11 Haziran 2023 Pazar

Sucuklu Menemen Tarifi

 

Sucuklu Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 biber
  • 3 adet domates
  • Sucuk
  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sucuklu Menemen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri ince ince doğrayalım.
  • Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
  • Tavaya yağı alıp önce biberleri kavuralım.
  • Ardından dilimlediğimiz sucukları ilave edelim. Hafif kızartıp domatesi ilave edelim.
  • Baharatları ilave edelim.
  • 5-6 dakika pişirdikten sonra yumurtasını ilave edelim.
  • Hafif karıştırıp pişirelim. 

Unsuz Pankek Tarifi

 

Unsuz Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat veya kabartma tozu

Üzeri için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Kuruyemiş
  • Meyve

    Unsuz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un yok, şeker yok hem sağlıklı hem lezzetli 😍😍.
  • Bütün malzemeleri rondo, mikser, blender ya da çatal yardımıyla ezin karıştırın.
  • Tavaya çok az yağ koyarak ön arka pişirin.
  • Üzeri için isteğe bağlı olarak benmari usulü çikolata eritip dökün ve dilediğiniz meyve ya da kuruyemiş ile süsleyin ve kendinizi şımartın

Tek Tava Makarna Tarifi

 

Tek Tava Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram makarna
  • 6-7 adet çeri domates
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı k domates salçası
  • 200 ml süt veya krema
  • 400 ml su
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Tek Tava Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnaları tuzlu suda halayın.
  • Süzmüş olduğumuz makarnaları kenara alın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağını alıp yemeklik doğranmıs soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve sütü ekleyip karıştırın. Baharatları, makarnaları, ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. 10-15 dk pişirin altını kapatın sıcak servis edin. 

Pratik Simit Poğaça Tarifi

 

Pratik Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 gram kadar tereyağ
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un

İçine koymak için;

  • Kaşar peyniri

Dışına bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • Susam

    Pratik Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağ kızgın olmayacak şekilde eritilir (erimeye başladıktan bir kaç dakika sonra ocak altı kapatılır) un, kabartma tozu hariç tüm malzemeler çırpma teliyle homojen kıvam olana kadar karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu eklenir ve güzelce yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde hamur alınıp yuvarladıktan sonra kaşar ekleyip tekrar yuvarlayalım.
  • Önce pekmezli suya sonra susama bulayalım.  Tepsimize dizdiğimiz poğaçalara bıçakla kesikler atalım.
  • Önceden ısıttığımız 180derecelik fırında alt üst ayarda altı kızarana kadar pişirelim.

Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Fıstık içi veya fındık

    Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
  • Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağ, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
  • Soğuyunca üzerine hindistan cevizi, fındık & fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
  • En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi

 

İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • Yatım su bardağı nişasta

Krema piştikten sonra;

  • 200 gram labne
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve

Arası için;

  • Kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Toz kakao

    İpeksi Kremasıyla Kupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; krema piştikten sonra eklenecekler dışındaki tüm malzemeler uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılıp ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilip ılımaya bırakılır.
  • Ilıyan kremaya labne, vanilya, ve granül kahve eklenip iyice çırpılıp son olarak blendır dan geçirilir.
  • Kedi dillerini ıslatmak için iki su bardağı sıcak suya granül kahve ve şeker eklenip karıştırılıp ılımaya bırakılır.
  • Kuplara bir kepçe krema koyulup ortadan ikiye kırdığımız ve kahveli suya buladığımız bisküviler koyularak tekrar bir kepçe krema eklenip üzeri düzleştirilir.
  • Tüm krema bitinceye kadar aynı işlem yapılarak hazırlanır. Dolapta en az bir kaç saat vaktiniz varsa bir gece dinlendirip kakao serperek servis edebilirsiniz.

Soslu Kuşkonmaz Tarifi

 

Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşkonmaz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt ( 100 ml)
  • 1 çay bardağı soğuk su ( 100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz ( Dikkatli ekleyin sebze tozu da tuzlu)
  • Karabiber
  • Çay kaşığın ucuyla zerdeçal

    Soslu Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı yıkayıp alt uç (sert ) kısmını koparın.
  • Yağlı kağıtlı fırına veya airfryer koyun.
  • Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
  • Biraz tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
  • Sosu; tereyağını eritin. Kısık ateşte unu ekleyip çok hafif kavurun ( Un kahverengi olmayacak). Sütü, suyu, hardalı ve baharatları ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Hemen servis edin.

Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi

 

Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 3 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Lezzetli Türlü Kızartma Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı, kabağı ve patatesi küp küp doğruyoruz.
  • Kızgın yağda önce patatesi sonra kabağı en son patlıcanı ayrı ayrı kızartıyoruz.
  • Daha sonra aynı yağda soğanı ve biberi kavuruyoruz. (Kızartma yağı fazla gelirse bir kaba alıp aynı yağda soğanı kavuruyoruz.)
  • Sonra salçayı ve baharatlarını katıyoruz.
  • Sonra kızarttığımız sebzelerimizi ekliyoruz domatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın kabına döküp 1 su bardağı suyumuzuda döküp fırına veriyoruz suyunu çekince alıyoruz. 

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpalım.
  • Sıvıları ekleyelim.
  • Ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
  • Ardından yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
  • 160 derece fırında pişirelim.
  • Sosu için. Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Pişen keki dışarıya alalım ilk sıcağı çıkınca keki dilimleyelim ve üzerini çatal ile delelim.
  • Üzerine sosunu dökelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyelim.

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi

 

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 gram)
  • 1 çay bardağı yoğurt (125 gram)
  • 2 su bardağı un (240 gram)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram haşhaş (3 yemek kaşığı)
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi

    Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpılır.
  • Sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ekleyip 2 dakika çırpılır.
  • Un, haşhaş, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenir tekrar spatula ile hafif karıştırılır.
  • Yapılan harcı yağlanmış kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında. 35-40 dakika pişirilir.