En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram un
- 50 gram şeker
- 1 paket instant maya ( veya 21 gram yaşmaya )
- 6 gram tuz
- 60 gram tereyağı
- 100 ml süt
- 1 büyük yumurta
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 damla su )
- Susam
Tanzong (ön maya için)
- 43 gram tam yağlı süt
- 43 gram su
- 14 gram un
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce ön maya için küçük bir sos tavasında un, su ve sütü birleştirip koyu krema kıvamında pişirin. Bir kenara alıp, soğuması için bekletin.
- Yoğurma kabında un, tuz, şeker, süt, yumurta, instant maya ve ön mayayı (tanzong) birleştirip 5 dakika yoğurun.
- Ardından oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 1 dakika yoğurup gazının çıkmasını sağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin (daha büyük ekmekler için 6 beze)
- Bezeleri pişirme kağıdı açılmış fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırak biraz düzleştirin) üzerine çırpılmış yumurta sarısı su karışımından sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
Not:Hamurun tarifteki sürelerle iyice yoğrulması, ekmeklerin pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.