Kıymalı Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 4,5 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için;
İç harcı için;
- Kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı Kekik
- 100 gram Kaşar
Dışı için;
- Hazır beşamel sosu
Kıymalı Krep Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.
- Krep bir kenarda soğukken soğanımızı doğrayıp tavaya koyalım ve pembeleşene kadar bırakalım bir yandan kıymamızı ayrı bir tavaya alıp suyunu çekmesini ve iyice pişmesin bekleyelim soğanımız pembeleştiğinde kıymanın içine atalım baharatlarınıda ekleyelim.
- Ben hazır beşamel sosu kullandım (Dilerseniz sizde daha pratik bi şekilde yapabilirsiniz) krebimizin içine kıymamızı koyup üstüne kaşar rendeleyelim hepsi bittikten sonra kürdanla tutturalım ve beşamel sosumuzu dökelim isterseniz üzerinede kaşar rendeleyebilirsiniz
Patlıcan Yemeği (Söğürme) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- yarım çay kaşığı karabiber (Acı miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Yemeği (Söğürme) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ister fırında ister ocakta közleyin.
- Soğanı,biberi ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
- Domateslerinde kabuklarını soyup doğrayın.
- Soğanı ve biberi yağda kavurun.
- Domatesleri ve sarımsağı da ilave edip pişmeye bırakın.
- Tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
- Ardından közlenmiş patlıcanları ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 cimdik tuz
- 8 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önceden tencereye pirinç ve suyu katıp haşlıyoruz.
- Sütü ekleyip şekeri de ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte kaynatıyoruz kıvamı koyulaştığında kaselere doldurup fırın tepsisine su koyup kaseleri koyuyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarınca çıkartıp soğumaya bırakıyoruz kıvamı çok güzel buzdolabına kaldırıyoruz.
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1.5 çay bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı ılıtılmış süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı silme un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı kopuk olana kadar çırpalım.
- Süt sıvı yağ ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice çırpalım. Yağlamış ve un serpmiş olduğumuz kalıba kek harcımızı ortada başlayarak dökelim. 170 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
- Sosu için hafif ısıttığımız sütün içine kahveyi katıp karıştırarak çözelim.
- İlk sıcağı çıkan keki kalıptan çıkararak 4-5 yerinde çatalla delelim ve eşit şekilde sosla ıslatalım.
- Muhallebi için, vanilya ve terayağ harici de bütün malzemeleri alarak koyulaşıncaya kadar çırpalım kıvam alıp ocaktan alınca vanilyayı ve terayağı ilave ederek iyice çırpalım.
- Muhallebimizi de dökerek ilk sıcağı çıkınca istediğimiz gibi süsleyip dolapta 1-2 saat kadar dinlendirelim.
Garanti Lezzet! Muhammara Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet kırmızı kapya biber
- 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 dilim bayat ekmek ya da etimek
- 1 diş sarımsak
- 70 gram ceviz içi
- 1/2 (yarım) çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
Garanti Lezzet! Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı kapya biberlere delikler atıp fırın tepsisine dizin.
- Ve biberleri kabukları soyulur hale gelene kadar ortalama 25 dakika közleyin.
- Ardından közlenen biberlerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın.
- Ve biberleri, soyduğunuz sarımsağı, ekmek dilimlerini, salçayı ve cevizi mutfak robotuna ya da blendera alarak püre kıvamına ulaşana kadar çekin.
- Eğer ki makinanız zorlanırsa bu adımda zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyerek karışımı daha da sıvılaştırabilirsiniz.
- Son olarak baharatlarınızı da ekleyip bir tur daha çekin.
- Daha sonra muhammaranızı servis tabağına alarak üzerini kaşığın arka yüzüyle şekillendirin. Oluşan boşluğa zeytinyağı ve ceviz parçaları atarak sevdiklerinizle
Kuş Başı Dana Etinden Ana Yemey Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuş başı et
- 4 adet domates
- 2 adet biber
- 3 adet soğan
- 1 kaşık tuz
- 1 kaşık karabiber
- 1 kaşık pul biber
- Sıvı yağ zevke göre
Kuş Başı Dana Etinden Ana Yemey Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kuş başı eti kaynatıyoruz. Sonra soğanı ince ince doğrayıp üzerine yağ ilave edip birazcık kızartyoruz.
- Domatesi ve biberi küp küp doğrayıp, bledırdan geçirip, soğanın üzerine ilave ediyoruz.
- Pişmiş et üzerine ilave edip tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırıyoruz sonra kapağı kapatyoruz.
- 45 dakika pişirdim domates suyunu alana kadar.
Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 bardak toz şeker
- 3 bardak+çeyrek su bardağı su
Helva yapımı için;
- 2 bardak irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Çay kaşığı ucu toz tarçın
Karamelize Şerbetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım şekeri tencereye alıp, eriyip renk değiştirmeye başlayınca karıştıralım, üzerine suyu ilave edip karıştırın ilk başta şeker sert olacak fakat su ısındıkça eriyecektir.
- Şeker tamamen eriyince altını kapatıp kenara alalım kaynamasına gerek yok.
- Bir tencereye sıvı yağ alıp kızdırın üzerine irmiğimizi ekleyip renk değiştirene kadar kavuralım renk değiştirince üzerine şerbeti ve toz tarçını ilave edip, şerbetini çekene kadar karıştırın.
- Şerbeti dökünce çok sıçrıyor dikkatli olalım altını kapatınca 15 dk. demlenmeye bırakıp servis edebilirsiniz.
Airfryer Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr tavuk göğüs eti
- Çeri domates
- Yeşil biber
Marinesi için;
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Airfryer Tavuk Çöp Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Airfryer’da mini çöp şiş marinesi için uygun bir kasede yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber, kimyon ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine doğranmış tavuk göğüs etini ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Bu aşamada vaktiniz varsa 2 saat kadar marine edebilirsiniz.
- Marine ettiğimiz tavuk etlerini aralarına çeri domates ve dilimlediğimiz yeşil biberden yerleştirerek mini çöp şişlere dizelim.
- Ardından çöp şişlerimizi airfryer’ın haznesine alalım. Tavuk pişirme ayarında 200 °C de 12 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda tavuk çöp şişlerimiz servise hazır.
Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 100 gram bitter çikolata
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alalım ve benmari usulü eritelim.
- Sonra ayrı bir kapta şekeri ve yumurtayı mikserle köpürene kadar çırpalım.
- Çikolatalı karışım soğuduktan sonra yumurtaya ekleyelim. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyelim ve spatulayla karıştıralım. Yoğurmak yok sadece spatula ile karıştırıyoruz.
- Hamur cıvık bir kıvamdayken buzluğa atıp 20 dk donduralım.
- Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine şekil verelim. Aralarında boşluk olmasına dikkat edin.
- 180 derecede 13 dk pişirin. Fazla pişmemeli. Kurabiyeler hazır
Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un
İçi için;
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütümüzü ve suyumuzu bir ısıtma kabına alıyoruz, ılıyana kadar bekliyoruz.
- Ilıklaşan sıvımızı ocaktan aldıktan sonra mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz, daha sonra bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve sıvı yağı koyuyoruz.
- Hazırladığımız mayalı karışımı kabımızın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
- Biraz undan sonra tuzumuzu da koyuyor ve yoğurmaya devam ediyoruz kıvamı hafif ele yapışacak şekilde.
- İyice yoğurduğumuz hamurumuzu sıcak bir ortamda 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu yağlı kağıt serili tepsimize 23 eşit parçaya böldükten sonra yuvarlayıp içerisine 1 parça kaşar peyniri koyarak top şeklinde yuvarlayıp, tepsimize diziyoruz.
- Sonrasında 50°ye ayarladığımız fırında 30 dk tepsi mayası yapıyoruz.
- Mayalanan hamurlarımızın üstüne yumurta sarılarını da sürüp haşhaş ve susam atıyoruz.
- 180°lik fırında 40-45 dk kızarıncaya dek kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırında çıkan pamuk gibi yumuşacık poğaçalarımız soğuduktan sonra yemeye hazır