1 Haziran 2023 Perşembe

Paneli Kereviz Tarifi

 

Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy kereviz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzerine;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı

Yoğurdu için;

  • 2 su bardağı az sulu yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
  • Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
  • Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.

Kabak Kalye Tarifi

 

Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy kabak
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet yeşil biber
  • Yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar su

    Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavada 1 kaşık yağla kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kıyma pişene kadar onunla da kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve karıştırın.
  • 1-2 çevirdikten sonra ocağı söndürün.
  • Kabakları yıkayın ve kabuklarını çatalla çizin.
  • Tekerlek şeklinde kesin.
  • Tencereye yerleştirin.
  • En üstüne kabakları kaplayacak şekilde kıymayı koyun.
  • Ortaya birkaç kabak yerleştirin.
  • En ortada kıymalı harç kalmalı.
  • Pirinci yıkayıp üstüne rastgele serpin.
  • Domates ve yeşil biberle üstlerini süsleyin.
  • Şekli bozulmasın diye muhakkak tabak kapatın.
  • Kenarından zeytinyağını, tuzu ve suyunu ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın.
  • Çok harlı ateş taşmasına neden olabilir.
  • Pişip pişmediğini kenarından bıçak batırarak kontrol edin.
  • Pişince altını söndürün.
  • Fakat ılınana kadar tabağı üstünden almayın.
  • Ilınınca tabağı yavaşça alıp, üstüne dereotu koyun, yoğurtla beraber servis yapın. Yemeğimiz hazır. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi

 

Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre su

Piştikden sonra

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • 1çay kaşığı nane

    Pratik Yoğurt Çorbası Çırp Pişir Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencere yoğurt, un, yumurta alınır.
  • Biraz suyla iyice çırpılır.
  • Sonra nane, pul biber ,sarımsak ve suyumuz ilave edilir.
  • Çırpma teliyle çırpa çırpa pişirilir. Çorbamız pişince altını kapatalım.
  • Tuzunu ilave edelim yağımızı kazdırıp içine naneyi ilave edelim.
  • Çorbamızın üzerine dökelim karıştıralım, hepsi bu kadar.

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi

 

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 1.5 litre sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 – 4 damla limon

    Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  • Havuç rendelenir.
  • Doğranan mantarlar tereyağ ile beraber tencereye alınır.
  • Suyunu sallana kadar kavrulur. Suyunu salınca kapağı kapatılarak 10 dakika kaynatılır.
  • Üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.
  • Daha sonra sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar haşlanır.
  • Daha sonra arpa şehriye eklenir.
  • Şehriye ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Çorbaya tuz, nane ve kıyılmış maydonoz eklenir.
  • Çırpılan terbiyeye birkaç kepçe çorbadan eklenir ve ılıştırılır.
  • Ilınan terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp servis edilir

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi

 

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
  • Şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
  • Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
  • 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine bir kaç damla limon sıkılır.
  • Hazır olan çilek reçeli kavanozlara konarak soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.
  • *Reçeli uzun süre saklamak isterseniz sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin.

Piyano Kek Tarifi

 

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 600 ml süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 su bardağı -200 ml krema

Islatmak için;

  • 1.5- bardağı süt (daha ıslak olmasını isteyen 2 su bardağı kullanabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üstü için;

  • Kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kek malzemelerini iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
  • Bu sırada üst kremasını hazırlıyoruz. Süt, un ve şekeri iyice çırpın kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Soğuyunca kremayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
  • Fırından çıkan keki 5 dk dinlendirip ıslatmak için olan karışımı döküyoruz.
  • Soğuyunca üzerine kremayı döküp onunda üstüne kakao eleyip, buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz.

Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi

 

Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı galeta unu

    Az Malzemeli 3 2 1 Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Poğaça hamuru için ilk olarak yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak güzelce çırpalım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  • 4,5 su bardağı un yeterli oluyor biraz eksik biraz fazla olabilir.
  • Poğaça hamurunun üzerine temiz bir bez örterek 30 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak, açalım.
  • İçerisine istenilen iç harcından koyarak kapatalım ve yuvarlayalım.
  • Poğaçalarımızın üzerini galeta ununa bulayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayım.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk pişirelim.

Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi

 

Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 tatlı kaşığı çörek otu
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam-çörek otu

    Çörekotlu Mini Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan fındıktan biraz büyük olacak şekilde minik parçalar alarak yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam çörekotu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.
  • Kıyır kıyır ağızda dağılan lokmalık kurabiyelerimiz hazır.

    Soğuduktan sonra çift kilitli poşette veya saklama kabında buzluğa kaldırabilir, istediğiniz zaman çıkarıp tazecik ikram edip tüketebilirsiniz. Buzluğunuzdan eksik etmeyeceğiniz bir kurabiye inanın💯 şimdiden ellerinize sağlık

Ceviz Kurabiye Tarifi

 

Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında teremyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yaklaşık iki buçuk su bardağı un
  • Arzuya göre vanilya

İç harcı için;

  • Kahvaltılık çikolata ile ceviz kırığı yada süt reçeli (isteğinize bağlı başka şeyler de olabilir)

    Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki teremyağı ve şekeri bir kapta hafif krem haline gelene kadar spatula ile veya tel çırpıcı ile çırpın.
  • 1 adet yumurtayı ekleyip karışıma yedirin.
  • 1 çay kaşığı karbonatın üstüne 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini koyup karıştırın ve karışıma ilave edin.
  • Yaklaşık 2 bardak unu ekleyip önce spatula ile sonra elinizle ele yapışmayan yumuşak ama şekil alan bir kıvam olana kadar gerekirse un takviye ederek hamuru yoğurun.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde veya kalıbın içine koyduğunuzda tam doldurmayıp kenarlarda iç tarafta biraz boşluk kalacak büyüklükte parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
  • Ceviz kurabiye kalıbını hafifçe yağlayıp ocağı açın.
  • Kurabiye hamurlarında yerleştirip bastırın.
  • Önlü arkalı hafif renk alıp pişinceye kadar pişirin. Yaklaşık her tarafı 2-3 dakika.
  • Ocağın altını çok fazla açmayın aşırıda kısmayın orta karar olsun. Bir iki seferde daha iyi alışırsınız.
  • İçilerine kahvaltılık çikolata koyup kapatın