24 Mayıs 2023 Çarşamba

Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek 350- 400 gr
  • 1,5 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya

Üzerine;

  • 1 kase çilek
  • 1 tatlı kaşığı meyve jölesi
  • 1 tatlı kaşığı su

    Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kek hamurundan başlayalım yumurta ve şekeri krema olana kadar mikserde iyice çırpalım.
  • Süt sıvı yağ ekleyip karıştıralım elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatulayla karıştıralım margarinle bolca heryerini yağladığımız tart kalıbına dökün yayalım.
  • 170 c ısıtılmış fırında kızarana kadar 25 30 dakika kontrol ederek pişirelim.
  • Muhallebisi için; küçük bir tencereye süt un ve şekeri alıp karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Kekimizi kalıptan çıkarıp ters çevirip muhallebiyi sıcak olarak dökelim üzerine spatulayla düzenleyelim.
  • Çilek sosu için; çilekleri bölüp küçük tencereye alalım şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım çilekler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
  • Kaseye az suyla nisaştayı açıp karıştırarak ekleyelim hem kıvam alıcaktır vanilyayı ekleyip karıştıralım kekimizin üzerine gezdirelim düzeltip soğumaya bırakalım.
  • En az iki saat buzdolabında bekletip üzerine dilimlenmiş çilekleri dizelim.
  • Çileklerin solmaması için üzerine 1 tatlı kaşığı meyve jölesini çoz suyla sulandırıp fırçayla üzerine sürelim. Hem daha parlak olacak hem uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Hemen tüketicekseniz kullanmaya gerek yok. 

Yöresel Calla Yemeği Tarifi

 

Yöresel Calla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram (kuzu eti) kuşbaşı eti (kemikli etde olur )
  • 8 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet kapya kırmızı biber
  • 3 tane soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 tatlı karşılığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su

    Yöresel Calla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toprak bir güveç içine, kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir.
  • Patlıcanları, biberleri, soğanları güzelce doğrayalım.
  • Daha sonra sarımsaklarla ve baharatlarla birlikte harmanlayıp toprak tenceremize yerleştirelim.
  • Diğer yandan sıvı yağı salçayı ve sıcak suyla sosumuzu hazırlayıp onuda üstüne gezdirerek dökelim.
  • Sonrasında tereyağı ilavesiyle birlikte toprak tenceremizin üstünü yağlı kağıt ile güzelce kapatıp daha sonra alüminyum folyo ile saralım hiç hava almasın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirin. Ben hava güzel olunca dışarda pişirdim yavaş yavaş pişti çokda güzel oldu👌 Etin lokum gibi pişmesi için pişme süresi uzun tutuluyor.
  • Not:Patlıcanların eriyip gitmemesi için patlıcanları irice doğramanız iyi olacaktır. Ayrıca patlıcanların başları tazeyse iyiyse atmayın ortadan çizikler atıp onlarıda ekleyin, çok güzel tadı var👌😋.

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı fındık kırığı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Süslemek için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata

    Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1,5 su bardağı unu teflon tavada yağsız bir şekilde hafif rengi dönene kadar kavuralım. Sonrasında rondodan geçirdiğimiz fındık içini de ekleyerek iki, üç dk kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Kavurduğumuz un soğuduktan sonra kurabiye için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım, istediğiniz şekilleri verip tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 179 derecelik fırında hafif pembe bir renk alana denk pişirelim, pişip soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyerek servis edebiliriz.
  • Not:Bu kurabiyeyi hazırlayıp saklama kaplarına koyup buzlukta da saklayabilirsiniz, tüketeceğiniz zaman 30 dk öncesinden buzluktan çıkarıp tüketebilirsiniz, ilk günlük tazeliğinden hiç bir farkı yok.

Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi

 

Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml soğuk su
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 300 gram doğal yoğurt
  • 160 gram yulaf
  • 500 gram tam buğday unu
  • 100 gram kılçıksız un
  • 65 gram rendelenmiş havuç
  • 65 gram kabak
  • 1 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 60 gram karışık çekirdek
  • 3 yemek kaşığı chia tohumu

    Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı soğuk suda eritin. Tuz ve yulafı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yoğurt, tam buğday unu, kılçıksız un, rendelenmiş havuç 🥕 ve rendelenmiş kabağı ekleyin.
  • Bir hamur oluşturmak için bir kaşıkla karıştırın.
  • Chia tohumlarını bir yemek kaşığı yardımıyla hamurun üzerine yayın.
  • Son olarak karışık çekirdeklerini ve chia tohumu üzerine dağıtın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi sabah buzdolabından çıkarın.
  • Bir büyük kaşık ile bir porsionluk hamur alıp fırın tepsisine dizin. (fırın tepsiye yağlı kâğıt koyun yapişmaması için. )
  • Kasede hiç hamur kalmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • 200 derecede alt üst derecede 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın,

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ince bulgur ( kısırlık )
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 bütün bayat ekmek
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası

İçi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 5 adet büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek( isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)

    İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine ince bulguru dökelim üzerine ekmeği doğrayalım, salçayı, tuzu ilave edip üzerine sıcak suyu dökelim kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştıralım. Üzerine irmiği döküp üstünü streçle kaplayıp 2 saat dinlendirelim.
  • Bulgur dinlenirken içimizi hazırlayalım, kıymayı tavamıza koyalım, üzerine sıvı yağ döküp kavuralım.
  • Kıyma sulanıp, suyu çekince doğranmış kuru soğanı ilave edelim, altı kısık şekilde kavuralım salça, tuz ve baharatları ilave edip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
  • Güzelce kavrulduktan sonra isteğe bağlı haşlanmış yeşil mercimek ve ceviz içini ekleyelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen bulgurun üzerine yumurtaları kıralım yoğuralım, yoğurma işlemi güzel olursa hamurumuzda bir o kadar güzel olur (hamurunuz eğer istenilen kıvamda olmazsa 1 adet yumurta daha kırabilirsiniz)
  • Ben bir gün önce hamurunu ve içini yapıp buzdolabında 1 gece bekletiyorum içi ve dışı dinlenince içli köfte yapması daha kolay oluyor, sizinde vaktiniz varsa dinlendirin.
  • Aparatın üzerine poşet serpelim küçük ceviz kadar hamurdan koparıp aparatın içlerine yerleştirelim. Üzerine tekrar poşet kapatıp içlerine kıymalı içten dolduralım aparatı kapatım güzelce bastıralım.
  • Kenar kısımlarını elimizle suya batırarak tekrar yapıştıralım ki kızartırken çatlama, ayrılma olmasın, streç serdiğimiz tepsi içerisine yaptığımız içli köfteleri yerleştirelim dondurucuya atalım.
  • Donduktan sonra poşetlere alalım, kızartacağınız zaman buzluktan çıkarıp eridikten sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz

Bol Sebzeli Makarna Tarifi

 

Bol Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g makarna
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 250 g esmer mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kabak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 7-8 su bardağı sıcak su

    Bol Sebzeli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı ısıtın, yemeklik doğradığınız soğan ve küp küp kestiğiniz biberleri soteleyin.  Üzerine doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Ardından domates salçası, domates püresi baharatları alıp bir miktar karıştırın ve suyu kontrollü ilave edin, makarnadan su miktarı değişebilir.
  • Kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyip kapağı kapalı pişirin. Arada karıştırın.
  • En son pişmeye yakın dilimlediğiniz kabakları ekleyip, pişirmeye devam edin. Gerekirse su ilavesi ediniz.

Elmas Kurabiye Tarifi

 

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 su bardağı un az gelirse eklersiniz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı toz şeker

Ortası için;

  • Kahvaltılık çikolata
  • Fındık

    Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı sıvı yağ, yumurta, kakao ve pudra şekerini güzelce karıştırın unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
  • Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın toz şekerini bir tabağa döküp kurabiyeyi toz şekere bulayın, hepsine aynı işlemi uygulayın tepsiye yerleştirin.
  • Kurabiyenin ortasını oklavanın ucu ile bastırıp delik açın 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, daha sıcakken ortasını tekrar bastırın oklava ucu ile yuvarlaklar tam belirgin olsun.
  • Ilıkken ortalarına bir çay kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyin ve fındıgi ortasına yerleştirin soğuyunca kurabiyelerimiz hazır.

Sebzeli Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Sebzeler kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber

    Sebzeli Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmekleri küp küp doğrayalım. Daha sonra salçayı tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte kavuralım ve doğradığımız ekmekleri ilave edip soteleyelim.
  • Diğer tarafta sebzeleri uzun uzun doğrayalım sıvı yağda ayrı ayrı kızartalım. Sotelenen ekmekleri servis tabağına alalım üzerine kızarttığımız sebzeleri koyalım.
  • Sarımsağı yoğurdun içine rendeleyelim kızaran sebzelerin üzerine dökelim.
  • Tiftiklediğimiz haşlanmış tavuk göğsünü yoğurdun üzerine serpelim.
  • Son olarakta tereyağında kızdırdığımız pulbiber ve toz kırmızıbiberi tavukların üzerine döküp, dilerseniz maydanoz serperek servis edelim.