16 Mayıs 2023 Salı

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 4 yemek kaşığı dolu tarhana
  • 1 bir yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 5-6 su bardağı soğuk su (200 ml bardak)
  • 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
  • Tuz

Üzerine sosu için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye çorba için gerekli bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.
  • Ocağa alıp sürekli karıştırın kaynamaya başlayınca kısık ateşte onbeş dakika kadar pişirin.
  • Sosu için uygun bir tavaya yağları ekleyin ve kızdırın pul biber ve nane ekleyip karıştırıp çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
  • İstediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Rengarenk Tavuk Sote Tarifi

 

Rengarenk Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı tavuk incik
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası
  • 2 diș ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

    Rengarenk Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncik doğranmış tavuk etlerini kızgın tavaya alalım. Rengi dönüp hafif kızarana kadar karıștırarak pişirelim.
  • Daha sonra üzerine bir adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip bir iki tur döndürelim.
  • Doğranmış kırmızı kapya biberi yeşil biberi ekleyip karıştıralım.
  • Ardından doğranmış domatesi ekleyip tekrar karıștırarak pişirelim.
  • Bir yemek kaşığı domates salçasını ve baharatlarını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Son olarak bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır 20, 25 dk pişirelim.Afiyet olsun.

El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi

 

El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka
  • 1 çay bardağı soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harç için

  • Yarım kilo pazı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta akı

Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazıları yıkayıp doğrayalım.
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Salçayı ekleyip içine diğer pazı ve tuzunu ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca içerisine yumurta akını ekleyelim.
  • Sos için tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz çırpalım.
  • Yufkayı tezgaha açıp üçgen şeklinde 4 parçaya bölelim.
  • Yufkaya 2-2,5 yemek kaşığı sostan döküp fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • İç harcından serpiştirelim yanlardaki köşeleri biraz içeri katlayıp uzun tarafından rulo yapalım.
  • Ruloyu gül şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serli tepsiye börekleri dizelim.
  • Kalan sosu üzerine fırçayla sürelim ve en az yarım saat dinlendirelim.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsu

Izgara Tadında Muhteşem Tavuk Şiş Tadı Okadar Lezzetli Tarifi

 

Izgara Tadında Muhteşem Tavuk Şiş Tadı Okadar Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü içinde üç adet var
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı isot
  • 3 yemek sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ayran ve tuz
  • 5-7 adet kıl biber

Çöp şiş 

Izgara Tadında Muhteşem Tavuk Şiş Tadı Okadar Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın içine baharatlarını hepsini ekleyin ve karıştırın.
  2. Şişe takıp buz dolabında iki saat bekletin.(bekletmeyebilirsinizde) bekleyince daha lezzetli olur.
  3. Beklettiğiniz şişleri kıl biberleri aralara yerleştirin.
  4. 200 derece fırında yarım saat pişirin.
  5. Yanına bulgur pilavı ve cacıkla servis ettim.

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ yumuşak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 3 yumurta 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt (Susuz yerinden)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Ceviz

    Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
  • Elimizle güzelce karıştırıp kabartma tozunuza ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
  • Hamur elimizi bıraktığında kıvamı tamamdır yağlı tepsiye cevizden daha büyük parçalar koparıp dizelim.
  • Üzerini ayırdığımız yumurta sarısını çırpıp fırçayla sürüp ceviz koyalım.
  • 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi

 

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Toz antep fıstığı
  • Kremşanti

    Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tencereye 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
  • Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
  • İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 adet vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Orta boy borcamı ıslatıp sıcak tatlımızı dökelim.
  • Yarım saat buzdolabında soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosumuzu hazırlayıp dökelim.
  • Çikolata sosumuzda soğuduğunda üzerine 1 çay bardağı kadar hazırladığımız kremşantiyi sıkma poşetine koyun.
  • Üzerine sırayla sıkalım.
  • Kürdan yardımıyla da şekil verelim.
  • Kenarlarını da toz antep fıstığıyla süsleyip servis edelim.

En Kolay Soslu Tavuk Tarifi

 

En Kolay Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça tavuk (incik ,but vs )
  • 3 orta boy patates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) salça
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5-2 çay bardağı su

Damak tadına göre ;

  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sarımsak

En son üzerine ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Tuz

    En Kolay Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • lk önce tavuklar suyla yıkanıp suyu süzdürülür.
  • Ardından patateslerin kabukları soyulup, elma dilimi şeklinde kesilir.
  • Sosu için malzemeler(salça, zeytinyağı, su ve baharatlar)derin bir kapta karıştırılır.
  • Tavuklar ve patatesler tencereye konur, sosu dökülüp her tarafına gelecek şekilde harmanlanır.
  • En son üzerine tekrar salçalı su hazırlanıp karıştırılıp üzerine dökülür.
  • Kısık ateşte pişirilir. (ben yemekleri biraz renkli görmek istediğim için bu aşamayı yaparım ama siz ilk baştaki sos bana yeter derseniz yapmanıza gerek yok).

Ocakta Kakaolu Fincan Kek Tarifi

 

Ocakta Kakaolu Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı yoğurt sütte ola bilir
  • 1,5 tatlı kaşığı kakao
  • 2,5 çay bardağı kadar un kontrolü ekleyin
  • Yarım vanilya
  • Yarım kabartma tozu

    Ocakta Kakaolu Fincan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta şeker sıvı yağ yoğurt karıştırma kabına alınır çırpıcıyla çırpılır.
  • Kakao, un yavaş yavaş ilave edilir çırpılır.
  • Sonra vanilya, kabartma tozu ilave edip karıştırılır fincanları yağlayalım kek hamurunu fincanların yarısına kadar dolduralım.
  • Tencere su koyalım fincanların yarısına kadar yeterli fincanları içine koyalım altını yakalım.
  • Kaynayınca orta ocağa alalım tencerenin kapağına bir temiz bez saralım kekimize kapağın buharı düşmesin 20 dk kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım 5 dk dinlensin sonra kapağı açıp fincanlarımızı alalım, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi

 

Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Birkaç damla limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane taze zerdeçal
  • 2 paket krema
  • 1 tutam taze kişniş veya maydanoz
  • Frenk soğan (varsa isteğe bağlı)
  • Kuru acı cin biberi (isteğe bağlı acı sevenler koyabilir)

    Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları jülyen doğrayıp sirkeli suda yıkayıp süzelim.
  • Zeytinyağı, sarımsak, tuz, birkaç damla limon ve karabiberle marine edelim.
  • 1 saat dolapta bekletelim.
  • Geniş kızgın bir tavaya yağları koyup yüksek ateşte pişirelim. Çok karıştırmayalım sulanmasın.
  • Pişen tavukların üzerine zerdeçalı rendeleyip bir kaç tur karıştıralım.
  • Kremayı ekleyip kıvam aldığında ocağı kapatalım.
  • Taze kişniş cin biberi ve frenk soğanı üzerine ekleyelim.