Süzme Yoğurtlu Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet kapya biber (közlenmiş)
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 avuç kadar doğranmış ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Süzme Yoğurtlu Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup, boydan ikiye bölüyoruz.
- Orta incelikte dilimlere kesip bir kabın içine döküp zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kabakları yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar tutuyoruz. (Kabağı isterseniz tavada arkalı önlü pişirerek de yapabilirsiniz. Dilimledikten sonra çok olunca fırında yapmayı tercih ettim).
- Kapya biberi közleyip doğruyoruz. (ben közleyip dondurucuya attığım kapya biberi kullandım ).
- Süzme yoğurdun içine az tuz ve rendelenmiş sarımsak atıp karıştırıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağın zeminine süzme yoğurdu üzerine kabak, közlenmiş kapya biber ve ceviz eklenir.