Kokostar Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet baklava yufkası
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Bolca hindistan cevizi
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kokostar Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayın, tencereye şeker, su ve limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika daha kaynatın ardından soğumaya bırakın.
- Baklava yufkasını kesin.
- Yufkayı alın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün (yüzeydeki beyaz köpüğü alın) ve üzerine bol rendelenmiş hindistan cevizi serpin.
- Bunu yuvarlayın ve her iki taraftan ortaya doğru bastırın.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
- Kalan tereyağ ve sıvı yağ karışımını baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 10 dakika soğumaya bırakın ve üzerine şerbeti dökün.
- Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyin.
Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet küçük boy kırmızı pancar
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limonun suyu
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Gerekirse 3-4 yemek kaşığı su (kıvamına göre)
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarın üzerine çok az yağ gezdirip yağlı kağıda sarın ve 200 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (küp küp doğrarsanız saha çabuk pişer) kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
- Pancarın kabuklarını soyun.
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. Ben acelem var diye soymadım.
- Rondoya tüm malzemeleri alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin.
- Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 500 gram ıspanak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 4 tane patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
- 100 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları iyice yıkayıp süzelim doğrayalım.
- Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım tencereye zeytinyağını ve kıymayı alıp rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Piyazlık doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim 4-6 dakika kavuralım.
- Ispanakları ekleyip karıştıralım ıspanaklar solana kadar kavuralım uygun bir tepsiye alıp yayalım.
- Beşamel sosu için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım unu ekleyelim hafif sarıncaya kadar kavuralım.
- Sütü karıştırarak ekleyelim tuz ve karabiber.
- İlave edelim karıştıralım koyulunca altını kapatalım ıspanağın üzerine yayalım.
- Kaşar rendesini de ekleyip ısıtılmış fırında 180 c kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım
Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 30 ml ayçiçek yağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 50 gr tereyağ
- 35 gr un
- 190 gr kırmızı mercimek (1 su bardağı)
- 1,5 lt sıcak su
- 3 gr zerdeçal
- 5 gr tuz
- Defne yaprağı
Üzerine;
- Sıvıyağ ve toz biber
Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ tencereye alınır.
- Soğan,patates, havuç ve sarımsak eklenir.2 dk kavrulur.
- Tereyağ ilave edilir,tekrar kavrulur.
- Mercimek,un,zerdeçal ve tuz eklenir.
- Unun kokusu gidene kadar kavrulur.
- Kaynar su ilave edilir.
- Defne yaprağı atılır.
- Kısık ateşte 30-40 dk pişirilir.
- İçinden defne yaprağı çıkartılır.
- Pürüzsüz olana kadar blenderden çekilir.
- 1Üzerine sıvı yağda ısıtılmış kırmızı biber dökerek servis edilir.
Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- İri çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için
- Damla çikolata
Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtamızı kıralım ve şekerle beraber köpürünceye kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ,süt ve diğer malzemeleri un ve kabartma tozu en son olacak şekilde ekleyerek çırpalım.
- En son varsa ceviz yada fındık ekleyip karıştıralım. Akışkan kıvamdaki kek hamurumuzu muffin kaplarına yarısını bir parmak geçecek şekilde pay edelim.
- Üzerlerini damla çikolata ile süsleyelim.
- Airfryerde 180 derece kek ayarında 20 dk pişirelim. (5 adet çıktı bu malzemelerle).Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Ispanak Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram bebek ıspanak yaprağı
- Her biri 125 gram olan 4 dilim somon
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu krema (250g)
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Zeytin yağı
Ispanak Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanı yemeklik ince doğrayın.
- Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
- Tavada zeytinyağını ısıtın.
- Soğanlanı kavurun ve sarımsağı ekleyin. Kremayı ekleyin ve kaynatın.
- Ispanak yapraklarını ykayıp suzun ve krema sosuna ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin.
- Somonu tuz, karabiber, kırmızı biber ve limon suyuyla marine edin, ayrı bir tavada veya fırında her iki tarafını da kızartin.
- Pirinç pilavı veya makarna ile servis edin.
Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket sürülebilir peynir (350 gramlık-pınar beyaz kullandım)
- 2.5 paket krema (%35 yağlı)
- 6 adet l boy yumurta
- 4 yemek kaşığı (silme) un
- 400 gram toz şeker ( 2 su bardağı)
Üzeri için;
- Frenk üzümü
- Ahududu
- Böğürtlen
- Çilek
Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sürülebilir taze peynirimizi çırpma kabına ekleyelim ve bir dk çırpalım.
- Ardından toz şekeri ilave ederek karışana kadar biraz daha çırpalım.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım. (çok fazla karıştırmaya gerek yok) üzerine unu ilave edip karışımı çırpmaya devam edelim.
- Son olarak sıvı kremayı ekleyelim, bir kaç dakika boyunca harç tek renk olana kadar karıştıralım.
- Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıbımızın içerisine harcımızı (pürüzsüz kıvam olması için) süzgeçten geçirerek dökelim.
- Önceden ısıtılmış 230 c fanlı fırında 20 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dolapta en az 4-5 saat dinlendirip istediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim.
Not:kalıbım 26 cm’dir.
Patatesli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet yumurta
- Sucuk
- Kaşar peynir
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızgın yağımıza doğradığımız patateslerimizi koyup önlü arkalı kızartalım.
- İçerisine sucuklarıda ilave edip biraz daha kızarttıktan sonra yumurta ve kaşarı ekleyip pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim.
Milfoy Tadında Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Ara katlarına
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Milfoy Tadında Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurun mazemelerini kabimiza alarak karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Mayalanması için dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu 8 eşit oarçaya bölerek açalım.
- Her katına yağ sürerek toplam yufkayı üstüste koyalım ve yanlardan kapatalım.
- Diğer kaln 4 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.
- İki hazırladığımız hamuru dolapta 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu açalım.
- Kareler şeklinde keserek iç harcını koyup kapatalım.
- Üzerine yumurta sarışını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim
Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
- Kaşar peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için :
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerinin hepsini bir tencereye alıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Makarnayı tencerede kaynayan suyun içine koyuyoruz içine tuzu ekleyip haşlıyoruz.
- Haşlanan makarnayı süzüp borcama koyuyoruz.
- Üzerine tereyağ parçalarını serpiyoruz.
- Hazırladığımız sosu üzerine döküp kaşar peyniri de üstüne serpiyoruz.
- Isıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra servise hazırdır.