Paneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy kereviz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzerine;
- İnce kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 100 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
Yoğurdu için;
- 2 su bardağı az sulu yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Paneli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosunu yapalım tavayı ocağa alın üzerine sıvı yağını ekleyin üzerine kıymayı ilave edin kısık ateşte 3-4 dakika sotelin üzerine soğanı, biberini ekleyin 5 dakika daha soteleyin.
- Üzerine salçayı, baharatını tuzunu suyunu ekleyin kısık ateşte 5 dakikada daha pişirin ocaktan alın sosunuz hazır.
- Kerevizin kabuğunu soyun yıkayın istediğiniz şekilde kesin kaynar suyun içine hepsini ekleyin.
- üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu ilave edin yumuşayıncaya kadar haşlayın hemen pişiyor 8-10 arası suyun süzün soğuk sudan geçirin.
- Yumurtaya yarım çay kaşığı tuz ilave edin çırpın kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın, kızgın yağda her yerini kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın daha sonra servis tabağına dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine kıymalı sosu dökün.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin afiyet olsun çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim.