1 Mayıs 2023 Pazartesi

Kokostar Baklava Tarifi

 

Kokostar Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklava yufkası
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Bolca hindistan cevizi

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kokostar Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın, tencereye şeker, su ve limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika daha kaynatın ardından soğumaya bırakın.
  • Baklava yufkasını kesin.
  • Yufkayı alın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün (yüzeydeki beyaz köpüğü alın) ve üzerine bol rendelenmiş hindistan cevizi serpin.
  • Bunu yuvarlayın ve her iki taraftan ortaya doğru bastırın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
  • Kalan tereyağ ve sıvı yağ karışımını baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 10 dakika soğumaya bırakın ve üzerine şerbeti dökün.
  • Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyin.

Pancarlı Humus Tarifi

 

Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet küçük boy kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Gerekirse 3-4 yemek kaşığı su (kıvamına göre)

    Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarın üzerine çok az yağ gezdirip yağlı kağıda sarın ve 200 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (küp küp doğrarsanız saha çabuk pişer) kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  • Pancarın kabuklarını soyun.
  • Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. Ben acelem var diye soymadım.
  • Rondoya tüm malzemeleri alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin.
  • Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.

Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 500 gram ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 4 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 100 gram rendelenmiş kaşar

    Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları iyice yıkayıp süzelim doğrayalım.
  • Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım tencereye zeytinyağını ve kıymayı alıp rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Piyazlık doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim 4-6 dakika kavuralım.
  • Ispanakları ekleyip karıştıralım ıspanaklar solana kadar kavuralım uygun bir tepsiye alıp yayalım.
  • Beşamel sosu için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım unu ekleyelim hafif sarıncaya kadar kavuralım.
  • Sütü karıştırarak ekleyelim tuz ve karabiber.
  • İlave edelim karıştıralım koyulunca altını kapatalım ıspanağın üzerine yayalım.
  • Kaşar rendesini de ekleyip ısıtılmış fırında 180 c kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım 

Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi

 

Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 ml ayçiçek yağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr tereyağ
  • 35 gr un
  • 190 gr kırmızı mercimek (1 su bardağı)
  • 1,5 lt sıcak su
  • 3 gr zerdeçal
  • 5 gr tuz
  • Defne yaprağı

Üzerine;

  • Sıvıyağ ve toz biber

    Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ tencereye alınır.
  • Soğan,patates, havuç ve sarımsak eklenir.2 dk kavrulur.
  • Tereyağ ilave edilir,tekrar kavrulur.
  • Mercimek,un,zerdeçal ve tuz eklenir.
  • Unun kokusu gidene kadar kavrulur.
  • Kaynar su ilave edilir.
  • Defne yaprağı atılır.
  • Kısık ateşte 30-40 dk pişirilir.
  • İçinden defne yaprağı çıkartılır.
  • Pürüzsüz olana kadar blenderden çekilir.
  • 1Üzerine sıvı yağda ısıtılmış kırmızı biber dökerek servis edilir.

Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi

 

Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı un
  • İri çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için

  • Damla çikolata

    Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtamızı kıralım ve şekerle beraber köpürünceye kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ,süt ve diğer malzemeleri un ve kabartma tozu en son olacak şekilde ekleyerek çırpalım.
  • En son varsa ceviz yada fındık ekleyip karıştıralım. Akışkan kıvamdaki kek hamurumuzu muffin kaplarına yarısını bir parmak geçecek şekilde pay edelim.
  • Üzerlerini damla çikolata ile süsleyelim.
  • Airfryerde 180 derece kek ayarında 20 dk pişirelim. (5 adet çıktı bu malzemelerle).Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Ispanak Soslu Somon Tarifi

 

Ispanak Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram bebek ıspanak yaprağı
  • Her biri 125 gram olan 4 dilim somon
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu krema (250g)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Zeytin yağı

    Ispanak Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanı yemeklik ince doğrayın.
  • Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  • Tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Soğanlanı kavurun ve sarımsağı ekleyin. Kremayı ekleyin ve kaynatın.
  • Ispanak yapraklarını ykayıp suzun ve krema sosuna ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Somonu tuz, karabiber, kırmızı biber ve limon suyuyla marine edin, ayrı bir tavada veya fırında her iki tarafını da kızartin.
  • Pirinç pilavı veya makarna ile servis edin.

Sebastian Tarifi

 

Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket sürülebilir peynir (350 gramlık-pınar beyaz kullandım)
  • 2.5 paket krema (%35 yağlı)
  • 6 adet l boy yumurta
  • 4 yemek kaşığı (silme) un
  • 400 gram toz şeker ( 2 su bardağı)

Üzeri için;

  • Frenk üzümü
  • Ahududu
  • Böğürtlen
  • Çilek

    Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sürülebilir taze peynirimizi çırpma kabına ekleyelim ve bir dk çırpalım.
  • Ardından toz şekeri ilave ederek karışana kadar biraz daha çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım. (çok fazla karıştırmaya gerek yok) üzerine unu ilave edip karışımı çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak sıvı kremayı ekleyelim, bir kaç dakika boyunca harç tek renk olana kadar karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıbımızın içerisine harcımızı (pürüzsüz kıvam olması için) süzgeçten geçirerek dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 230 c fanlı fırında 20 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dolapta en az 4-5 saat dinlendirip istediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim.
  • Not:kalıbım 26 cm’dir.

Patatesli Omlet Tarifi

 

Patatesli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • Sucuk
  • Kaşar peynir
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patatesli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kızgın yağımıza doğradığımız patateslerimizi koyup önlü arkalı kızartalım.
  • İçerisine sucuklarıda ilave edip biraz daha kızarttıktan sonra yumurta ve kaşarı ekleyip pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim.

Milfoy Tadında Kete Tarifi

 

Milfoy Tadında Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Ara katlarına

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

    Milfoy Tadında Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun mazemelerini kabimiza alarak karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Mayalanması için dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu 8 eşit oarçaya bölerek açalım.
  • Her katına yağ sürerek toplam yufkayı üstüste koyalım ve yanlardan kapatalım.
  • Diğer kaln 4 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.
  • İki hazırladığımız hamuru dolapta 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu açalım.
  • Kareler şeklinde keserek iç harcını koyup kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarışını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim

Fırında Makarna Tarifi

 

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

  • Kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için :

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerinin hepsini bir tencereye alıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Makarnayı tencerede kaynayan suyun içine koyuyoruz içine tuzu ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlanan makarnayı süzüp borcama koyuyoruz.
  • Üzerine tereyağ parçalarını serpiyoruz.
  • Hazırladığımız sosu üzerine döküp kaşar peyniri de üstüne serpiyoruz.
  • Isıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra servise hazırdır.