15 Mayıs 2023 Pazartesi

Süzme Yoğurtlu Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet kapya biber (közlenmiş)
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 avuç kadar doğranmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Süzme Yoğurtlu Kabaklı Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup, boydan ikiye bölüyoruz.
  • Orta incelikte dilimlere kesip bir kabın içine döküp zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kabakları yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar tutuyoruz. (Kabağı isterseniz tavada arkalı önlü pişirerek de yapabilirsiniz. Dilimledikten sonra çok olunca fırında yapmayı tercih ettim).
  • Kapya biberi közleyip doğruyoruz. (ben közleyip dondurucuya attığım kapya biberi kullandım ).
  • Süzme yoğurdun içine az tuz ve rendelenmiş sarımsak atıp karıştırıyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağın zeminine süzme yoğurdu üzerine kabak, közlenmiş kapya biber ve ceviz eklenir.

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber yeşili
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet küçük domates
  • Bir tutam biber
  • Tuz

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Üçgen yufkaları üst üste koyun ve pizza dilimleri şeklinde 4 parçaya kesin.
  • Bir pipet yardımıyla sarın.
  • Enli kısımdan başlayın ve kızartırken açılmaması için ucunu nemlendirin.
  • Dikkatlice pipetten çıkarın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Mantıları bol kızgın yağda kızartın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
  • Kıymayı, 1 tatlı kaşığı salçayı,doğranmış domatesleri ve dilediğiniz baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kızaran mantıları servis tabağına dizin.
  • Yoğurt sosu ve kıyma ile servis yapın. 

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu yıldız şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu (şart değil)

    Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağları alalım, tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı unu ilave ederek un hafif sararmaya başlayıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine salça,nane ve baharatları ekleyip bir kaç tur karıştırarak kavurup çorbanın sıcak suyunu ve et suyunu ilave edelim.
  • Kaynayan çorbanın suyuna yıkanmış pirinçi ilave edelim.
  • Ardından yıldız şehriyeyi de dökelim arada bir karıştıralım.
  • Pirinçler tencereye yapışmasın.
  • Tuzunu ilave ederek,pirinç ve şehriye yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eger çorba köyü bir kıvamlı oldu ise birazcik sıcak su ilave ederek bir iki tadım kaynatıp ocaktan alalım. Bu nefis çorbayı limon ile servis edelim.

Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi

 

Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500g kuşbaşı kuzu eti veya dana
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 4 orta boy patates
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 200ml domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 litre kaynar su

    Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp etler rengi dönene kadar kapağı kapalı orta ateşte suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
  • Arada karıştırın.
  • Tereyağını, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında küp küp doğradığınız biberi alın biraz daha kavurun.
  • Biber salçası, domates püresi ve baharatları ekleyip bir miktar karıştırın.
  • Üzerine suyu ilave edip etler hafif yumuşayana kadar orta ateşte kapağı kapalı pişirin.
  • Ardından küp küp doğradığınız havuç ve bezelyeyi ekleyip 5 dk daha kapağı kapalı pişirin.
  • Sonra patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Havuçlu Patates Topları (Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Havuçlu Patates Topları (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 kase yoğurt (Ben süzme yoğurt kullandım)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Pulbiber
  • Dereotu

    Havuçlu Patates Topları (Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra eziyoruz.
  • Rendelediğimiz havuçları tavada zeytinyağ ile hafif kavuruyoruz.
  • Patatesin üzerine ekliyoruz.
  • Tuz,karabiber ve zeytinyağ ekleyip yoğuruyoruz.
  • Ardından yuvarlak yapıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine yoğurt,sarımsak ve mayonez karışımını döküp onun üzerinde zeytinyağ ve pulbiber karışımını döküp servis ediyoruz afiyet şeker olsun

Sürprizli Kek Tarifi

 

Sürprizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

İçi harcı için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 1 paket beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt (Beyaz çikolatanın üzerine donmamasi için)

    Sürprizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hindistan cevizi toplarımızı hazırlıyoruz. Bir kase içine 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 adet yumurta beyazı, 1 çay bardağı pudra şekeri alıp, kıvam alana kadar kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Sonra elimizle cevizden biraz büyük toplar yapıyoruz ve buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra kekimiz için önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz köpük köpük olana kadar.
  • Sonra süt, sıvı yağ ekleyip bir tur karıştırıp unumuzu, kakaoyu, vanilya ekleyin.
  • En son kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz kek hamurunuzu hazır ediyoruz.
  • Sonra yağladığımız kek kalıbımıza yarıdan biraz fazla kek harcımızı döküyoruz orta kısmına dolapta belirttiğimiz hindistan cevizi toplarımızı diziyoruz.
  • Üzerine de geri kalan kek hamurumuzu döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırınımızda pişmeye bırakıyoruz.
  • İyice soğuduktan sonra üzerine eritmiş olduğumuz beyaz çikolata ile süsleyelim.

Börek Tadında Muffinler Tarifi

 

Börek Tadında Muffinler Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler yaklaşık 15 muffin için

  • ️2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 su bardağı süt
  • ️2 su bardağı un
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 avuç maydanoz
  • ️yarım kırmızı kapya biberi (Küçük doğranmış)
  • 1 adet yeşil sivri biber (Küçük küp küp doğranmış)
  • 200 gram beyaz peyniri (Ufalanmış)

Üzeri için

  • Susam ve çörek otu

    Börek Tadında Muffinler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine yumurta, süt ve sıvı yağ mikser ile çırpalım.
  • Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Ufalanmış peynir, maydanoz ve doğranmış biberleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Müffin kalıplarına paylaştırın ve üzerine susam veya çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin.
  • Kürdan testi yapmaya unutmayın.
  • Muffinleri aldıktan sonra üzerlerini bir bez ile örtün. Bu şekilde kalıplar kolaylıkla çıkıyor.Deneyeceklere afiyet olsun

Havuçlu Cezerye Tarifi

 

Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi

    Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları halka şeklinde kesip bir tencere içerisine alın.
  • Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar kaynatın.
  • Yumuşayan havuçların suyunu süzüp robottan geçirin.
  • Püre olan havucu yapışmaz bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Suyunu salıp çekene kadar 10 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine yarım su bardağı suyla karıştırmış olduğunuz nişastalı suyu ekleyin karıştırmaya devam edin.
  • Şekerini de ekleyip tekrar pişirin.
  • Suyunu tamamen çekip iyice kavrulması gerekiyor.
  • Son olarak çekilmiş cevizi de ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Tamamen soğuduktan sonra bir tepsi veya borcamın içini buzdolabı poşeti ile kaplayın.
  • Soğuyan harcımızı borcama güzelce yayın. Ellerini hafif ıslatıp bastırarak düzeltebilirsiniz.
  • Sonrasında üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin tamamen şekillenip kalıp gibi olacak.
  • Dinlenen cezeryeyi hindistan cevizi tozu serpmiş olduğunuz tepsinin üzerine alın istediğiniz gibi şekil vererek dilimleyin.
  • İki tarafına da hindistan cevizi serptikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Püf noktası: helva kavurur gibi ne kadar uzun süre pişirseniz o kadar lezzetli oluyor.

Pirinç Yahnisi Tarifi

 

Pirinç Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gram dana eti
  • ️1,5 su bardağı pirinç (bardak başına 220ml)
  • ️2 adet kuru soğan (doğranmış)
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️800 ml et suyu

    Pirinç Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana etini bir tavada kızartın.
  • Soğanı ilave edip birlikte soteleyin.
  • İkinci bir tavada yıkanmış pirinç ile tereyağını kavurun.
  • Pirincin üzerine kavrulan etleri ekleyin ve tekrar soteleyin. 800 ml et suyunu ilave edin.
  • Et suyu tuzlu olduğu için normalde ilave baharat gerekmez.
  • Kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Daha sonra 1 saat dinlenmeye bırakın.