6 Haziran 2023 Salı

Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket tereyağı veya margarin (Oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kakao isterseniz türk kahvesiŞekil vermek için
    • 1 şişe boş maden suyu şişesi

      Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
    • Sonra üzerine mısır nişastasını, vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip yoğurun.
    • Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
    • Maden suyu şişesini önce kakaoya yahut türk kahvesine batırın.
    • Ardından kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Püf nokta.
      • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre pişmeye devam edebilirler. Dikkat etmenizi öneririz.
      • Fırın ısınmadan kurabiyeleri pişmeye atmayın pişerken de fırından fırına değişir altları pembeleşince çıkarın fırından.

Enginarlı Yeşil Salata Tarifi

 

Enginarlı Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yaprak marul
  • Nar ekişisi
  • Zeytinyağ

    Enginarlı Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye bol kaynar su ekleyin.
  • İçine 1/2 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun.
  • Kaynayan suyun içine enginarı ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Benim enginarlarım 30 dk da pişti.
  • 20 dk dan sonra kenarından bıçak yada kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Enginar hafif ılınınca, bol yeşillikle hazırladığınız salatanın içine doğrayabilirsiniz.
  • Zeytinyağ, nar ekşisi limon tuz karabiber ilave ederek

İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi

 

İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 3 dal yeşil soğan
  • 4-5 yemek kaşık quarklı (Süzülmüş katı yoğurt)
  • Sebze çeşnisi
  • Tuz

    İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları doğrayın.
  • Quark,tuz ve sebze çeşnisini hepsi bir kaseye alıp karıştırın.
  • Fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında15- 20 dk alt üst ayarda pişirin.

Fırında Paçanga Böreği Tarifi

 

Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 80 gram pastırma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İçine sürmek için

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Galeta unu

    Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlayalım. İçi için biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp ince ve küçük bir şekilde doğrayın
  • Karıştırma kabına alın domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  • Onu da ekleyin pastırmayı da çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın rendelenmiş kaşarı da ekleyip harmanlayın.
  • Diğer yanda yufkanın birini alın. Önce dörde sonra sekize bölün su ve sıvı yağı karıştırın.
  • Fırça yardımıyla böldüğümüz yufkaya sürün iç harcından 1 yemek kaşığı ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın.
  • Daha sonra yumurta ve sütü güzelce çırpın.
  • Sardığımız böreği önce sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. 

Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi

 

Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5- 3 su bardağı un

Üzerine :

  • Yumurta akı
  • Fındık kırıkları

    Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye süt, sıvı yağ, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, vanilya ve kabartma tozu alınarak karıştırılır.
  • Üzerine elenmiş un eklenerek yoğrulur. (unu yavaş yavaş ekleyin hamur sertleşmesin)
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Önce yumurta akına daha sonra fındık kırıklarına bastırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak önceden ısıtılan 180 derece fırında üstleri çatlayana kadar 15 dakika pişirilir.

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi

 

Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük kabak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerini için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

    Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tavada kavuralım.
  • Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kıymaya ilave edelim.
  • Sıvıyağda soteleyelim ve üzerine salçayı, suyu ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.
  • Kabakları ortadan ikiye ayıralım.
  • Kabakları oyalım… Oyduğumuz yere iç harcından ilave edelim.
  • Tüm kabakları doldurduktan sonra, fırın tepsisine alalım.
  • Salçalı su yapıp üzerine gezdirelim ve biberi domatesi süs amaçlı üzerine dizelim.
  • İsteye göre kaşar peyniri üzerinedir rendeleyebilirsiniz.Fırında 25 dakika 200 derecede pişirelim.

Atom Meze Tarifi

 

Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 7-8 adet kurutulmuş Arnavut biberi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

    Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Atom meze için öncelikle Arnavut biberlerini uygun bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Bu işlem biberlerinizin yumuşamasını sağlayacak ve daha iyi kavrulacaktır.
  • Sürenin sonunda biberlerimizi suyun içerisinden alalım ve kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Biberlerimizin sap kısımlarını keselim ve 1’er parmak kalınlığında doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Yağ ısındıktan sonra tavaya biberlerimizi ekleyelim ve kısık ateşte biberler renk alana kadar karıştırarak kavuralım. Eğer daha acı olsun istiyorsanız bu aşamada pul biber ilave edebilirsiniz.
  • Biberler yeterince kavrulduktan sonra içerisine toz kırmızı biber ilave edelim. 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Karıştırma kabına aldığımız yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alalım ve güzelce yayalım.
  • Kavurduğumuz biberleri yağı ile birlikte yoğurdun üzerine gezdirelim. Son olarakmezemizin üzerine kavrulmuş susam serpelim ve servis edelim.

Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi

 

Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase sade pirinç patlağı
  • 240 gram sütlü çikolata
  • 120 gram bitter çikolata

    Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütlü bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye pirinç patlağıyla karıştırıp dökelim.
  • Kaşıkla üzerini düzeltelim.
  • Daha sonra yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyelim.

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi

 

Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine ılık su

Hamur içine koymak için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Çekirdeksiz zeytin
  • Yeni bahar baharatı

Hamuru rahat açmak için

  • Sıvı yağ

    Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmek hamuru yapıyoruz 5 su bardağı un içerisine 1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurup en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp dezgah üzerine alıp yağ yardımıyla elimizle açıyoruz.
  • Daha sonra içerisine bir miktar salça alıp yayıyoruz.
  • Üzerine yenibahar baharat serpiyoruz son olarak zeytinleri atarak 2 taraftan rulo yapıyoruz daha kalın isterseniz direk yuvarlayabilirsiniz ben iki taraftan rulo yapıp kesiyorum daha çok çıkıyor.
  • Ruloları kesip üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecelik fırına kızarana kadar atıyoruz.
    • Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine az su sıçrayarak bir mutfak bezi örtüyoruz yada tepsi koyabilirsiniz nemlenip yumuşaması için.
    • Bildiğiniz zeytinli ekmeklerden çok farklı emin olabilirsiniz senelerdir evimizde değişmeyen lezzettir deneyin 

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayıralım)
  • 2 kaşık dolu dolu yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 avuç dolusu dereotu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Biraz dereotu
  • 1 tane kapya biberi

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyalım ve elimizle karıştıralım.
  • Unumuzu azar azar koyalım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Sonra ince ince doğradığımız dereotunu koyalım.
  • Tekrar yoğuralım küçük parçalar alalım 32 tane çıkıyor şekil verelim tepsiye koyalım.
  • Üzerine önce yumurta sarısını sürelim.
  • Sonra küçük dal dereotu ve kenarlarına küçük doğradığımız kapya biberlerini koyalım hafif bastıralım.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.