Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç malzeme için;
- 1 kg pırasa
- 1 adet patates
- 300 gram lor
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın akı
Sos malzemesi içi;
- 1 şişe içme sodası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt, suyundan da ekleyebilirsiniz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasalar yıkanıp, incecik doğranır. Yağlı tavaya konur orta kıvamda pişirilir. Üzerine rendelenmiş patates eklenir birkaç dk kavrulur.
- Pul biber, kırmızı toz biber karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır soğumaya bırakılır. Soğuyan iç harcına lor eklenip iyice karıştırılır iç harç hazır olur.
- Bir adet yufkadan 4 parça çıkıyor.
- Yufkalar üst üste koyulup. Artı şeklinde kesilir. Üçgen parçalar çıkarılır.
- Her parçaya 2′ şer kaşık sostan döküp her yerine sürülür.
- İç malzemesinden geniş kısmına koyup, kenarları içe doğru katlanır gevşek şekilde sarılır, tepsiye sıralanır.
- Küçük bir kapta ayırdığımız yumurtanın sarısına 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir iyice çırpılır. Üzerlerine sürülür.
- 200 derecede alt üst kontrollü pişirilir.
Not:İç harç isteğe bağlı ıspanak lor, patates kıyma, lor maydanoz, patlıcan kıyma, patlıcan biber domatesli bu iç harçlarını hazırlayıpta sarabilirsiniz afiyet olsunnn. Toplam 24 adet çıkıyor