Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 paket tereyağı veya margarin (Oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kakao isterseniz türk kahvesiŞekil vermek için
- 1 şişe boş maden suyu şişesi
Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
- Sonra üzerine mısır nişastasını, vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip yoğurun.
- Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Maden suyu şişesini önce kakaoya yahut türk kahvesine batırın.
- Ardından kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Püf nokta.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre pişmeye devam edebilirler. Dikkat etmenizi öneririz.
- Fırın ısınmadan kurabiyeleri pişmeye atmayın pişerken de fırından fırına değişir altları pembeleşince çıkarın fırından.
Enginarlı Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 limon
- Tuz
- Karabiber
- 4-5 yaprak marul
- Nar ekişisi
- Zeytinyağ
Enginarlı Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye bol kaynar su ekleyin.
- İçine 1/2 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun.
- Kaynayan suyun içine enginarı ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Benim enginarlarım 30 dk da pişti.
- 20 dk dan sonra kenarından bıçak yada kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Enginar hafif ılınınca, bol yeşillikle hazırladığınız salatanın içine doğrayabilirsiniz.
- Zeytinyağ, nar ekşisi limon tuz karabiber ilave ederek
İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kırmızı biber
- 2 3 dal yeşil soğan
- 4-5 yemek kaşık quarklı (Süzülmüş katı yoğurt)
- Sebze çeşnisi
- Tuz
İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları doğrayın.
- Quark,tuz ve sebze çeşnisini hepsi bir kaseye alıp karıştırın.
- Fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında15- 20 dk alt üst ayarda pişirin.
Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 80 gram pastırma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İçine sürmek için
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. İçi için biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp ince ve küçük bir şekilde doğrayın
- Karıştırma kabına alın domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
- Onu da ekleyin pastırmayı da çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın rendelenmiş kaşarı da ekleyip harmanlayın.
- Diğer yanda yufkanın birini alın. Önce dörde sonra sekize bölün su ve sıvı yağı karıştırın.
- Fırça yardımıyla böldüğümüz yufkaya sürün iç harcından 1 yemek kaşığı ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın.
- Daha sonra yumurta ve sütü güzelce çırpın.
- Sardığımız böreği önce sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5- 3 su bardağı un
Üzerine :
- Yumurta akı
- Fındık kırıkları
Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye süt, sıvı yağ, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, vanilya ve kabartma tozu alınarak karıştırılır.
- Üzerine elenmiş un eklenerek yoğrulur. (unu yavaş yavaş ekleyin hamur sertleşmesin)
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
- Önce yumurta akına daha sonra fındık kırıklarına bastırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak önceden ısıtılan 180 derece fırında üstleri çatlayana kadar 15 dakika pişirilir.
Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet küçük kabak
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini için:
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
Küçük Kabak Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tavada kavuralım.
- Soğanı ve biberi küp küp doğrayalım ve kıymaya ilave edelim.
- Sıvıyağda soteleyelim ve üzerine salçayı, suyu ve tüm baharatları ilave edip karıştıralım.
- Kabakları ortadan ikiye ayıralım.
- Kabakları oyalım… Oyduğumuz yere iç harcından ilave edelim.
- Tüm kabakları doldurduktan sonra, fırın tepsisine alalım.
- Salçalı su yapıp üzerine gezdirelim ve biberi domatesi süs amaçlı üzerine dizelim.
- İsteye göre kaşar peyniri üzerinedir rendeleyebilirsiniz.Fırında 25 dakika 200 derecede pişirelim.
Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 7-8 adet kurutulmuş Arnavut biberi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Atom meze için öncelikle Arnavut biberlerini uygun bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Bu işlem biberlerinizin yumuşamasını sağlayacak ve daha iyi kavrulacaktır.
- Sürenin sonunda biberlerimizi suyun içerisinden alalım ve kağıt havlu ile kurulayalım.
- Biberlerimizin sap kısımlarını keselim ve 1’er parmak kalınlığında doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Yağ ısındıktan sonra tavaya biberlerimizi ekleyelim ve kısık ateşte biberler renk alana kadar karıştırarak kavuralım. Eğer daha acı olsun istiyorsanız bu aşamada pul biber ilave edebilirsiniz.
- Biberler yeterince kavrulduktan sonra içerisine toz kırmızı biber ilave edelim. 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Karıştırma kabına aldığımız yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alalım ve güzelce yayalım.
- Kavurduğumuz biberleri yağı ile birlikte yoğurdun üzerine gezdirelim. Son olarakmezemizin üzerine kavrulmuş susam serpelim ve servis edelim.
Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase sade pirinç patlağı
- 240 gram sütlü çikolata
- 120 gram bitter çikolata
Pirinç Patlaklı Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütlü bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye pirinç patlağıyla karıştırıp dökelim.
- Kaşıkla üzerini düzeltelim.
- Daha sonra yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyelim.
Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine ılık su
Hamur içine koymak için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Çekirdeksiz zeytin
- Yeni bahar baharatı
Hamuru rahat açmak için
- Sıvı yağ
Bildiklerinizi Unutturan (Zeytinli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmek hamuru yapıyoruz 5 su bardağı un içerisine 1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ile yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurup en az yarım saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp dezgah üzerine alıp yağ yardımıyla elimizle açıyoruz.
- Daha sonra içerisine bir miktar salça alıp yayıyoruz.
- Üzerine yenibahar baharat serpiyoruz son olarak zeytinleri atarak 2 taraftan rulo yapıyoruz daha kalın isterseniz direk yuvarlayabilirsiniz ben iki taraftan rulo yapıp kesiyorum daha çok çıkıyor.
- Ruloları kesip üzerine hiç bir şey sürmeden 200 derecelik fırına kızarana kadar atıyoruz.
- Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine az su sıçrayarak bir mutfak bezi örtüyoruz yada tepsi koyabilirsiniz nemlenip yumuşaması için.
- Bildiğiniz zeytinli ekmeklerden çok farklı emin olabilirsiniz senelerdir evimizde değişmeyen lezzettir deneyin
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayıralım)
- 2 kaşık dolu dolu yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 avuç dolusu dereotu
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için
- Biraz dereotu
- 1 tane kapya biberi
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyalım ve elimizle karıştıralım.
- Unumuzu azar azar koyalım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Sonra ince ince doğradığımız dereotunu koyalım.
- Tekrar yoğuralım küçük parçalar alalım 32 tane çıkıyor şekil verelim tepsiye koyalım.
- Üzerine önce yumurta sarısını sürelim.
- Sonra küçük dal dereotu ve kenarlarına küçük doğradığımız kapya biberlerini koyalım hafif bastıralım.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.