5 Haziran 2023 Pazartesi

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 veya 250 gram burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

Limon sosu için:

  • 3 adet limon rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin

    Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
  • Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri çelik tencerede çırpalım.
  • Ayrı tencereye sıcak su koyup kaynamaya başlayınca çırptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
  • Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca vanilyayı, nişastayı ve sıvı kremayı ve labneyi de koyup iyice çırpalım.
  • Ocağa alalım.
  • Muhallebi gibi pişirelim.
  • Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.
  • Limon sosu için:3 adet limonu rendeleyin şekeri koyun limonla şekeri elimizle iyice ovuyoruz.
  • Sonra içine limon suyunu sıkın ve su ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün.
  • İçine nişasta, vanilin koyup iyice çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tüm sütlü tatlılarda ve cheseecakelerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz🍋🍋mutlu kalın🤗

    Not:1 gün mutlaka dinlenmelidir. Ertesi gün süsleyip servis edebilirsiniz

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi

 

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Sosu için

  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Çok dolu olmasın)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvıyağda kıymayı kavuralım soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Haşlanmış patatesleri içine ezip ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Baharatlarını tuzunu ilave ederek soğumaya alalım.
  • Yufkanın dört ucunu bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
  • Uzun ince olarak harçtan yufkanın uç kısmına uzunlamasına yayalım ve rulo olarak katlayalım.
  • İki parmak genişliğinde yufkayı dilimleyelim.
  • Yağlanımış tepsiye yufkaları dizelim üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp 170 derece fıfına verelim hafif çıtırdayıp pembe renk alana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  • Bu esnada sosunu hazırlayalım. Bir yemek kaşığı salçayı iki yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  • İçine rendelenmiş sarımsakları ilave edelim kavuralım.
  • Suyunu ekleyelim bir taşım kaynatalım.
  • Ilık sosu fırından çıkmış yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla dökelim.
  • Tekrar fırına verelim sosunu çekip çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurla servis edelim. 

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi

 

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane küçük boy domates
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • Kaşar

    Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberlerimizin uç kısmını bıçakla azıcık keselim. Bütün halde kullanacaz.
  • Yağımızı tavaya alıp orta ateşte biberlerimizi arkalı önlü kızartalım.
  • Kızartma aşamasında yağ sıçrayabilir kapağı kapatalım.
  • Arasıra kontrol edelim.
  • Her tarafını kızarttıktan sonra dilimlenmiş domates,tereyağı ,pul biber doğranmış sarımsak tuz ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayınca rende kaşarımızı serpiştirip kapağını kapatıp kaşar eriyince servise hazır.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile veya ızgaralık tavuk

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük boy rendelemiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3-4 adet patates

Şişlerin aralarına dizmek için

  • 2-3 adet yeşil biber ve kırmızı biber
  • 2 adet domates veya çeri domates

    Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları kuşbaşı doğrayalım.
  • Sosunu hazırlayalım. Bütün sos malzemelerini karıştırıp içine tavukları ilave edelim ve sosla tavukları çok iyi harmanlayalım.
  • Vaktimiz varsa dolapta dinlendirelim.
  • Tavukları sebzeleri sıralı şişe dizelim.
  • Kalan sosta patatesleri harmanlayalım.
  • Tepsinin alt tabanını yayalım. Üzerine şişleri dizelim.
  • Büyük fırın tepsisine veya normal tepsiye yapacaksak yağlı kağıt serili tepsiye şişleri dizelim kalan kısmına patatesleri ayrı olarak koyarak pişirelim. Afiyetle.
  • Not ben yağlı kağıt kullanmadım pişirme aşasında tepsim yapıştırmaz olduğu için size önerin yağlı kağıt üzerine şişleri ve patatesleri dizerek öyle hazırlamanız.

Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata ya da 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

    Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için uygun bir kap içerisine yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız borcama alalım, önceden ısıttığımız 180°c alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sosu için; tencereye çikolata, süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu  alarak çırpalım.
  • Daha sonra karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi eşit parçalara dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
  • Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim. 

Frambuazlı Trileçe Tarifi

 

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml krema

Krem şanti için:

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Üzeri için:

  • 350 gr frambuaz
  • Yarım su bardağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle klasik trileçe keki için uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  • Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan keki ıslatmak için bir kaba süt, sıvı krema ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
  • Sosu için sos  tenceresine frambuazı alalım. Ardından şekeri ilave edelim.
  • Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
  • Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Frambuaz sosunu sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ilave ederek tekrardan karıştıralım.
  • Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Bu arada pişen kekimizi fırından alalım ters çevirerek pişirme kağıdını hızlıca çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
  • Ardından hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
  • Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan frambuazlı sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Kızartmadan Patates Musakka Tarifi

 

Kızartmadan Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu veya 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su

    Kızartmadan Patates Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince yuvarlak doğrayalım.
  • Üzerlerine sıvı yağ gezdirip fırçayla eşit sürelim.
  • Patateslerin üzerine bir fiske tuz gezdirip 190 derece fırında bir süre hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Kıymalı harcı hazırlayım.Önce kıymayı kavuralım.
  • Sıralı diğer malzemeleri ekleyerek kavuralım suyunu ilave ederek bir süre daha pişirelim.
  • Kıymalı harcı patateslerin üzerine ilave edelim.
  • 190 derece fırında bir süre daha pişirip servise sunalım. Afiyetle.
  • Not dileyen patatesleri yağda kızartıp hazırlayabilir. Dileyen küp şeklinde doğrayıp airfryer de pişirip hazırlayabilir.

4 Haziran 2023 Pazar

Fındıklı Kete Tarifi

 

Fındıklı Kete Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Olmasa da olur )
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak hamur)
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

İç harcı için;

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (Arttırılabilir isteğe göre)
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık /ceviz

Arasına sürmek için;

  • 150 gr tereyağı

    Fındıklı Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur için ılık süt ve suyu yoğurma kabına alıyoruz.
  • Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yağlarımızı ekliyoruz daha sonra unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz tuzumuzda ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Unlu iç harç. Tereyağını ve sıvı yağ eritiyoruz üzerine unumuzu döküp rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz ardından fındık içini ve şekeri ilave edip bir tık daha çevirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurları eşit bezelere ayırıyoruz.
  • Bezeleri ince açıp arasana eritmiş olduğunuz tereyağı sürüyoruz her tarafına un karışımını serpiştirelim sonra rulo halinde saralım ardından şekil verdiğimiz hamurumuz merdane yardımı ile inceltelim tepsiye aldığımız hamurlarımızın üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.