Sucuklu Menemen Tarifi İçin Malzemeler
- 2 biber
- 3 adet domates
- Sucuk
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sucuklu Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri ince ince doğrayalım.
- Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
- Tavaya yağı alıp önce biberleri kavuralım.
- Ardından dilimlediğimiz sucukları ilave edelim. Hafif kızartıp domatesi ilave edelim.
- Baharatları ilave edelim.
- 5-6 dakika pişirdikten sonra yumurtasını ilave edelim.
- Hafif karıştırıp pişirelim.
Unsuz Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet muz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat veya kabartma tozu
Üzeri için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Kuruyemiş
- Meyve
Unsuz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un yok, şeker yok hem sağlıklı hem lezzetli 😍😍.
- Bütün malzemeleri rondo, mikser, blender ya da çatal yardımıyla ezin karıştırın.
- Tavaya çok az yağ koyarak ön arka pişirin.
- Üzeri için isteğe bağlı olarak benmari usulü çikolata eritip dökün ve dilediğiniz meyve ya da kuruyemiş ile süsleyin ve kendinizi şımartın
Tek Tava Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram makarna
- 6-7 adet çeri domates
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı k domates salçası
- 200 ml süt veya krema
- 400 ml su
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Tek Tava Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnaları tuzlu suda halayın.
- Süzmüş olduğumuz makarnaları kenara alın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağını alıp yemeklik doğranmıs soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun.
- Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve sütü ekleyip karıştırın. Baharatları, makarnaları, ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. 10-15 dk pişirin altını kapatın sıcak servis edin.
Pratik Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 60 gram kadar tereyağ
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un
İçine koymak için;
Dışına bulamak için;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı ılık su
- Susam
Pratik Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ kızgın olmayacak şekilde eritilir (erimeye başladıktan bir kaç dakika sonra ocak altı kapatılır) un, kabartma tozu hariç tüm malzemeler çırpma teliyle homojen kıvam olana kadar karıştırılır.
- Un, kabartma tozu eklenir ve güzelce yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alınıp yuvarladıktan sonra kaşar ekleyip tekrar yuvarlayalım.
- Önce pekmezli suya sonra susama bulayalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçalara bıçakla kesikler atalım.
- Önceden ısıttığımız 180derecelik fırında alt üst ayarda altı kızarana kadar pişirelim.
Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fıstık içi veya fındık
Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
- Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağ, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
- Soğuyunca üzerine hindistan cevizi, fındık & fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
- En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- Yatım su bardağı nişasta
Krema piştikten sonra;
- 200 gram labne
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
Arası için;
- Kedidili bisküvi
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Toz kakao
İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için; krema piştikten sonra eklenecekler dışındaki tüm malzemeler uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılıp ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilip ılımaya bırakılır.
- Ilıyan kremaya labne, vanilya, ve granül kahve eklenip iyice çırpılıp son olarak blendır dan geçirilir.
- Kedi dillerini ıslatmak için iki su bardağı sıcak suya granül kahve ve şeker eklenip karıştırılıp ılımaya bırakılır.
- Kuplara bir kepçe krema koyulup ortadan ikiye kırdığımız ve kahveli suya buladığımız bisküviler koyularak tekrar bir kepçe krema eklenip üzeri düzleştirilir.
- Tüm krema bitinceye kadar aynı işlem yapılarak hazırlanır. Dolapta en az bir kaç saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirip kakao serperek servis edebilirsiniz.
Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşkonmaz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt ( 100 ml)
- 1 çay bardağı soğuk su ( 100 ml)
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ( Dikkatli ekleyin sebze tozu da tuzlu)
- Karabiber
- Çay kaşığın ucuyla zerdeçal
Soslu Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazı yıkayıp alt uç (sert ) kısmını koparın.
- Yağlı kağıtlı fırına veya airfryer koyun.
- Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
- Biraz tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
- Sosu; tereyağını eritin. Kısık ateşte unu ekleyip çok hafif kavurun ( Un kahverengi olmayacak). Sütü, suyu, hardalı ve baharatları ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Hemen servis edin.
Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 3 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı su
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı, kabağı ve patatesi küp küp doğruyoruz.
- Kızgın yağda önce patatesi sonra kabağı en son patlıcanı ayrı ayrı kızartıyoruz.
- Daha sonra aynı yağda soğanı ve biberi kavuruyoruz. (Kızartma yağı fazla gelirse bir kaba alıp aynı yağda soğanı kavuruyoruz.)
- Sonra salçayı ve baharatlarını katıyoruz.
- Sonra kızarttığımız sebzelerimizi ekliyoruz domatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın kabına döküp 1 su bardağı suyumuzuda döküp fırına veriyoruz suyunu çekince alıyoruz.
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpalım.
- Sıvıları ekleyelim.
- Ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
- Ardından yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
- 160 derece fırında pişirelim.
- Sosu için. Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Pişen keki dışarıya alalım ilk sıcağı çıkınca keki dilimleyelim ve üzerini çatal ile delelim.
- Üzerine sosunu dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyelim.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 1 çay bardağı yoğurt (125 gram)
- 2 su bardağı un (240 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram haşhaş (3 yemek kaşığı)
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ekleyip 2 dakika çırpılır.
- Un, haşhaş, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir tekrar spatula ile hafif karıştırılır.
- Yapılan harcı yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında. 35-40 dakika pişirilir.