serilir ve kelepçesi kilitlenir. Kağıt ve kalıbın kenarlarına tereyağı sürülerek kek hamuru dökülür ve ortası delinirki, orta kısım fazla kabarmasın.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Kek soğuyunca ortadan ikiye bölünür ve üzerindeki fazlalık alınır.
- Arasına çikolatalı mus için; tereyağı ve pudra şekeri güzelce çırpılır.
- Çikolata benmari usulü eritilir ve karışıma katılır.
- Sıvı kremada karışıma katılarak 5-6 dakika köpük olana kadar çırpılır.
- Çikolatalı musun yarısı pastanın alttaki dilimine sürülür.
- Diğer kek dilimide musun üzerine konarak kalan mus ile süslenir.
- Kekin üzerine arzu edilen çikolatalar ve meyveler konur.
Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.