Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake tabanı için;
- 200 veya 250 gram burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- 600 gram labne peynir
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
Limon sosu için:
- 3 adet limon rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı limon suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilin
Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
- Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirip karıştıralım.
- Yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
- Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri çelik tencerede çırpalım.
- Ayrı tencereye sıcak su koyup kaynamaya başlayınca çırptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
- Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca vanilyayı, nişastayı ve sıvı kremayı ve labneyi de koyup iyice çırpalım.
- Ocağa alalım.
- Muhallebi gibi pişirelim.
- Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.
- Limon sosu için:3 adet limonu rendeleyin şekeri koyun limonla şekeri elimizle iyice ovuyoruz.
- Sonra içine limon suyunu sıkın ve su ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün.
- İçine nişasta, vanilin koyup iyice çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
Tüm sütlü tatlılarda ve cheseecakelerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz🍋🍋mutlu kalın🤗
Not:1 gün mutlaka dinlenmelidir. Ertesi gün süsleyip servis edebilirsiniz