5 Mayıs 2023 Cuma

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • En son 1 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yıkanmış mercimek bulgur pirinç ve büyükçe doğranmış soğan eklenir üzerine 1 litre su koyduktan sonra bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir ardından blendırdan çekilir.
  • Sosu için; tavada tereyağ eritilir ve un eklenir 1-2 dakika kavrulur ve salça eklenir kokusu çıkına kadar kavurduktan sonra sıcak su ekleyip, çorbaya katılır çırpıcıyla güzelce karıştırılır.
  • Ardından baharatlar eklenir ve en son kıvamına göre su miktarı eklenir ben 1 su bardağı sıcak su ekledim 

Perişan Kurabiye Tarifi

 

Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Perişan kurabiyemiz için öncelikle derin bir kaba damla çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyelim yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • En son üzerine damla çikolatasını ekleyip hafif bi karıştırdıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Ben şekil vermeden direk bi kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğim tepsiye koyuyorum.
  • Önceden ısıtılmış 175°c fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ etiniz yağlıysa yağı azaltabilirsiniz
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (yada 4 yemek kaşığı domates sos )
  • Tuz karabiber pul biber

Püresi için

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber

Üzerine

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyup ocağa alalım.
  • Önce harlı ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Sonra yumuşayana kadar pişirelim.
  • İhtiyaç halinde sıcak su ilavesi yapın.
  • Suyunu çekip kavrulduktan sonra yağını ilave edelim.
  • Diğer tarafta soğan ve biberleri doğrayalım.
  • Ete ekleyip kavuralım.
  • En son domates sosunu üzerine dökelim baharatları ilave edip 5-6 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Patatesleri soyup yıkayalım dörde bölüp tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
  • Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzdürelim üzerine süt tereyağ ve baharatları ekleyelim.
  • Patates ezici ile iyice püre haline getirelim.
  • Güveç kaplarına püreyi pay edelim.
  • Üzerine et soteyi de paylaştıralım.
  • Fırın tepsisine güveçleri koyalım.
  • Tepsiye 2 su bardağı su dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız güveçlere kaşar rendesi serpiştirelim.
  • Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkaralım.
  • İlk sıcağı geçince servis yapalım.

Kolay Kurabiye Tarifi

 

Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı yada margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un un (Miktarı yumurtanın büyüklüğüne ununuzun kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Kolay Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına al öncelikle oda ısısında bulunan tereyağını alalım un ve kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına ekleyip karıştıralım.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ve azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Şekil vermek için bir çatal yardımı ile kurabiyelerin üzerine bastırıp şeklini verelim.
  • 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri ilk 10 dakika hiç ellemeden soğumaya bırakalım.
  • Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya önce batırıp sonrasında hindistan cevizine bulayıp 10-15 dakika çikolatasının donmasını bekleyip servis edelim. 

Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 defne yaprağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 250 gram domates püresi
  • 150 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağı bir tavada ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ve ve defne yaprağını 1 dakika soteleyin.
  • Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve yaklaşık 15 dk kavurun.
  • Doğranmış mantarları tereyağı ile ekleyin ve mantarlar renk alıp küçülene kadar kavurun.
  • Domates püresini, salça, su ve baharatları ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Yanına pilav veya ppagetti servis edebilirsiniz.

Ton Balıklı Spagetti Tarifi

 

Ton Balıklı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti makarna
  • 1 tane konserve ton balığı
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 tane sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz

    Ton Balıklı Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak spagetti makarnayı 8 10 dakika arası haşlayalım.
  • Suyundan bir su bardağı ayıralım sos için kalanı süzelim.
  • Tavaya sıvı yağ yağ ve tereyağı alalım.
  • Doğranmış biberleri bir iki tur çevirelim.
  • Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim ve salçayı ilave edelim kavuralım.
  • Makarnadan ayırdığımız 1 su bardağı suyu ekleyelim ton balığı, mısırı, ince doğranmış maydanoz, fesleğen ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Sürdüğümüz makarnayı ilave edip karıştıralım.
  • Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapalım.

Çilekli Süt Tarifi

 

Çilekli Süt Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet çilek
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal

    Çilekli Süt Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri temizleyip yıkayıp blender kabına alın.
  • Üzerine süt ve balı ekleyip bizzttt bizzt blenderdan geçirin.
  • Bardaklara koyun servise hazır.

Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi

 

Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3,5-4 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • 500 gr kakaolu kek
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • File badem

    Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle

    1. Ay çöreğinin iç dolgusu için karıştırma kabına kakaolu kekleri, süt, ceviz, kakao, pudra şekeri, tarçın ve kuru üzümü alarak spatula ile güzelce karıştıralım.
    2. Karışan iç harcımızı eşit 12 parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlayarak rulo şekline getirelim.
    3. Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, mahlep, tuz, toz şekeri ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.
    4. Ardından unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
    5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Birbirine eşit 12 parçaya ayıralım.
    6. Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
    7. Bezelerden bir tanesini tezgaha alarak merdane ile uzunlamasına açalım.
    8. Üzerine hazırladığımız kakaolu kek harcından yerleştirerek hamuru sıkıca kapatalım.
    9. 1-2 tur yuvarlayarak rulo şeklini almasını sağlayalım. Ardından ay şeklini vererek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
    10. Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayarak şekillendirelim.
    11. Son olarak çöreklerimizin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
    12. Sürenin sonunda pişen ay çöreklerimiz servise hazır.

Somon Balıklı Kremalı Makarna (Tavuk İle de Olur) Tarifi

 

Somon Balıklı Kremalı Makarna (Tavuk İle de Olur) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram makarna
  • ️4 parça somon balığı
  • ️300 gram bebek ıspanak
  • ️300 ml krema
  • ️1/4 (çeyrek) bardak su
  • 2 çay kaşığı nişasta
  • ️6 adet küçük domates
  • ️2 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️3 çay kaşığı tuz

    Somon Balıklı Kremalı Makarna (Tavuk İle de Olur) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suya makarnayı koyun.
  • Tereyağını bir tavada eritip sarımsağı içine sıkın.
  • Küçük doğranmış somon bloklarını ekleyin ve kızarana kadar kızartın.
  • İkiye bölünmüş küçük domateslerin ekleyin.
  • 300 ml krema ve nişasta karışımını (1/4 bardak suda nişastayı eritin) içine dökün ve hafifçe kaynamaya bırakın.
  • Pişmiş makarnayı tavaya yayın ve ıspanağı ekleyip hafifçe karıştırın. Yaklaşık 5 dakika düşük ateşte pişirin.