23 Nisan 2023 Pazar

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

 

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 50 gram şeker
  • 1 paket instant maya ( veya 21 gram yaşmaya )
  • 6 gram tuz
  • 60 gram tereyağı
  • 100 ml süt
  • 1 büyük yumurta

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 damla su )
  • Susam

Tanzong (ön maya için)

  • 43 gram tam yağlı süt
  • 43 gram su
  • 14 gram un

    En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ön maya için küçük bir sos tavasında un, su ve sütü birleştirip koyu krema kıvamında pişirin. Bir kenara alıp, soğuması için bekletin.
  • Yoğurma kabında un, tuz, şeker, süt, yumurta, instant maya ve ön mayayı (tanzong) birleştirip 5 dakika yoğurun.
  • Ardından oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 1 dakika yoğurup gazının çıkmasını sağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin (daha büyük ekmekler için 6 beze)
  • Bezeleri pişirme kağıdı açılmış fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırak biraz düzleştirin) üzerine çırpılmış yumurta sarısı su karışımından sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
  • Not:Hamurun tarifteki sürelerle iyice yoğrulması, ekmeklerin pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi

 

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Arası için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı
  • Ceviz

    Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 2 adet baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alalım. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Her yerini güzelce yağladığımız yufkanın geniş kenarına kaymaktan sürelim. Ardından üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
  • Kaymak sürdüğümüz taraftan başlayarak yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim. Daha rahat şekil vermek için gerekirse yufkalarınızı nemli bir bez arasında bekletebilirsiniz.
  • Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. İç harcında isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz.
  • Tüm tatlılarımızı şekillendirdikten sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Kalan tereyağından üzerlerine bolca sürelim.
  • Tatlılarımızı 160 °C de üzerleri güzelce kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda tatlılarımızı airfryerdan alalım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim.
  • 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz tatlılarımızın üzerini dondurma ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi

 

Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar çanağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • Yarım demet dereotu
  • 1,2 adet limon
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Sıcak su (pirinçlerin üzerini geçecek kadar)

    Enginarlı Pilav (Tadına Hayran Kalacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinçleri sıcak suda ıslatıp bekletiyoruz.
  • Enginarları suyun içine alıp içine yarım limon sıkıp pişiriyoruz.Yumuşaması yeterli.
  • Kuru soğanları doğrayıp tencereye alıyoruz.
  • Yağ miktarını belirtmedim biraz fazla olmalı. Ben yaklaşık yarım çay bardağı kullandım.
  • Soğanların üzerine yağı ve kesme şekeri ekleyip kavuruyoruz.Önemli olan şeker ve yağ.
  • Ardından güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Pirinçler hafif kurumaya başlayınca sıcak suyu ekliyoruz.
  • Pirinçlerin üzerine çıkması yeterli bu aşamada pilavı nasıl yapıyorsanız öyle yapabilirsiniz.
  • Tuzunu ve pişen enginarları küp küp doğrayıp onlarıda ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  • Pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt ile kapatıp dinlendiriyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra yeminizi tavsiye ederim o zaman harika oluyor.
  • Servis sırasında üzerine bollll limon sıkmayı unutmayın 

Kuru Domates Ezmesi Tarifi

 

Kuru Domates Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru domates
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Kuru Domates Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru domatesleri suya ıslatıp bir iki saat bekletin ve suyunu süzün.
  • Bütün malzemeleri rondodan çekiyoruz pürüzsüz bir kıvamı olması gerekiyor çok koyu kıvamlı ise biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirip, kızarmış ekmekle istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi (konserve kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

    Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim. Ardından tepsiye dizip üzerlerine sıvı yağ, toz biber ve tuzu karıştırıp sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar fırınlayalım. Bu sırada tencereye sıvı yağ ekleyip, tavukları alalım kavurmaya başlayalım. Ardından soğanları ve biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Salçaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları ilave edelim. Bu şekilde de biraz daha pişirip, ocaktan alalım.
  • Pişen patlıcanların orta kısımlarına çatalla bastırarak çukur oluşturalım. Çukurlara tavuklu harçtan koyalım.
  • Beşamel sosu için; tavaya tereyağını alıp eritelim. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca çırpalım.
  • Tuzunu ve biberinide attıktan sonra patlicanlarin uzerlerine paylaştıralım. Sosun üzerlerine de kaşar peyniri rendesi ekleyip isteğe bağlı domates koyalım.
  • Son olarak sosu için; salçayı ve suyu karıştırıp yemeğin aralarına gezdirelim. Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirelim.

Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi

 

Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 küçük patates
  • 1 soğan
  • 1 pırasa sadece beyaz kısmı 250 gr
  • 2 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 500 ml tavuk sebze suyu
  • 300 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1 tutam karabiber
  • 100 ml krema (Süt)

    Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri doğrayın halinde. Yağ ve tereyağını bir tencerede ısıtın.
  • Sebzeleri ekleyin kavurun. Tavuk sebze suyu, su ve tuzu ekleyin.
  • Kapağı kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sebzeler piştikten sonra blender ile püre haline getirin ve baharatlayın.
  • Gerekirse az daha su ilave edin.
  • Son olarak kremayı/sütü ekleyin, çok kısa kaynatın ve ocaktan alın.

El Açması Peynirli Börek Tarifi

 

El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kay kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su

İçine;

  • 2 kase salamura peynir
  • 2 kase lor
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Susam ve çörekotu

    El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; bütün malzemeleri katıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • 7 eşit bezeye ayırıp tek tek açalım içine büyük bir kasede lor, peynir ve maydanozu karıştırıp açtığımız yufkaya bir miktar serpelim, 3 yemek kaşığı sıvı yağda ekleyip, yufkayı rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer bezelerede aynı işlemi yapıp en üstüne 1 kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt,1 yumurta koyup çırpalım ve sürelim susam ve çörek otu serpip 1 yemek kaşığı tereyağını nohut büyüklüğünde üzerine koyalım.
  • 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 

Ay Çöreği Tarifi

 

Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağ
  • 125 gram su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 20 gram yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 tane yumurta sarısı ve fındık veya badem kırıntısı

İç malzemesi için

  • Kalan kek en az 2 su bardağı kadar (çekilmiş halde)
  • Kuru üzüm
  • Fındık parçaları
  • 2-3 kaşık kadar kakao
  • Kıvam vermek için, süt

    Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki rondodan geçirelim. İçine kuru üzüm,fındık parçaları ve kakao ekleyelim.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana kadar süt ekleyelim.
  • Yumurta,şeker,tereyağ,su ,mahlep ve mayayı karıştırarak tüm malzemeleri yoğuralım.
  • Sonra unu ekleyelim.
  • Kabarmasını istemediğimiz için yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Üçgen şekilde kesip aralarına hazırladığımız iç malzemeleri koyup sarıp şekil verelim.
  • Sonra yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim fındık döküp 180 c de pişirelim.