4 Haziran 2023 Pazar

Garanti Lezzet! Muhammara Tarifi

 

Garanti Lezzet! Muhammara Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 dilim bayat ekmek ya da etimek
  • 1 diş sarımsak
  • 70 gram ceviz içi
  • 1/2 (yarım) çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi

    Garanti Lezzet! Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biberlere delikler atıp fırın tepsisine dizin.
  • Ve biberleri kabukları soyulur hale gelene kadar ortalama 25 dakika közleyin.
  • Ardından közlenen biberlerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın.
  • Ve biberleri, soyduğunuz sarımsağı, ekmek dilimlerini, salçayı ve cevizi mutfak robotuna ya da blendera alarak püre kıvamına ulaşana kadar çekin.
  • Eğer ki makinanız zorlanırsa bu adımda zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyerek karışımı daha da sıvılaştırabilirsiniz.
  • Son olarak baharatlarınızı da ekleyip bir tur daha çekin.
  • Daha sonra muhammaranızı servis tabağına alarak üzerini kaşığın arka yüzüyle şekillendirin. Oluşan boşluğa zeytinyağı ve ceviz parçaları atarak sevdiklerinizle

Kuş Başı Dana Etinden Ana Yemey Tarifi

 

Kuş Başı Dana Etinden Ana Yemey Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuş başı et
  • 4 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 adet soğan
  • 1 kaşık tuz
  • 1 kaşık karabiber
  • 1 kaşık pul biber
  • Sıvı yağ zevke göre

    Kuş Başı Dana Etinden Ana Yemey Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kuş başı eti kaynatıyoruz. Sonra soğanı ince ince doğrayıp üzerine yağ ilave edip birazcık kızartyoruz.
  • Domatesi ve biberi küp küp doğrayıp, bledırdan geçirip, soğanın üzerine ilave ediyoruz.
  • Pişmiş et üzerine ilave edip tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırıyoruz sonra kapağı kapatyoruz.
  • 45 dakika pişirdim domates suyunu alana kadar.

Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi

 

Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak+çeyrek su bardağı su

Helva yapımı için;

  • 2 bardak irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucu toz tarçın

    Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım şekeri tencereye alıp, eriyip renk değiştirmeye başlayınca karıştıralım, üzerine suyu ilave edip karıştırın ilk başta şeker sert olacak fakat su ısındıkça eriyecektir.
  • Şeker tamamen eriyince altını kapatıp kenara alalım kaynamasına gerek yok.
  • Bir tencereye sıvı yağ alıp kızdırın üzerine irmiğimizi ekleyip renk değiştirene kadar kavuralım renk değiştirince üzerine şerbeti ve toz tarçını ilave edip, şerbetini çekene kadar karıştırın.
  • Şerbeti dökünce çok sıçrıyor dikkatli olalım altını kapatınca 15 dk. demlenmeye bırakıp servis edebilirsiniz.

Airfryer Tavuk Çöp Şiş Tarifi

 

Airfryer Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • Çeri domates
  • Yeşil biber

Marinesi için;

  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Airfryer Tavuk Çöp Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Airfryer’da mini çöp şiş marinesi için uygun bir kasede yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber, kimyon ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştıralım.
  • Üzerine doğranmış tavuk göğüs etini ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Bu aşamada vaktiniz varsa 2 saat kadar marine edebilirsiniz.
  • Marine ettiğimiz tavuk etlerini aralarına çeri domates ve dilimlediğimiz yeşil biberden yerleştirerek mini çöp şişlere dizelim.
  • Ardından çöp şişlerimizi airfryer’ın haznesine alalım. Tavuk pişirme ayarında 200 °C de 12 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda tavuk çöp şişlerimiz servise hazır. 

3 Haziran 2023 Cumartesi

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu

    Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alalım ve benmari usulü eritelim.
  • Sonra ayrı bir kapta şekeri ve yumurtayı mikserle köpürene kadar çırpalım.
  • Çikolatalı karışım soğuduktan sonra yumurtaya ekleyelim. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyelim ve spatulayla karıştıralım. Yoğurmak yok sadece spatula ile karıştırıyoruz.
  • Hamur cıvık bir kıvamdayken buzluğa atıp 20 dk donduralım.
  • Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine şekil verelim. Aralarında boşluk olmasına dikkat edin.
  • 180 derecede 13 dk pişirin. Fazla pişmemeli. Kurabiyeler hazır 

Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi

 

Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütümüzü ve suyumuzu bir ısıtma kabına alıyoruz, ılıyana kadar bekliyoruz.
  • Ilıklaşan sıvımızı ocaktan aldıktan sonra mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz, daha sonra bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve sıvı yağı koyuyoruz.
  • Hazırladığımız mayalı karışımı kabımızın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
  • Biraz undan sonra tuzumuzu da koyuyor ve yoğurmaya devam ediyoruz kıvamı hafif ele yapışacak şekilde.
  • İyice yoğurduğumuz hamurumuzu sıcak bir ortamda 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu yağlı kağıt serili tepsimize 23 eşit parçaya böldükten sonra yuvarlayıp içerisine 1 parça kaşar peyniri koyarak top şeklinde yuvarlayıp, tepsimize diziyoruz.
  • Sonrasında 50°ye ayarladığımız fırında 30 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  • Mayalanan hamurlarımızın üstüne yumurta sarılarını da sürüp haşhaş ve susam atıyoruz.
  • 180°lik fırında 40-45 dk kızarıncaya dek kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırında çıkan pamuk gibi yumuşacık poğaçalarımız soğuduktan sonra yemeye hazır

Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi

 

Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka ekmek
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 8- 10 adet minik boy sosis
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosisleri boyuna ince ince doğrayın ve sıvı yağ da kızarıncaya kadar soteleyin.
  • Aynı tavada iki adet yumurtayı omlet gibi pişirin kaşıkla parçalara ayırın.
  • Taze soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayın, isteyen benim gibi acı biber kullanabilir tavsiye ederim 😊.
  • Yufka ekmeğini tezgah üzerinde açın ve iki yemek kaşığı labne peynirini ortasına güzelce sürün.
  • Kızarmış sosisleri üzerine dökün yayın, tekrar üzerine yumurtayı küçük parçalar halinde serpiştirin.
  • Kıyılmış maydanozu taze soğanı yeşil biberi de aynı şekilde serpiştirin.
  • En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yufkanın iki yan tarafını biraz içe doğru kapatın ve rulo şeklinde sarın, zurna dürümümüz hazırdır

Susamlı Anne Keki Tarifi

 

Susamlı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine

  • Susam

    Susamlı Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  • Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
  • Un kabartma tozu ve vanilya eleyip karıştıralım yağlanmış orta boy tepsiye yayalım.
  • Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 170 c fırında kontrol ederek 25- 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. 

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 125 gram tereyağı veya margarin ( Oda ısısında )

İçi için;

  • Hazırladığımız hamurun üçte biri
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Dışını bulamak için;

  • Yeteri kadar irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamurun üçte birine ceviz ve kakao eklenip yoğurulur.
  • Sade olanı mandalina büyüklüğünde kakaolu olanı bilye büyüklüğünde şekil verelim. Sade olan hamuru elimizle açıp içine kakaolu harçtan koyalım ve kapatalım daha sonra irmiğe bulayalım ve bıçakla artı şekli verelim.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti için su ve şeker ocakta orta ateşte kaynatılıp.
  • Limon eklenip 15 dakika daha kaynatılır.
  • Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilip 1 saat dinlendirilip servis edilir. 

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi

 

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz (1 çay kaşığı)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı kaşar rendesi
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
  • Hindi salam

NOT: Damak zevkinize göre iç kısmına koyulan malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. (Örn: kaşar yerine labne, ton balığı, göbek marul, vb.)

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce havuç ve patatesi rendeliyoruz. Patatesin suyunu sıkmak karışımın fazla sulanmasını önleyecektir bu yüzden sıkmanızı tavsiye ederim.
  2. Un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip hepsini bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine yağlı kağıt serilmiş tost makinasına dikdörtgen şekilde yayıyoruz. Ve üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra geriye kalan malzemeyi üzerine koyup rulo şeklinde sarıyoruz (Bu aşamada eklemek istediğiniz farklı malzeme varsa onlardan da koyabilirsiniz).
  5. Daha sonra yaptığımız ruloyu dilimliyoruz. Tarifimiz servise hazır oluyor.