6 Haziran 2023 Salı

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi

 

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük kabak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerini için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

    Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tavada kavuralım.
  • Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kıymaya ilave edelim.
  • Sıvıyağda soteleyelim ve üzerine salçayı, suyu ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Kabakları ortadan ikiye ayıralım.
  • Kabakları oyalım… Oyduğumuz yere iç harcından ilave edelim.
  • Tüm kabakları doldurduktan sonra, fırın tepsisine alalım.
  • Salçalı su yapıp üzerine gezdirelim ve biberi domatesi süs amaçlı üzerine dizelim.
  • İsteye göre kaşar peyniri üzerinedir rendeleyebilirsiniz.Fırında 25 dakika 200 derecede pişirelim.

Atom Meze Tarifi

 

Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 7-8 adet kurutulmuş Arnavut biberi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

    Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Atom meze için öncelikle Arnavut biberlerini uygun bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Bu işlem biberlerinizin yumuşamasını sağlayacak ve daha iyi kavrulacaktır.
  • Sürenin sonunda biberlerimizi suyun içerisinden alalım ve kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Biberlerimizin sap kısımlarını keselim ve 1’er parmak kalınlığında doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Yağ ısındıktan sonra tavaya biberlerimizi ekleyelim ve kısık ateşte biberler renk alana kadar karıştırarak kavuralım. Eğer daha acı olsun istiyorsanız bu aşamada pul biber ilave edebilirsiniz.
  • Biberler yeterince kavrulduktan sonra içerisine toz kırmızı biber ilave edelim. 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Karıştırma kabına aldığımız yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alalım ve güzelce yayalım.
  • Kavurduğumuz biberleri yağı ile birlikte yoğurdun üzerine gezdirelim. Son olarakmezemizin üzerine kavrulmuş susam serpelim ve servis edelim.

Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi

 

Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase sade pirinç patlağı
  • 240 gram sütlü çikolata
  • 120 gram bitter çikolata

    Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütlü bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye pirinç patlağıyla karıştırıp dökelim.
  • Kaşıkla üzerini düzeltelim.
  • Daha sonra yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyelim.

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi

 

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine ılık su

Hamur içine koymak için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Çekirdeksiz zeytin
  • Yeni bahar baharatı

Hamuru rahat açmak için

  • Sıvı yağ

    Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmek hamuru yapıyoruz 5 su bardağı un içerisine 1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurup en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp dezgah üzerine alıp yağ yardımıyla elimizle açıyoruz.
  • Daha sonra içerisine bir miktar salça alıp yayıyoruz.
  • Üzerine yenibahar baharat serpiyoruz son olarak zeytinleri atarak 2 taraftan rulo yapıyoruz daha kalın isterseniz direk yuvarlayabilirsiniz ben iki taraftan rulo yapıp kesiyorum daha çok çıkıyor.
  • Ruloları kesip üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecelik fırına kızarana kadar atıyoruz.
    • Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine az su sıçrayarak bir mutfak bezi örtüyoruz yada tepsi koyabilirsiniz nemlenip yumuşaması için.
    • Bildiğiniz zeytinli ekmeklerden çok farklı emin olabilirsiniz senelerdir evimizde değişmeyen lezzettir deneyin 

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayıralım)
  • 2 kaşık dolu dolu yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 avuç dolusu dereotu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Biraz dereotu
  • 1 tane kapya biberi

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyalım ve elimizle karıştıralım.
  • Unumuzu azar azar koyalım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Sonra ince ince doğradığımız dereotunu koyalım.
  • Tekrar yoğuralım küçük parçalar alalım 32 tane çıkıyor şekil verelim tepsiye koyalım.
  • Üzerine önce yumurta sarısını sürelim.
  • Sonra küçük dal dereotu ve kenarlarına küçük doğradığımız kapya biberlerini koyalım hafif bastıralım.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

5 Haziran 2023 Pazartesi

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 veya 250 gram burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

Limon sosu için:

  • 3 adet limon rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin

    Pişmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
  • Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri çelik tencerede çırpalım.
  • Ayrı tencereye sıcak su koyup kaynamaya başlayınca çırptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
  • Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca vanilyayı, nişastayı ve sıvı kremayı ve labneyi de koyup iyice çırpalım.
  • Ocağa alalım.
  • Muhallebi gibi pişirelim.
  • Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.
  • Limon sosu için:3 adet limonu rendeleyin şekeri koyun limonla şekeri elimizle iyice ovuyoruz.
  • Sonra içine limon suyunu sıkın ve su ilave edin karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla pişireceğiniz sos tavasının içine süzün.
  • İçine nişasta, vanilin koyup iyice çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tüm sütlü tatlılarda ve cheseecakelerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz🍋🍋mutlu kalın🤗

    Not:1 gün mutlaka dinlenmelidir. Ertesi gün süsleyip servis edebilirsiniz

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi

 

Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Sosu için

  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Çok dolu olmasın)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Patatesli Kıymalı Soslu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvıyağda kıymayı kavuralım soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Haşlanmış patatesleri içine ezip ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Baharatlarını tuzunu ilave ederek soğumaya alalım.
  • Yufkanın dört ucunu bir parmak kadar içe doğru katlayalım.
  • Uzun ince olarak harçtan yufkanın uç kısmına uzunlamasına yayalım ve rulo olarak katlayalım.
  • İki parmak genişliğinde yufkayı dilimleyelim.
  • Yağlanımış tepsiye yufkaları dizelim üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp 170 derece fıfına verelim hafif çıtırdayıp pembe renk alana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  • Bu esnada sosunu hazırlayalım. Bir yemek kaşığı salçayı iki yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  • İçine rendelenmiş sarımsakları ilave edelim kavuralım.
  • Suyunu ekleyelim bir taşım kaynatalım.
  • Ilık sosu fırından çıkmış yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla dökelim.
  • Tekrar fırına verelim sosunu çekip çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurla servis edelim. 

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi

 

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane küçük boy domates
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • Kaşar

    Kahvaltılık Kaşarlı Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberlerimizin uç kısmını bıçakla azıcık keselim. Bütün halde kullanacaz.
  • Yağımızı tavaya alıp orta ateşte biberlerimizi arkalı önlü kızartalım.
  • Kızartma aşamasında yağ sıçrayabilir kapağı kapatalım.
  • Arasıra kontrol edelim.
  • Her tarafını kızarttıktan sonra dilimlenmiş domates,tereyağı ,pul biber doğranmış sarımsak tuz ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayınca rende kaşarımızı serpiştirip kapağını kapatıp kaşar eriyince servise hazır.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile veya ızgaralık tavuk

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük boy rendelemiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3-4 adet patates

Şişlerin aralarına dizmek için

  • 2-3 adet yeşil biber ve kırmızı biber
  • 2 adet domates veya çeri domates

    Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları kuşbaşı doğrayalım.
  • Sosunu hazırlayalım. Bütün sos malzemelerini karıştırıp içine tavukları ilave edelim ve sosla tavukları çok iyi harmanlayalım.
  • Vaktimiz varsa dolapta dinlendirelim.
  • Tavukları sebzeleri sıralı şişe dizelim.
  • Kalan sosta patatesleri harmanlayalım.
  • Tepsinin alt tabanını yayalım. Üzerine şişleri dizelim.
  • Büyük fırın tepsisine veya normal tepsiye yapacaksak yağlı kağıt serili tepsiye şişleri dizelim kalan kısmına patatesleri ayrı olarak koyarak pişirelim. Afiyetle.
  • Not ben yağlı kağıt kullanmadım pişirme aşasında tepsim yapıştırmaz olduğu için size önerin yağlı kağıt üzerine şişleri ve patatesleri dizerek öyle hazırlamanız.