21 Mayıs 2023 Pazar

Simit Poğaça Tarifi

 

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ben 5,5 su bardağı kullandım)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle

    1. Ilık süt, su, sıvı yağ, kuru maya, yumurta, şeker ve tuzu uygun bir kaba alıp karıştıralım.
    2. Unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
    3. Hamurunuzun üzerini streçleyip sıcak bir ortamda hamurumuz mayalanıp kabarıp iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletelim.
    4. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra tezgaha alıp toparlıyalım.
    5. Hamuru 14 eşit parçaya bölelim.
    6. Her parçayı yuvarlayarak bezeler yapalım.
    7. Bezeleri teker teker alıp elimizle bastırarak.
    8. Yuvarlak şekilde açıp ortasına peynirli karışımdan koyup karşılıklı kenarları kapatıp ters çevirelim.
    9. Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım.
    10. Hamurları sırayla önce hazırladığımız pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde dizelim.
    11. Üzerine şekil vermek için keskin bir bıçakla çok derin olmayan çizikler atalım.
    12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

19 Mayıs 2023 Cuma

Fırında Farklı Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Fırında Farklı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 adet patlıcan (doğranmış)
  • ️1 adet büyük boy kuru soğan (doğranmış)
  • ️2 diş sarımsak (doğranmış)
  • ️500 gram kıyma
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️400 gram doğranmış domates
  • ️2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • Biraz maydanoz (üzerine serpmek için)

    Fırında Farklı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soyulmuş patlıcanları küp şeklinde kesin.
  • Bir güveç kabına koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritip sarımsak ve soğan ile kızartın.
  • Kıymayı ekleyip birlikte kavurun.
  • Salçayı,doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpin.
  • Pişen patlıcanları fırından alıp üzerine sosu dökün.
  • Tekrar fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
  • Dilerseniz üzerine rendelenmiş peynir serpebilirsiniz.

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mantarlı sos için;

  • 350 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet tatlı yeşil biber
  • 1 paket krema (200 ml)
  • yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini ikiye yada üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ilave ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızartmış olduğunuz tavukları fırın tepsisine koyun. Aynı tavanın içerisinde tereyağını atıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.
  • Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ilave edin.
  • Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tepsiye düzdüğümüz tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Kağıtta Tavuk Tarifi İ

 

Kağıtta Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet göğüs fileto
  • 2 adet soğan
  • 4 adet patates (Patatesleri tuz ve baharat ile tatlandırın)
  • 100 gr kaşar peyniri

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Köri

Üzeri için

  • Dereotu

    Kağıtta Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yıkayıp,videodaki göründüğü gibi kesin.
  • Yağlı kağıttan bir kayık şekli oluşturun.
  • İlk olarak tuzlayıp baharatladığınız patatesleri,ardından yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,son olarak ta tavuğu yerleştirin.
  • Bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra tavukların üzerine fırça yardımı ile bolca sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Pişen yemeğinizi fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar 5 dakika kadar fırına gönderin.
  • Servis ederken üzerlerine dereotu ilave edin. 

Hamuru Dağılıp Yayılmayan Sandviç Kurabiye Tarifi

 

Hamuru Dağılıp Yayılmayan Sandviç Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao (ilaveten)
  • 2 – 2.5 su bardağı un

Arası için:

  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata, fındık ezmesi vs.

    Hamuru Dağılıp Yayılmayan Sandviç Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve kakao hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak yoğurmaya başlayalım.
  • Toplamda 2. 5 su bardağına yakın un kullanıyorum.
  • Hamuru ikiye bölelim.
  • Bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek kakaolu hamuru oluşturalım.
  • Hazırladığımız beyaz hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile inceltelim.
  • Üzerinden çatal ile geçerek derin çizikler oluşturalım.
  • Kare kesme aparatı ile keserek şekillendirelim.
  • Kakaolu hamuru da aynı şekilde yapalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-12 dk beyaz kalacak, altı hafif pembeleşecek şekilde pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin arasına çikolata kreması sıkarak bir diğeriyle kapatalım. Sandviç kurabiyelerimiz hazır. 

Ton Balıklı Makarna Tarifi

 

Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet konserve ton balık (süzme ağırlık 160 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım paket makarna (250 gr) (Kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Ton Balıklı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ton balıklı makarna için öncelikle yeşil biberleri yıkayıp içlerini çıkartalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Kırmızı biberleri de yıkayıp içini temizledikten sonra küçük küçük doğrayalım.
  • Tencere aldığımız kaynayan suyun içerisine tuzu ilave edelim. Ardından makarnayı ekleyelim ve arkasında yazan süre kadar haşlayalım. Benim makarnalarım 11 dakikada haşlandı.
  • Haşladığımız makarnaların suyunu süzmek üzere süzgeçten geçirelim.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Doğradığımız soğanları, yeşil ve kırmızı biberleri üzerine ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğan ve biberler diriliğini kaybetmeye başladığında salçayı ve domatesi ilave edelim. Karıştırarak malzemeleri pişirmeye devam edelim.
  • Sosun kıvamını açmak için kaynayan makarna suyundan 1 kepçe kadar sosun içerisine ekleyelim.
  • Kaynayan sosun içerisine konserve ton balığını ilave edelim.
  • Üzerine kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştırarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak suyunu süzdüğümüz makarnaları da sosa alalım ve makarnalar güzelce sosa bulanana kadar nazikçe karıştıralım.
  • Ton balıklı makarnamız servise hazır. 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi

 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

    All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye yapmak için öncelikle All-in-One-Cooker’ı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Bu sırada haznesine sıvı yağı kuş başı doğranmış dana etini alarak etlerin rengi değişene kadar karıştırarak soteleyelim.
  • Üzerine doğranmış soğan, kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından üzerine 1 gece öncesinden ıslattığımız ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatalım ve 20 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
  • Sürenin sonunda kuru fasulyemiz servise hazır. 

Nohutlu Pilav (Tam Ölçü) Tarifi

 

Nohutlu Pilav (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Nohutlu Pilav (Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık tenceremize sıvı yağ ile 2 su bardağı pirincimizi alıp biraz kavuruyoruz.
  • Bulyonumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz.
  • Üzerine 4 su bardağı kaynamış suyumuzu da ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz ve haşlanmış nohutlarımızı da üzerine ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  • Pilavımız piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağını üzerine bırakıp dinlendiriyoruz.
  • Pilavımız servise hazırdır.

Semizotlu Yeșil Mercimek Salata Tarifi

 

Semizotlu Yeșil Mercimek Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 7-8 dal maydanoz
  • 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet semiz otu
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

    Semizotlu Yeșil Mercimek Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semiz otunu temizleyip saplarından ayıralım yapraklarını yıkayalım ve kenara alalım.
  • Diğer taraftan yeşil mercimeği haşlayıp süzelim derin bir kabın içine sırasıyla alalım.
  • Yeşil mercimeği ince kıyılmış maydanozu doğranmış kırmızı kapya biberi ve mısırı ekleyip üzerine zeytinyağlı sosunu gezdirip karıştıralım.
  • Semizotunu sarımsaklı yoğurt ile karıștıralım.
  • Servis tabağına alıp kaşıkla yayalım.
  • Üzerine yeşil mercimek salatasını ilave edelim.