Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1.5 su bardağı mercimek
- 7 su bardağı sıcak su (1 su bardağı çorba kaynadıktan sonra)
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.
- Eriyen tereyağına ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağımızı da ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine unu ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz ve baharatlarımızı ekledikten sonra bir kere karıştırıp yıkadığımız mercimekleri de ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.
- Kavrulan tüm malzemelerimizin üzerine altı su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Mercimekler yumuşadıktan sonra çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
- Kıvamına bakarak bir su bardağı daha su ekleyebilirsiniz.Bir 5 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
- İster kurutulmuş ekmekle isterseniz üzerine salça eriterek sunum yapabilirsiniz.