Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- En son 1 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkanmış mercimek bulgur pirinç ve büyükçe doğranmış soğan eklenir üzerine 1 litre su koyduktan sonra bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir ardından blendırdan çekilir.
- Sosu için; tavada tereyağ eritilir ve un eklenir 1-2 dakika kavrulur ve salça eklenir kokusu çıkına kadar kavurduktan sonra sıcak su ekleyip, çorbaya katılır çırpıcıyla güzelce karıştırılır.
- Ardından baharatlar eklenir ve en son kıvamına göre su miktarı eklenir ben 1 su bardağı sıcak su ekledim
Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Perişan kurabiyemiz için öncelikle derin bir kaba damla çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyelim yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- En son üzerine damla çikolatasını ekleyip hafif bi karıştırdıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Ben şekil vermeden direk bi kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğim tepsiye koyuyorum.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı zeytinyağ etiniz yağlıysa yağı azaltabilirsiniz
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates (yada 4 yemek kaşığı domates sos )
- Tuz karabiber pul biber
Püresi için
- 5 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye koyup ocağa alalım.
- Önce harlı ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
- Sonra yumuşayana kadar pişirelim.
- İhtiyaç halinde sıcak su ilavesi yapın.
- Suyunu çekip kavrulduktan sonra yağını ilave edelim.
- Diğer tarafta soğan ve biberleri doğrayalım.
- Ete ekleyip kavuralım.
- En son domates sosunu üzerine dökelim baharatları ilave edip 5-6 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
- Patatesleri soyup yıkayalım dörde bölüp tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzdürelim üzerine süt tereyağ ve baharatları ekleyelim.
- Patates ezici ile iyice püre haline getirelim.
- Güveç kaplarına püreyi pay edelim.
- Üzerine et soteyi de paylaştıralım.
- Fırın tepsisine güveçleri koyalım.
- Tepsiye 2 su bardağı su dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız güveçlere kaşar rendesi serpiştirelim.
- Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkaralım.
- İlk sıcağı geçince servis yapalım.
Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı yada margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un un (Miktarı yumurtanın büyüklüğüne ununuzun kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
- 80 gr sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kolay Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına al öncelikle oda ısısında bulunan tereyağını alalım un ve kabartma tozu, vanilya hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına ekleyip karıştıralım.
- Vanilya ve kabartma tozunu ve azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Şekil vermek için bir çatal yardımı ile kurabiyelerin üzerine bastırıp şeklini verelim.
- 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri ilk 10 dakika hiç ellemeden soğumaya bırakalım.
- Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolataya önce batırıp sonrasında hindistan cevizine bulayıp 10-15 dakika çikolatasının donmasını bekleyip servis edelim.
Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 defne yaprağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 250 gram domates püresi
- 150 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağı bir tavada ısıtın.
- Doğranmış soğanı ve ve defne yaprağını 1 dakika soteleyin.
- Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve yaklaşık 15 dk kavurun.
- Doğranmış mantarları tereyağı ile ekleyin ve mantarlar renk alıp küçülene kadar kavurun.
- Domates püresini, salça, su ve baharatları ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Yanına pilav veya ppagetti servis edebilirsiniz.
Ton Balıklı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket spagetti makarna
- 1 tane konserve ton balığı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 tane sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Tuz
Ton Balıklı Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak spagetti makarnayı 8 10 dakika arası haşlayalım.
- Suyundan bir su bardağı ayıralım sos için kalanı süzelim.
- Tavaya sıvı yağ yağ ve tereyağı alalım.
- Doğranmış biberleri bir iki tur çevirelim.
- Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim ve salçayı ilave edelim kavuralım.
- Makarnadan ayırdığımız 1 su bardağı suyu ekleyelim ton balığı, mısırı, ince doğranmış maydanoz, fesleğen ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Sürdüğümüz makarnayı ilave edip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapalım.
Çilekli Süt Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet çilek
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı bal
Çilekli Süt Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri temizleyip yıkayıp blender kabına alın.
- Üzerine süt ve balı ekleyip bizzttt bizzt blenderdan geçirin.
- Bardaklara koyun servise hazır.
Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı
- Yarım paket instant maya (5 gr)
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3,5-4 su bardağı un
İç dolgusu için;
- 500 gr kakaolu kek
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- File badem
Artan Kekten Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle
- Ay çöreğinin iç dolgusu için karıştırma kabına kakaolu kekleri, süt, ceviz, kakao, pudra şekeri, tarçın ve kuru üzümü alarak spatula ile güzelce karıştıralım.
- Karışan iç harcımızı eşit 12 parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlayarak rulo şekline getirelim.
- Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, mahlep, tuz, toz şekeri ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.
- Ardından unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. Birbirine eşit 12 parçaya ayıralım.
- Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini tezgaha alarak merdane ile uzunlamasına açalım.
- Üzerine hazırladığımız kakaolu kek harcından yerleştirerek hamuru sıkıca kapatalım.
- 1-2 tur yuvarlayarak rulo şeklini almasını sağlayalım. Ardından ay şeklini vererek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayarak şekillendirelim.
- Son olarak çöreklerimizin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ay çöreklerimiz servise hazır.
Somon Balıklı Kremalı Makarna (Tavuk İle de Olur) Tarifi İçin Malzemeler
- ️400 gram makarna
- ️4 parça somon balığı
- ️300 gram bebek ıspanak
- ️300 ml krema
- ️1/4 (çeyrek) bardak su
- 2 çay kaşığı nişasta
- ️6 adet küçük domates
- ️2 diş sarımsak
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️3 çay kaşığı tuz
Somon Balıklı Kremalı Makarna (Tavuk İle de Olur) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya makarnayı koyun.
- Tereyağını bir tavada eritip sarımsağı içine sıkın.
- Küçük doğranmış somon bloklarını ekleyin ve kızarana kadar kızartın.
- İkiye bölünmüş küçük domateslerin ekleyin.
- 300 ml krema ve nişasta karışımını (1/4 bardak suda nişastayı eritin) içine dökün ve hafifçe kaynamaya bırakın.
- Pişmiş makarnayı tavaya yayın ve ıspanağı ekleyip hafifçe karıştırın. Yaklaşık 5 dakika düşük ateşte pişirin.