19 Nisan 2023 Çarşamba

Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç malzeme için;

  • 1 kg pırasa
  • 1 adet patates
  • 300 gram lor
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurtanın akı

Sos malzemesi içi;

  • 1 şişe içme sodası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt, suyundan da ekleyebilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

    Hazır Yufkalı Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalar yıkanıp, incecik doğranır. Yağlı tavaya konur orta kıvamda pişirilir. Üzerine rendelenmiş patates eklenir birkaç dk kavrulur.
  • Pul biber, kırmızı toz biber karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır soğumaya bırakılır. Soğuyan iç harcına lor eklenip iyice karıştırılır iç harç hazır olur.
  • Bir adet yufkadan 4 parça çıkıyor.
  • Yufkalar üst üste koyulup. Artı şeklinde kesilir. Üçgen parçalar çıkarılır.
  • Her parçaya 2′ şer kaşık sostan döküp her yerine sürülür.
  • İç malzemesinden geniş kısmına koyup, kenarları içe doğru katlanır gevşek şekilde sarılır, tepsiye sıralanır.
  • Küçük bir kapta ayırdığımız yumurtanın sarısına 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir iyice çırpılır. Üzerlerine sürülür.
  • 200 derecede alt üst kontrollü pişirilir.
  • Not:İç harç isteğe bağlı ıspanak lor, patates kıyma, lor maydanoz, patlıcan kıyma, patlıcan biber domatesli bu iç harçlarını hazırlayıpta sarabilirsiniz afiyet olsunnn. Toplam 24 adet çıkıyor

Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı rende kasar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

-et sote için

  • 500 gram yağsız kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya kırmızı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı karabiber

-üzeri için

  • 1 çay bardağı rende kasar

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım uygun bir tencereye alalım haslıyalım.
  • Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim uygun bir kaba alalım.
  • Üzerine tereyağı kaşar rendesi tuz karabiberi ilave edip püre haline getirelim ardından püremizi 8 eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle top haline getirelim fırın tepsisine dizelim bir bardak yardımıyla pürelerin ortalarına çukur açalım.
  • Sotemiz için uygun bir tavaya sıvı yağ kuşbaşı eti alalım etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sırasıyla ince doğramış olduğumuz kuru soğanı yeşil biber kapya biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası baharatları haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyuda ilave edip 2-3 dakika daha pişirelim.
  • Tepside ortasını çukurlaştırdığımız pürelere et sotemizi paylaştıralım son olarak üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırının üst izgara ayarında 200°ç 15 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra servis edelim yapıcak olanlara şimdiden 

Karnabahar Köfte Tarifi

 

Karnabahar Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • Un (Yarım su bardağı veya bir su bardağı kıvamına bakarak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

    Karnabahar Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayın ve kuruyunca rondodan iyice ufalana kadar çekin.
  • Rendelenmiş soğan,yumurta,kıyılmış maydanoz,baharatlar ve unu (kontrollü olarak) ekleyip yoğurun.
  • Islak bir kıvam olacak. 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayarak kızartın.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt +1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

    Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir çay bardağı pirinci 2 su bardağı su ile haşlayalım.
  • Pirinçler suyunu çekince 1 litre +1 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Daha sonra şekeri ekleyelim bir kasede 2 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı süt ile açalım ve kaynayan süte ekleyelim.
  • İnmeye yakın 1 paket vanilyayi ekleyip. 5 dakika daha pişirelim.
  • Küçük güveçlere paylaştıralım ve su koyduğumuz tepsiye dizerek üzerleri yanana kadar bekletelim.

Kadayıf Dolması Tarifi

 

Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram çiğ kadayıf
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 paket vanilya

    Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su, şeker ve limonu bir tencereye koyup ocağa alın 10 dakika kaynatın.
  • Ocaktan alın vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
  • Diğer taraftan kadayıf parçalar koparıp arasına birer tatlı kaşığı ceviz koyup sarın.
  • Yumurta ve süt karışımına bulayıp kızgın yağda kızartıp hemen soğumuş şerbete koyun.
  • Şerbet de 3 dakika bekletip servis tabağına alın.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet prasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 litre sebze suyu (tavuk/et suyu da olur)
  • 300 ml su
  • 200 ml krema veya süt
  • 2 dilim cheddar tost peyniri (varsa mutlaka ekleyin)
  • Tuz
  • Karabiber

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Selam arkadaslar. Bugün menüde sebze çorbası var ve bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedim. İftara ve davet yemeklerine çok uygun bir tarif.
  • Tencereyi orta ateşe getirelim ve tereyağını eritelim. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kabaca küp küp doğradığımız soğanı ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından soyup iyice temizlediğimiz ve kabaca doğradığımız diğer sebzeleri de ilave edelim ve iki üç kez çevirelim. Sebze ( veya tavuk/et ) suyunu ve suyu ilave edip karıştıralım.
  • Son olarak kremayı ve baharatları ekleyip kısaca karıştıralım ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta/kısık ateşte 25-30 dakika (amc tenceresinde 10 dakika ) pişirelim.
  • Pişen çorbayı blend edelim. Servis esnasında dilerseniz tekrar biberli tereyağı yakıp üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Ben sadece frenk soğan (maydanoz/dereotu da olur) serptim.

Ay Tatlısı Tarifi

 

Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 150 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 şu bardağı un
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu

    Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şu ve şekeri eriyene kadar kaynatalım ve daha sonra içine limon suyu ekleyelim altını orta ateşe getirip 5 6 dakika kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuz için; bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ben 2 parçaya ayırdım. Ayrı ayrı rulo yaptım ve ince düzgün bir şekilde videoda ki gibi hazırladım bir çay bardağı yardımıyla ay şeklinde kestim bir borcama dizdim.
  • Üzerine ayırmış olduğum yumurta sarısını sürdüm ve çatalla ay şeklinde çizdim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü pişirdim (üzeri ve altı kızarana kadar)
  • Fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekledim ve soğuk şerbeti döktüm.
  • Şerbeti çekince üzerine ceviz parçaları ve yanında kaymakla servis ettim ben, sizler dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz 

Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi

 

Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu ciğeri
  • 1 büyük ya da 2 orta boy soğan
  • 5-6 tane köy biberi ya da çarliston biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

    Kuzu Ciğer Kavurma Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğer kavurma için aldığınız ciğer zarı alınmış ve küp küp doğranmış olsun. Eğer hazır almadıysanız ciğerin zarını soyup doğrayın ve yıkayıp süzülmeye bırakın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Kuru soğanı kabuğunu soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Domatesi yıkayıp kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Tencereyi ocağın üzerine alıp kızdırın ve sıvı yağı ilave edin.
  • Yağ ısınınca üzerine ciğeri ekleyip hiç karıştırmadan bir süre bekleyin. Sonra yavaş yavaş karıştırın.
  • Bir süre böyle kavurduktan sonra ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın ve arada kontrol ederek 20-25 dakika pişirin.
  • Ciğer piştikten sonra ocağın altını açıp az renk alan kadar kavurun. Bu arada tereyağını da ilave edin.
  • Üzerine soğanı ekleyin 1-2 kavurun ve sonra biberi ilave edin.
  • Biberde 1-2 dakika kavrulunca üzerine tuz ve baharatları ekleyin.
  • En son domatesi ilave edip az çevirin ve ocağı kapatın.
  • Ciğer kavurma pişince sıcak sıcak servis edin. 

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 baş soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı kaynar su

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1adet yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları zeytinyağında hafif pembeştirelim üzerine doğradığımız kapya biber ve yeşil biberleri ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Biberleride hafif sotelenince üzerine salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar arada karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine soyup, yemeklik dogradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler eriyene kadar kavuralım.
  • Üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve ortasına tereyağını ekleyelim bu şekilde bir dk. kadar karıştırarak kavuralım. Tuzunu baharatlarını ve üzerine 4su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım suyunu çekmesini bekleyelim. İyice suyunu çektikten sonra bir defa karıştıralım.
  • Yarım saat kadar dinlendirelim. Meyhane pilavımızı ana yemek yanında yada ayran eşliğinde sâde olarakta sıcak servis edebiliriz.