9 Mayıs 2023 Salı

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 su bardağı mercimek
  • 7 su bardağı sıcak su (1 su bardağı çorba kaynadıktan sonra)

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Eriyen tereyağına ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağımızı da ekleyip kavuruyoruz.
  • Üzerine unu ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuz ve baharatlarımızı ekledikten sonra bir kere karıştırıp yıkadığımız mercimekleri de ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.
  • Kavrulan tüm malzemelerimizin üzerine altı su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Mercimekler yumuşadıktan sonra çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
  • Kıvamına bakarak bir su bardağı daha su ekleyebilirsiniz.Bir 5 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
  • İster kurutulmuş ekmekle isterseniz üzerine salça eriterek sunum yapabilirsiniz.

Soya Soslu Nefis Tavuk Tarifi

 

Soya Soslu Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk ğöğsü (750 gr)
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 fincan su
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

️Soya sosu tuzlu olduğu için tuz kullanmadım

Soya Soslu Nefis Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuk etimizi julyen doğrayalım. Yıkayıp süzdürelim.
  2. Derin bir tavaya sıvı yağımızı alalım. Kızınca hilal şeklinde doğranmış soğanımızı ekleyelim ve soteleyelim.
  3. Üzerine tavuğumuzu ilave edelim ve suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. 30 dk kadar.
  4. Rendelenmiş sarımsağımızıda ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine julyen doğranmış biberlerimizi de ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Biberler yumuşayınca soya sosunu gezdirelim.
  7. Baharatlarınıda ekleyerek karıştıralım.
  8. En son bir fincan suya nişastayı koyup açalım ve nişastalı suyu yemeğimize ilave edelim. Karıştıralım. Yemeğimiz hazır.

Ben yanına zerdeçallı makarna ve salata ile servis ettim sizlerde dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Bisküvili Kek Tarifi

 

Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük limon rendesi (4- 5 damla limon)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı şeker (Büyük çay bardağı şeker miktarını yoğun sevmiyorsanız damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 küçük kase beyaz pul çikolata
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Limon rendesi ve hindistancevizi

Arası için

  • 1 paket petibör bisküvi
  • Çilek

    Bisküvili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla süt ve yağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limon rendesi vanilin ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış olduğumuz borcama döküp 180 ° fırında alt üst pişiriyoruz.
  • Krema için süt, un, yumurta, nişasta ve şekeri bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayınca içine çikolata, limon, hindistan cevizi ,margarin ve vanilini sırayla ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Pişen keki fırından çıkarıyoruz.
  • Sıcaklığı çıkınca üzerine dilimlenmiş çilekleri diziyoruz ( ben çileği unuttuğum için önce bisküviyi dizmişim yanlışlıkla 😄)
  • Onun üzerine sütle ıslatılmış petibörleri dizip üzerine kremayı döküyoruz.
  • Bisküviyi rondoda çekip kremanın üzerine döküyoruz dilediğimiz gibi süslüyoruz.

Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi

 

Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Tantuni için

  • 600 gram dana bonfile
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber ️
  • Tuz

Piyaz için

  • 2 tane kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Lavaş için malzemeler

  • 6 bardak un (Bardak ölçüsü 250 ml)
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 bardak su (Suyun miktarı unun kalitesine göre azaltıp yada arttırabilirsiniz)

    Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaşlarımız için yumuşak bir hamur yoğuralım 40 dakika mayalandıralım.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açalım. Gözleme tavasında arkalı önlü pişirelim 🥳.
  • Tantuni için etleri minik, minik doğrayıp,haşlayalım.
  • Etlerimiz haşlanırken sebzeleri doğrayalım. Resimdeki gibi ufak, ufak domatesleri doğrayalım.
  • Kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım. Maydonuzlarımızı da doğrayalım.
  • Bir kapta doğradığımız soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sumak,tuz ilave edelim.
  • Bu arada haşlanan etlerimizi kenara alalım.
  • Sacımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ koyalım.
  • Bir çay bardağı da et suyumuzu koyup etlerimizi ilave edip beş dakika kavuralım.
  • Sonra toz biber ve tuz ilave edip üç, dört tur çevirelim.
  • Sonra lavaşlarımızı tek, tek saca bastırıp yağlayalım.
  • Yağlanan lavaşlarımıza önce piyazı sonra etleri paylaştıralım. Kişi başı 5 yemek kaşığı et koyabilirsiniz.
  • Dürümleri sıkıca sarıp yanında ayranla birlikte servis edelim.

Semizotlu Salata Tarifi

 

Semizotlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 demet semizotu
  • 1 adet elma
  • 8-9 adet büyük çilek
  • 1 kase kadar közlenmiş kapya biber
  • 1 kase kadar ceviz (İsteğe bağlı)
  • Limon
  • Tuz
  • Sıvıyağ

    Semizotlu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotlarını yıkayın ve doğramadan kopararak büyük parçalar halinde servis tabağına alın.
  • Üzerine çilek ,elma dilimleri hazırlayın.
  • En son közlenmiş hazır kapya biberi ve cevizleri üstüne ekleyelim.
  • En son küçük bi kap içerisine limon sıvı yağ tuzu karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri harmanlayarak servis edebilirsiniz. 

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

İç malzeme:

  • 1 kase peynir maydanoz

    Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış olsun un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzda açalım.
  • Peynir ekleyip kapatıp tepsiye dizelim.
  • Üzerini çatal ile çizip yumurta sarısı sürelim.
  • Çörekotu serpin ve 200 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim. 

Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi

 

Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker (150 gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dolusu un (150 gr)
  • 1,5 su bardağı toz fındık (150 gr)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabınıza alın ve mikserle 3 dakika beyazlaşana kadar çırpın.
  • Sıvıyağı ve sütü ekleyip kısadan çırpın.
  • Diğer malzemeleri ilave edip 1 dakika çırpın.
  • Baton kek kalıbınızı fırça yardımıyla biraz tereyağınla yağlayın.
  • Ardından bir tatlı kaşığı un serpin ve güzelce unlayın.
  • Hamuru kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında 45 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile piştiğinden emin olun.
  • 10 dakika bekledikten sonra kekinizi pasta tabağınıza ters çevirin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.

Labneli Çiçek Poğaça Tarifi

 

Labneli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6- 6.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında)

İçerisine

  • 100 gr labne

Üzerine

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Haşhaş

    Labneli Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve süt karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine maya ufalanır ve şeker eklenir.
  • Maya eriyene kadar karıştırılır ve üzeri kapatılıp 5 dakika mayanın aktive olması beklenir.
  • Maya kabarınca yumurta akı ve tuz eklenir.
  • Un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Tereyağ eklenerek tekrar yoğurulmaya başlanır.
  • Yağlanan hamur toplanmaya başlayacaktır. Bu aşamada hala hafif ele yapışan bir hamur oluyor.
  • Üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.
  • Mayalananan hamur tekrar yoğurulur gazı alınır.
  • 12 bezeye ayrılır ve içerisine labne koyularak kapatılır.
  • Kapatılan kısım alta gelecek şekilde kalıba yerleştirilir.
  • Üzeri örtülerek 15 dk tepsi mayası beklenir.
  • Yumurta sarısı sürülür, susam ve haşhaş serpilir.
  • 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • Fırından çıkan poğaçanın üzeri 5 dk kadar temiz bir bezle örtülerek yumuşacık olması sağlanır.