3 Nisan 2023 Pazartesi

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi

 

Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi İçin Malzemeler

Dikkat ️tüm malzemeler oda ısısında olacak ️

Cheese katmanı için️

  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu
  • Vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Alt katman için

  • 2 paket burçak
  • 750 gram tereyağ

Üst limonlu sos için

  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 90 gram şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 2 tam yumurta +1 yumurta sarısı eklenecek (Toplam 3)
  • 75 ml limon suyu (1/3su bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 45 gram tereyağ

Üst Süslemesi İçin

  • Arzu edilen mevsim meyveleri eritilmiş beyaz çikolata

    Limonlu Cheesecake (Profesyonel Tarif Asla Bir Yerde Bulamazsın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kelepçeli kabının altının tam ölçüsünde makasla keserek yağlı kağıt ayarla şekerim👍
  • Ardından kalıbın kenarlarını tereyağ ile güzelce yağlayın 👍
  • Burçakları toz haline gelene kadar rondodan geçin👍
  • Üzerine erittiğin tereyağını dök ve güzelce karıştırıp tabana yayın
  • Bbir kaba labnelerin suyunu süzerek ekle üzerine şeker ekle mikser kullanmadan güzelce karıştır👍 başka bir kapta krema limon ve limon kabuklarını karıştırın 👍
  • Sonra labneli karışımın üzerine ekle karıştır👍
  • Un vanilya ekle çırp 👍 yumurtaları teker teker ekleyin👍
  • Her birinden sonra çırp karışcak kadar👍
  • Ardından burçaklı taban üzerine dökün👍
  • Fırınına gönder 👍fırına yerleştirdiğin rafın hemen altına fırın tepsisinin yarısına kadar su dök yerleştirin👍Bu fırını nemli tutup cheesecake çatlamasını önler.
  • 160 derece en fazla 1 saat pişicek ortası sallanacak üzerine hafif kızarınca pişmiş demektir👍
  • Limonlu sosta en önemli şey asla asla kaynama olmayacak dumanlar çıkınca parmağını soktuğunda elini ısıracak kadar ısıya dayanacak kadar oldumu kapat asla bir tıkırdama olmamalı devamlı karıştırarak yap ılıyınca dökün 👍
  • Tereyağ hariç tüm sos malzemelerini kalın tabanlı tencereye al ısıtın 👍
  • Ocaktan al tereyağ ekle karıştırın kendi jöle kıvamı alacak👍kaynarsa kesilir🌼Metal kaşık kullanma limon asidik demir tadı gelir plastik tercih et👍bildiğin tüm sosları unutturacak bir sos asla yumurta kokmuyor asla.
  • Üst süslemesi için meyveler ve benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı buzdolabı poşetine aktardım iğne ile delerek üzerine sıktım çizgi şekli verdim deneyin

Dürüm (Burrito) Tarifi

 

Dürüm (Burrito) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dürüm lavaş
  • 500 gram kıyma
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Çili biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı doğranmış domates

Arası için

  • Göbek salata
  • Bir tutam taze kişniş
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam taze soğan

Beyaz sos

  • Ekşi krema

Servis için

  • Salsa sosu yada guacamole ile servis edebilirsiniz

    Dürüm (Burrito) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve kapya biberleri ince doğrayıp kızgın tavada iyice kavurun.
  • Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
  • Baharatları ve domates sosununu ekleyip tekrar kavurun.
  • Salatayı ve soğanları ince doğrayın.
  • Bir adet dürüm yufkaya salata, peynir, kişniş ardından kıyma ekleyelim.
  • Tekrar peynir ekleyip kenarlarını içe katlayıp rulo şekli verelim.
  • Kızgın tavada peynirler eriyene kadar ısıtalım.

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 dis sarımsak (Rendelenmiş)

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesiyoruz.
  • Tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızartıyoruz.
  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğurup yuvarlak ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp tavada kızartıyoruz.
  • İki dilim patlıcan çapraz şekilde üst üste koyup ortasına köfteyi yerleştiriyoruz.
  • Bohça şeklinde kapatıp kürdanla sabitliyoruz.
  • Salça ve suyu bir kabın içinde açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
  • 15-20 dk fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Hamuru için;

  • 2 yumurta (1 tam, birinin sadece akı)
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 2-2,5 un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı fındık (ince çekilmiş)

Üzerine;

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş humurun kıvamına göre ekleyelim.
  • Orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden biraz iri parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine fındıkları bastıralım. (tepsiyi yağlamınıza gerek yok).
  • Önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.bardak ölçüsü 200 ml
  • 30-35 adet şekerpare çıkıyor, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Pişirme derecesi 170c de alt-üs fansız 30-35 dk.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca (2_3 dk sonraa) iyice soğumuş şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekince ayrı bir kaba alıp (şerbetinden süzdürüyoruz) buz dolabında bir kaç saat dinlendirelim. Hepsi bu kadar😋 afiyet olsun 

Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi

 

Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 kg domates
  • Yarım kg köy biberi
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Domates Yatağında Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencereye koyup yaklaşık 15 dk haşlayalım ve haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak minik minik doğrayalım ve tencereye yayalım.
  • Aynı şekilde biberleri de ufak ufak keselim ve onları da domatesin üstüne dökelim.
  • Sarımsakları da temizleyip bütün halinde yerleştirelim.
  • Baharatlarını ve yağını ekleyip beş dakika pişirelim.
  • Bu arada etlerimizi de pişmekte olan domateslerin üzerine dökelim ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Çok ama çok lezzetli bir tarif. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 

Kruvasan Börek Tarifi

 

Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 50gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz
  • İçine, beyaz peynir
  • Üzerine, yumurta sarısı

    Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir sıvı yağ ,nişasta ,un, sirke ve tuz iyice çırpılır.
  • Yufka açılır ve her karına bu karışımdan iyice sürülür.
  • İki parmak genişliğinde kesilir, resimdeki gibi içine peynir konup kenarı kıvormasan sarılır yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
  • 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir.

Sosisli Poğaça Tarifi

 

Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (6 bardak kullandım fakat sizler azar azar ilave edin
  • Sosis ️

    Sosisli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Toz şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip hamuru toparlayın, hamur hafif ele yapışan çok yoğun ve sert olmamalı bu şekilde daha puf puf poğaçalar elde edersiniz,hamuru güzelce kapatıp ılık bir yerde(ben ılık fırında bekletiyorum)kabarana kadar bekleti.
  • Daha sonra hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,tepsiye yerleştirin.
  • Bir poğaçaya kalınca kesilmiş birer sosis yerleştirip iyice bastırın, (iyice bastırmanızda fayda var çünkü kabarınca sosisler içinden çıkabilir 😊
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin. Deniycek olanlara simdiden. Afiyet şifa olsun

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi

 

Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah (Sahura Hem Leziz Hem Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra patatesleri ezelim.
  • Rendelediğimiz soğanı az sıvı yağ ile kavuralım.
  • Salçayıda ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Patatesleri ve baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayalım soğuması için bir kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeyi bir yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Unuda azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dakika kadar mayalanması için bir kenara alalım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
  • İç harcımızdanda hamur bezesi kadar parçalar alarak yuvarlayalım.
  • Bir bezeyi tezgahta pasta tabağı büyüklünde açalım.
  • Ortasına yuvarladığımız iç harçtan koyup fotoğraflardaki gibi kapatalım.
  • Ardından çok bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
  • Her iki tarafınada tereyağ sürelim. Sıcak olarak servis edelim.
  • Afiyet olsun 🌹