Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 dolu tatlı kaşığı isot
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 3 adet sarımsak
- Tuz
Kebap Lezzetinde Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberler robottan çok ince olmayacak şekilde geçirilip, suyu sıkılarak genişçe bir kaba alınıp soğanlar da sarımsaklarla aynı şekilde robottan çekilir.
- Kalan diğer malzemeler de eklenip köfte harcı en az 5 dk yoğurulup, üzeri kapalı dolapta 30 dk dinlendirilir.
- Dinlenen köfte harcından parçalar kopartılıp, şekil verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip üzerlerine sıvı yağ sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü 30 dk pişirilip, sıcak servis edilir.
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 2 küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencere sıvı yağı koyup biraz ısıtıyoruz.
- Ardından doğradığımız sebzeleri tencereye ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.
- Çok güzel kavrulan sebzeleri,mercimek ve baharatları ekleyerek bir miktar daha kavuruyoruz.
- Diğer tarafta kaynattığımız sıcak suyu da ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra blendır yardımıyla pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz.
- İsteğe bağlı tereyağı eritip kırmızı toz biberle üzerine gezdirebilir bu şekilde de servis yapabilirsiniz denemek
Kahramanmaraş Usulü Hapısa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 başlı yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Ceviz
Kahramanmaraş Usulü Hapısa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeler tencereye konur ve karıştırılır.
- Kaynayıp kıvamı koyulaşınca kaselere paylaştırılır.
- Tavaya tereyağ eklenir, cevizler birkaç parçaya bölünerek eklenir ve hafif kavrulur.
- Porsiyonlanan hapısaların üzerine konulur.
Macaron Tarifi İçin Malzemeler
- 110 gr badem unu
- 110 gr pudra şekeri
- 80 gr yumurta akı
- 80 gr şeker
- 3 damla jel gıda boyası
Kakaolu macaron için;
- 100 gr badem unu
- 100 gr pudra şekeri
- 80 gr yumurta akı
- 80 gr şeker
- 20 gr kakao
İç ganaj için;
- 80 gr çikolata
- 2 yemek kaşığı reçel (marmelat)
Macaron Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pudra şekeri ve badem tozu robottan geçilir ve süzgeç ile elenir.
- Daha sonra yumurta akı, toz şeker ara ara eklenerek mikser ile çırpılır. Katılaşan yumurta akına gıda boyası eklenir ve tekrar çırpılır.
- Çırptığımız yumurta akı, spatula yardımı ile azar azar badem tozuna eklenir ve alt üst karıştırılır. Bu karıştırma işlemi 4- 5 dk sürebilir. Hazır olan karışım sıkma poşetine koyulur.
- Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın.
- Yaklaşık 40 -60 dk kadar üzerinin kabuklanmadını bekleyin. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığına göre süre değişken olacaktır.
- Macaronlarda kabuklaşma gerçekleşene dek iç kremayı hazırlayalım. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip içine iki kaşık istediğiniz meyvenin marmelatını ekleyelim ve iyice karıştırıp, sıkma poşetine koyalım.
- Birinci tepsiyi ,önceden ısıtılmış 140 derece fırında 14-15 dk. Kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ikinci tepsideki macaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen macaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuyan macaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve marmelat karışımını ekleyin.
Akıtma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
- Tereyağ ya da margarin
Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri derin bir kaseye alıp, karıştıralım. Streç filmle kapatıp, 30 dakika dinlendirelim.
- Yanmaz tavaya 1 kepçe döküp önlü arkalı pişirelim.
- Üzerlerine tereyağ sürüp, üst üste koyup, sıcak sıcak servis edelim.
Mayasız Rulo Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı oda ısısında (Ben yarı yarıya ikisinden kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (Akı kenarlarına)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı
- Yarım kase beyaz peynir
- Yarım kase rendelenebilen peynir
- 1 tutam maydanoz
- Kurutulmuş dereotu (İsteğe bağlı)
Kenarlarına
- Yumurta akı
- 1 bardak kavrulmuş susam
Mayasız Rulo Poğaça (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuz için,sıvı malzemeden başlayarak katıya doğru ekleyelim. Ununu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurumuzu kenara dinlenmeye alıp iç harcımızı hazırlayalım. Ben iki peyniri karıştırıp yaptım.
- Daha sonra yağlı kağıt üzerine görseldeki gibi hamurumuzu açalım ve üzerine iç harcımızı serpiştirelim.
- Sonra rulo şeklinde sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu sayede dilimlerken şekilleri güzel çıkacak.
- Dinlenen hamuru iki parmak eninde keselim.
- Önce yumurta akına,sonra kavrulmuş susama bulayalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Mutfak Şefinde Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 2 tane orta boy soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 2 tane büyük boy domates
- 2-3 yemek kaşığı isot
- 2 yemek kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- İsteğe bağlı olarak 1 tutam maydanoz (en son aşamada eklenebilir)
Mutfak Şefinde Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce bulgurları yoğurma kabına alıp, üzerine kaynamış suyunu ilave edelim yaklaşık 15 dakika bekletelim.
- O sırada soğan ve domatesleri robottan geçirelim, üzerine bütün baharatları salça, yağ ve tuzunu ekleyelim kaşıkla karıştıralım.
- Daha sonra yoğurma kabını robota alalım domatesli baharatlı harcımızı da ekleyelim kaşık ile karıştırdıktan sonra yoğurma işlemine başlayalım ara sıra spatula ile kenarlardan içe doğru aktaralım mutlaka.
- Robotu arada dinlendirmemiz gerekiyor. 40 dakika boyunca yoğurduktan sonra kıvam alacaktır.
- Elimiz ile şekil verdikten sonra servis tabağına alalım, şekil verilirken mutlaka eldiven kullanılmalı yoksa istediğiniz şekiller elde edemezsiniz.
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1.5 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı (fındık veya ceviz de olabilir)
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılıp yaklaşık 7-8 dk kaynatılır. Limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Yumurta, margarin, irmik ve pudra şekeri bir kaba alınıp, karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenir ve un kontrollü şekilde eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval bir şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup üstleri hafif düzleştirilir.
- Ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp çatalın tersi ile üstlerine şekil verilir.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 35 dk güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Pişen şekerpareler uygun bir tepsinin içine dizilip hemen soğuk şerbetle ıslatılır. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
- Tepsinin üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi beklenir. Yarım saat kadar sonra üzeri açılır ve birkaç saat dinlendirilir.
- Üzeri süslenip, servis yapılır.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik kakao
- 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Bolca pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce sıvı yağ toz şeker ve kakaoyu yoğurma kabına alıp, çırpıcı ile güzelce karıştıralım daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpıcı ile karışıma devam edelim.
- Son olarak ununu, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile karıştıralım, üzerine streç film ile kapatarak buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
- Daha sonrasında ister dondurma kaşığı ile ister normal yemek kaşığı ile bir miktar hamur alıp, pudra şekerine koyup, yuvarlayalım fırın tepsisine alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika pişirelim kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor durdukça ve soğudukça dışı sertleşiyor.
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme zerdeçal
- 3 su bardağına yakın un yumurta büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir
Üzeri için;
- Bolca pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyelim 2,5 bardaktan sonra onu kontrole ekleyelim ne çok yumuşak ne de çok katı bir hamur olacak.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp, 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonrasında ister dondurma kaşığı ile ister bir yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp, pudra şekerine bulayalım yuvarlayıp fırın tepsisine alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 13 dakika pişirip, çıkaralım.