Kayseri Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 6-7 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz biber
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim. Un markasına göre ölçü değişiklik gösterebilir.
- Hamuru 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için; patatesleri haşlayalım. Sıvı yağda minik minik doğradığımız kuru soğanı kavuralım ve baharatları da ekleyelim.
- Patatesi ezip, sosuyla karıştırıp, soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 2 bezeye ayırıp, çok ince olmayacak şekilde açalım. Kare kare keselim.
- İç harcından koyup kapatalım, kızgın yağda kızartalım.
- Salçalı sosunu yapalım.
- Kızarttığımız mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Salçalı sos da döküp servis edelim(biz patatesli sevdiğimiz için patatesli yapıyorum. Siz kıymalı harç ile de yapabilirsiniz)
Afiyet olsun