30 Mayıs 2023 Salı

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi

 

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr beyaz çikolata

Çırparken;

  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • Çeyrek çay bardağı süt (ihtiyaç olursa)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedi dili bisküvi (paketin içinden 2 ayrı paket çıkıyor 1 tanesini kullandım)
  • 200 gr çilek

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 150 gr çikolata ( bitter kullandım)

    Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ,şeker, yumurta sarısı, un nişasta tencereye alınır, topak kalmayana kadar çırpılır. Ocağa alınır kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan indirince beyaz çikolata eklenir. Eriyene kadar çırpılır.
  • Krema oda ısısına gelince üzerine streç serilir ve tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırılır. ➡️ En az 2-4 saat soğutulur. 1 gün önceden bile hazırlayabilirsiniz. Streç üzerine tamamen temas etmeli, böylece kabuk tutup kurumaz.
  • Soğuttuğumuz krema çırpma kabına alınır. Vanilya ve şanti eklenerek blander ile çırpılır. ➡️kıvam ayarlamak için gerekirse çeyrek bardak soğuk süt ilavesi yapabilirsiniz. Lütfen azar azar ekleyin.
  • Ganaj için; krema sos tenceresine alınır kaynatmadan ısıtılır. İçerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Soğuması için dolaba kaldırılır. ❗Ilıkken sakın dökmeyin pastaniz erir.
  • Bisküviler 5-6 parçaya bölünür. Hazırlanan krema içerisine alınır karıştırılır. Kaselerin yarısına dökülür.
  • Üzerlerine küp doğranmış çilekler eklenir. Tekrar bisküvili krema ile doldurulur.
  • Üzerine soğutulmuş ganaj dökülür. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır (en az 4 saat)
  • Servis öncesi kakao ve çilek ile süslenir. Kakaoyu servis öncesi ekleyin ki nemlenmesin !!

Fasülye Piyazı Tarifi

 

Fasülye Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

    Fasülye Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fasulyeyi bir tencereye alıp haşlayalım.
  • Bu işlemi isterseniz düdüklüde yapabilirsiniz.
  • Haşlanmış fasülyeyi süzüp üzerine soğuk su ilave edip bekletelim.
  • Bekleyen fasülyeyi süzüp bir kaba alalım.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz, küp doğranmış domates ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim.
  • Tuzunu,sumağını,limonu, sirkeyi ve yağını ilave edip karıştıralım. Servis edelim.

Köfte Tarifi

 

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi (suyu olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 4.5 diş sarımsak
  • 1 adet kabartma tozu yada 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4-5 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler derin bir kapta iyice iç içe geçene kadar yoğrulur, ardından buz dolabında yarım saat kadar bekletilir.
  • Dolaptan çıkartılır elle şekil verilir, tutmaz tavaya biraz sıvı yağ damlatılır.
  • Köfteler arkalı önlü aktın gibi olana kadar kızartılır, deneyecek olanlara şimdiden

Terbiyeli Tavuk Şehriye Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk but
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yaklaşık 2 litre su
  • 60 g tereyağı
  • 30 g un
  • 40 g şehriye
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber

    Terbiyeli Tavuk Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk başta düdüklü tencereye veya derin bir tencereye tavuk butları, havuçları, patatesleri, soğanları ve sarımsakları ilave edin, suyu ve baharatları ekleyin ve haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra tavuk butları çıkarıp didikleyin.
  • Şimdi bir tencerede geri kalan malzemeleri blenderden geçirin.
  • Başka bir derin tencereye tereyağı eritip sonra unu ilave edip kavurun.
  • Daha sonra suyu ilave edin ve kaynatın.
  • Şehriyeleri ilave edin daha sonra haşlanmış ve didiklenmiş tavukları suya ilave edip karıştırın.
  • Küçük bir kâseye bir yumurta, un ve limonu ilave edip karıştırın.
  • Daha sonra çorbadan iki kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırın. Sonradan çorbaya ilave edin.
  • 5 dakika daha orta ateşte kaynatıp servis edebilirsiniz.

Vişneli Turta Tarifi

 

Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un bende 2,5 su bardağı +2 çorba kaşığı (Kontrollü olun)

Sosu için

  • 2 su bardağı vişne reçeli

    Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına un hariç bütün malzemelerimizi ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu topluyalım.
  • Hamurun 3/1 ini ayırıp buzluğa atıp yarım saat bekletelim.
  • Hamurumuzu kalıbımıza yayalım ve çok kabarmasın diye çatallıyalım.
  • Reçelimizi döşeyip kalan hamurumuzu rendeliyelim.
  • 180 derecelik ısınmış fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
  • Üzerine sıcakken pudra şekeri serpiştirelim.
  • Not eğer konserve kullanacaksanız büyük bir konserve vişne 1,5 çorba kaşığı nişasta ve konservenin şekerine göre ayarlanıp pişirilir.

Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi

 

Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tepeli yoğurt
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tepeli toz maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim)

İç dolgusu için

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık
  • 1 tatlı kaşığı kakule

    Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
  • Bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak poğaça hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
  • Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar biraz daha yoğuralım.
  • Daha sonra cevizden biraz hafif büyük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
  • Bezelerin üzerine poşet geçirip 15 dakika bekletelim.
  • Bezeler beklerken iç harcını yapalım bisküviyi rondadan geçirip içerisine diğer malzemeleri de koyalım ve karıştıralım.
  • Dinlenen bezelerin birini alarak başlayalım.
  • Çok kalın olmayacak şekilde tezgahda açalım ve içine hazırladığımız iç harcını bolca koyup ağzını sıkıca kenarlarına bastırarak kapatalım.
  • Üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 190 derece fırında alt üst ayarda kotrollü olarak pişiriyoruz.
  • Üzerleri pembeleşince fırından alalım.
  • Kurabiyeleri mutlaka dinlendirelim 

Dondurma Tadında Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Dondurma Tadında Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 limonun suyu ve kabukların rendesi

Ocaktan alınca:

  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Arasına isterseniz:

  • Oreo bisküvi (Yada sevdiğiniz bir çeşit)
  • Fındık
  • Ceviz
  • Fıstık
  • Meyve

    Dondurma Tadında Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye şeker yumurta un nişasta limon suyu ve kabuğun rendesini ekleyelim iyice karıştıralım.İçinde topak kalmasın.
  • Ardından sütü azar azar ilave ederken devamlı karıştıralım topak oluşmasın ve ocağa alalım orta ateşte sürekli karıştırarak fokurdayıp kıvam alana dek pişirelim.
  • Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim güzelce  karıştıralım.
  • Kullanacağımız kup veya kaselere pay edelim. Ben bir kaçının arasına oreo bisküvi koydum.
  • Bir kaçını sade haliyle yaptım iki şekilde de harikaydı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini sevdiğiniz gibi süsleyip  tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • 📌Mutlaka çok iyi çırpalım topak kalmamalı.

    📌Kaşık ölçüm silme veya tepeli değil normal dolu kaşık.

    📌Belirttiğim gibi yaparsanız asla yumurta kokusu olmaz.

    📌 Limonu rendenin ince kısmıyla rendeleyelim beyazını almayın acılık verir.

    📌Soğuk tüketelim ferahlayalım

Raffaellolu Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi

 

Raffaellolu Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet kedi dili
  • 2 yemek kaşığı monin hindistan cevizi şurubu
  • 200 ml süt

Dolgu:

  • 1 krem ​​şanti
  • 2 philadelphia
  • 1 tatlı kaşığı san apart
  • 2 tatlı kaşığı frapella hindistan cevizi cremas
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Dekore etmek için:

  • Çilek
  • 1 paket raffaello
  • Rendelenmiş hindistan cevizi

    Raffaellolu Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü monin hindistan cevizi şurubu ile karıştırın. (sadece sütle de yapabilirsiniz)
  • Kedi dillerini süt karışımına batırın ve kesilmiş folyonun üzerine yerleştirin.
  • 12 kedi dili bisküviyi yan yana sıralayın. Şimdi aynısını karşı tarafa sıralayın.
  • Rendelenmiş hindistancevizi serpin! üzerine örtmek için folyo kesin! 5 saat buzdolabına dinlendirin.
  • Dolguyu hazırlayın: krem şanti ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın, philadelphia cocos cream ve san apartı ilave edin.
  • Kedi parmaklarının üzerine hazırladınız creamayı güzelce yayın.
  • Raffaelo’ları ortasına yerleştirin.
  • Dışarıdan içeriye doğru katlayın! rulo oluşturun kalan kremayı sıkma torbasına alın.
  • Çilekleri yıkayıp ikiye bölün.
  • Raffaelo’nunkileri ikiye bölün. Çilek ve raffaelo’s ile dönüşümlü olarak süsleyin.
  • 1-2 saat buzdolabında bekletin. 

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı +1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri alarak karıştıralım unu eleyip azar azar ilave ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tezgahın üzerinde ileri geri hareketlerle silindir şekli verelim ve bıçak ile verev şeklinde keselim, siz dilerseniz başka şekiller de verebilirsiniz.
  • Fırın kağıtı serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürerek susam çörekotu serpelim.
  • 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim. Benim kurabiyeleri pişirme süresi 25 dakika yeterli oldu.