25 Mayıs 2023 Perşembe

Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi

 

Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 dolu tatlı kaşığı isot
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 3 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 3 adet sarımsak
  • Tuz

    Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberler robottan çok ince olmayacak şekilde geçirilip, suyu sıkılarak genişçe bir kaba alınıp soğanlar da sarımsaklarla aynı şekilde robottan çekilir.
  • Kalan diğer malzemeler de eklenip köfte harcı en az 5 dk yoğurulup, üzeri kapalı dolapta 30 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen köfte harcından parçalar kopartılıp, şekil verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine sıvı yağ sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü 30 dk pişirilip, sıcak servis edilir.

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 küçük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencere sıvı yağı koyup biraz ısıtıyoruz.
  • Ardından doğradığımız sebzeleri tencereye ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.
  • Çok güzel kavrulan sebzeleri,mercimek ve baharatları ekleyerek bir miktar daha kavuruyoruz.
  • Diğer tarafta kaynattığımız sıcak suyu da ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra blendır yardımıyla pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz.
  • İsteğe bağlı tereyağı eritip kırmızı toz biberle üzerine gezdirebilir bu şekilde de servis yapabilirsiniz denemek 

Kahramanmaraş Usulü Hapısa Tarifi

 

Kahramanmaraş Usulü Hapısa Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 başlı yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Ceviz

    Kahramanmaraş Usulü Hapısa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler tencereye konur ve karıştırılır.
  • Kaynayıp kıvamı koyulaşınca kaselere paylaştırılır.
  • Tavaya tereyağ eklenir, cevizler birkaç parçaya bölünerek eklenir ve hafif kavrulur.
  • Porsiyonlanan hapısaların üzerine konulur.

Macaron Tarifi

 

Macaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gr badem unu
  • 110 gr pudra şekeri
  • 80 gr yumurta akı
  • 80 gr şeker
  • 3 damla jel gıda boyası

Kakaolu macaron için;

  • 100 gr badem unu
  • 100 gr pudra şekeri
  • 80 gr yumurta akı
  • 80 gr şeker
  • 20 gr kakao

İç ganaj için;

  • 80 gr çikolata
  • 2 yemek kaşığı reçel (marmelat)

    Macaron Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pudra şekeri ve badem tozu robottan geçilir ve süzgeç ile elenir.
  • Daha sonra yumurta akı, toz şeker ara ara eklenerek mikser ile çırpılır. Katılaşan yumurta akına gıda boyası eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Çırptığımız yumurta akı, spatula yardımı ile azar azar badem tozuna eklenir ve alt üst karıştırılır. Bu karıştırma işlemi 4- 5 dk sürebilir. Hazır olan karışım sıkma poşetine koyulur.
  • Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın.
  • Yaklaşık 40 -60 dk kadar üzerinin kabuklanmadını bekleyin. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığına göre süre değişken olacaktır.
  • Macaronlarda kabuklaşma gerçekleşene dek iç kremayı hazırlayalım. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip içine iki kaşık istediğiniz meyvenin marmelatını ekleyelim ve iyice karıştırıp, sıkma poşetine koyalım.
  • Birinci tepsiyi ,önceden ısıtılmış 140 derece fırında 14-15 dk. Kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ikinci tepsideki macaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen macaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Soğuyan macaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve marmelat karışımını ekleyin. 

Akıtma Tarifi

 

Akıtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağ ya da margarin

    Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri derin bir kaseye alıp, karıştıralım. Streç filmle kapatıp, 30 dakika dinlendirelim.
  • Yanmaz tavaya 1 kepçe döküp önlü arkalı pişirelim.
  • Üzerlerine tereyağ sürüp, üst üste koyup, sıcak sıcak servis edelim. 

Mayasız Rulo Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Mayasız Rulo Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı oda ısısında (Ben yarı yarıya ikisinden kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (Akı kenarlarına)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı

  • Yarım kase beyaz peynir
  • Yarım kase rendelenebilen peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • Kurutulmuş dereotu (İsteğe bağlı)

Kenarlarına

  • Yumurta akı
  • 1 bardak kavrulmuş susam

    Mayasız Rulo Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuz için,sıvı malzemeden başlayarak katıya doğru ekleyelim. Ununu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurumuzu kenara dinlenmeye alıp iç harcımızı hazırlayalım. Ben iki peyniri karıştırıp yaptım.
  • Daha sonra yağlı kağıt üzerine görseldeki gibi hamurumuzu açalım ve üzerine iç harcımızı serpiştirelim.
  • Sonra rulo şeklinde sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu sayede dilimlerken şekilleri güzel çıkacak.
  • Dinlenen hamuru iki parmak eninde keselim.
  • Önce yumurta akına,sonra kavrulmuş susama bulayalım.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Mutfak Şefinde Çiğ Köfte Tarifi

 

Mutfak Şefinde Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 tane büyük boy domates
  • 2-3 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak 1 tutam maydanoz (en son aşamada eklenebilir)

    Mutfak Şefinde Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bulgurları yoğurma kabına alıp, üzerine kaynamış suyunu ilave edelim yaklaşık 15 dakika bekletelim.
  • O sırada soğan ve domatesleri robottan geçirelim, üzerine bütün baharatları salça, yağ ve tuzunu ekleyelim kaşıkla karıştıralım.
  • Daha sonra yoğurma kabını robota alalım domatesli baharatlı harcımızı da ekleyelim kaşık ile karıştırdıktan sonra yoğurma işlemine başlayalım ara sıra spatula ile kenarlardan içe doğru aktaralım mutlaka.
  • Robotu arada dinlendirmemiz gerekiyor. 40 dakika boyunca yoğurduktan sonra kıvam alacaktır.
  • Elimiz ile şekil verdikten sonra servis tabağına alalım, şekil verilirken mutlaka eldiven kullanılmalı yoksa istediğiniz şekiller elde edemezsiniz.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı (fındık veya ceviz de olabilir)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılıp yaklaşık 7-8 dk kaynatılır. Limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  • Yumurta, margarin, irmik ve pudra şekeri bir kaba alınıp, karıştırılır.
  • Diğer malzemeler eklenir ve un kontrollü şekilde eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval bir şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup üstleri hafif düzleştirilir.
  • Ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp çatalın tersi ile üstlerine şekil verilir.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 35 dk güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen şekerpareler uygun bir tepsinin içine dizilip hemen soğuk şerbetle ıslatılır. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
  • Tepsinin üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi beklenir. Yarım saat kadar sonra üzeri açılır ve birkaç saat dinlendirilir.
  • Üzeri süslenip, servis yapılır. 

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kakao
  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Bolca pudra şekeri

    Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sıvı yağ toz şeker ve kakaoyu yoğurma kabına alıp, çırpıcı ile güzelce karıştıralım daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpıcı ile karışıma devam edelim.
  • Son olarak ununu, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile karıştıralım, üzerine streç film ile kapatarak buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
  • Daha sonrasında ister dondurma kaşığı ile ister normal yemek kaşığı ile bir miktar hamur alıp, pudra şekerine koyup, yuvarlayalım fırın tepsisine alalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika pişirelim kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor durdukça ve soğudukça dışı sertleşiyor.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme zerdeçal
  • 3 su bardağına yakın un yumurta büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir

Üzeri için;

  • Bolca pudra şekeri

    Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyelim 2,5 bardaktan sonra onu kontrole ekleyelim ne çok yumuşak ne de çok katı bir hamur olacak.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
  • Daha sonrasında ister dondurma kaşığı ile ister bir yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp, pudra şekerine bulayalım yuvarlayıp fırın tepsisine alalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 13 dakika pişirip, çıkaralım.