Üzeri Çilek Soslu Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Üzeri için;
- 1 kase çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Çeyrek çay bardağı su
Üzeri Çilek Soslu Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebiyi yapacağımız bir tencereye limonun kabuklarını rendeleyelim. Rendelediğimiz limonu sıkıp ekleyelim.
- 500 ml sütü ilave ederken kesilmemesi için karıştırarak ilave edelim.
- Şeker, yumurta sarısı, un, nişasta ve zerdeçalı ekleyip, karıştıralım.
- Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım, homojen bir kıvam elde edelim. İstenilen kalıplara paylaştırıp, dolaba kaldıralım.
- Çilek sosu için; çilekleri küçük küçük doğrayıp, üzerine şekeri ilave edip 5-6 dk kadar bekletelim.
- Başka bir kasede nişasta ve unu su ile açalım. Uygun bir tencereye beklettiğimiz çilekleri ve unlu nişastalı suyu döküp karıştıralım.
- Çilekli sosumuz soğuduktan sonra dinlendirdiğimiz limonlu muhallebilerin üzerine dökelim.
- Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra yazı karşılayacak serin lezzet hazır!
Buzluk Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (aldığı kadar un)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- Beyaz peynir
Buzluk Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz içine unun bir miktarını ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne yoğurdun kıvamına ve unun cinsine göre değişiklik gösterir onun için hamur elimize yapışmaz olunca un eklemiyoruz.
- Hamuru 15 dakika oda ısısında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle açıyoruz istediğimiz içten koyup istediğimiz şekilde kapatıyoruz ben yuvarlak şekilde sevdiğim için o şekilde kapattım.
- Bir tepsiye buzdolabı poşeti veya streç film serip poğaçaları birbirine değmeyecek şekilde üzerine diziyoruz tekrar üzerini streç film veya buzdolabı poşeti ile kapatıyoruz buzluğa düz duracak şekilde yerleştiriyoruz.
- Poğaçalar donduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup tekrar buzluğa koyuyoruz.
- İstediğimiz zaman istediğimiz miktarda çıkarıp çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Buzunun çözülmesini beklemeden önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurtanın akı
- 50 gram tereyağı veya teremyağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
İç harcı için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 -1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç haç için; patatesleri haşlayıp ezin. Tavada yemeklik doğranan kuru soğanı zeytinyağ ile kavurun. Üzerine salçayıda ekleyip kavurduktan sonra patatesi ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Sos için; yumurtanın akı, su, yağ, tereyağı ve sirkeyi güzelce karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim. Kenarlarından içe katlayıp hazırladığımız sosla hafifçe ıslatalım.
- İç harcından yufkanın kenarına yerleştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
- Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürün.
- 190 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurta, süt, sıvı yağ, su ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Tepsimizin içerisine 1 tane yufkayı serelim üzerine sos dökelim ikinci yufkayı parçalar halinde birinci yufkanın üzerine yayalım ve üzerine sostan gezdirelim, bu işlemi iki buçuk kat olana kadar uygulayalım.
- İki buçuk kattan sonra beyaz peynir ve yemeklik doğradığımız maydanozu serpiştirelim.
- Ardından kalan 2. 5 yufkadan parçalar koparıp aralarına sos dökelim. Son katta da sos dökelim. 2 saat dinlendirelim. Ben geceden yapıp ertesi gün yumurta sarısı sürüp pişiriyorum.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Bayatlamayan Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı ve ya margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un kontrollü ekleyelim
Arasına;
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam
Bardak ölçüm 250 ml
Bayatlamayan Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kabartma tozu ve un hariç bütün sıvı malzemeleri ekleyip, karıştıralım. 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim. Kulak memesi kıvamında olmalı. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
- Bezeden tezgaha alıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. Orta kısmına iç harçtan ekleyelim ve üç gen şekli verelim.
- Resimde görüldüğü gibi uç kısmından başlayarak kapatalım üçgen şekli verelim. Ardından alta kalan ucunu yukarı doğru alarak üçgen şekli vererek kapatalım.
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım. Birleştirdiğimiz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizelim ve yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Yoğurlu Şakşuka (Favoriniz Olucak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta büyüklükte patlıcan
- 1 tane orta büyüklükte kabak
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 diş sarımsak
- 6 dal maydanoz
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1,5 su bardağı hazır domates konservesi (yoksa 3 tane domates rendeleyebilirsiniz )
Kızarmak için;
Yoğurdu için;
- 2 su bardağı susuz yoğurt süzme yoğurt da olur
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzerine serpmek için;
- Maydanoz
Yoğurlu Şakşuka (Favoriniz Olucak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ve kabakları tüm soyun küçük karelere kesin.
- Ocak bol yağda önce patlıcanları kızartın daha sonra kabakları kızartın kağıt havluya alın üzerine biraz tuz serpin.
- Daha sonra tavayı ocağa alın içine zetinyağını ekleyin domates sosunu ekleyin 3 dakika soteleyin.
- Üzerine ince doğranmış sarımsağı, tuzunu ve pulbiberi ekleyin kısık ateşte 7 dakika soteleyin biraz suyunu çeksin çok sulu olmayacak sos.
- Daha sonra üzerine patlıcanı ve kabağı ilave edin karıştırın ve ocağı kapatın üzerine ince doğradığınız maydanozu ekleyin, karıştırın tuzu kendi damda tadına göre ayarlayın.
- Yoğurdu ve tuzu karıştırın servis tabağının ortasına yerleştirin üzerine şakşukamızı ekleyin üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun yazın çok güzel oluyor tavsiye ederim
Kabak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Zeytinyağ
- Nane
Kabak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendeleyip zeytinyağ ve tuz ile tavada soteliyoruz.
- Piştikten sonra kaseye alıyoruz hafif soğuması lazım.
- Karıştırdığımız süzme yoğurt, sarımsak ve mayonez karışımını üstüne döküyoruz.
- Hepsini karıştırıp servis kasesine alıyoruz.
- Üzerine kızdırdığımız nane ve zeytinyağını döküyoruz
Pratik Yanardağ Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kakaolu hazır pasta tabanı
- 1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
İç Dolgusu İçin;
- 1 paket krem şanti
- 6 tane halley ya da 1 paket petibör bisküvi hangisini tercih ederseniz
- 1 tane muz
Üzeri için;
- 1 paket meyve sosu ( orman meyveli )
- 1 su bardağı su
Pratik Yanardağ Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce meyve sosunu tarifindeki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada kullanacağınız sosu arkasında yazan şekilde hazırlamalısınız.
- Daha sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz. İçine halleyi ya da bisküviyi ( ben halley kullandım ) parçalara ayırıp ekliyoruz.
- Muzu doğruyoruz ve şantiyle harmanlıyoruz ( isterseniz içine damla çikolatada ilave edebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım ).
- Sonra pasta tabanının tekini 8 eşit parçaya bölüyoruz, diğerinin de üzerine kaşıkla süt döküp ıslatıyoruz. Bu aşamada fırça ile de ıslatabilirsiniz. Sütün çok gelmesi halinde kekiniz parçalanabilir.
- Kekin ortasına kubbe olacak şekilde hazırladığımız harcı kenarlarından boşluk bırakarak dolduruyoruz.
- Üçgen şekilde kestiğimiz kek dilimlerini biraz sütle ıslatıp eşit bir şekilde pastamızın üzerine diziyoruz.
- 1 parça artıyor 7 parça tam geliyor. Üzerine de meyve sosunu döküp servis yapıyoruz.
- Ben dolapta bekletmedim isterseniz bekletebilirsiniz. Krem şanti yerine pasta kremasıyla da yapabilirsiniz.
- Üstüne meyve sos yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz :
Sosu Şahane Kaşık Salatası (Sırrı Sosunda) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane yeşil soğan
- 3 tane domates
- 1 tane salatalık
- 6 dal dere otu
- 5 dal maydanoz
Süslemek için;
Sosu için;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limon suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
Sosu Şahane Kaşık Salatası (Sırrı Sosunda) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeleri yıkayın kurulayın küçük küçük doğrayın, geniş bir kabın içine alın.
- Sosu için; bütün malzemeleri bir kasede karıştırın salatamızın üzerine ekleyin karıştırın.
- Servis tabağına alın, üzerine beyaz peynir ekleyin varsa kuru ekmek ekleyin salatanız servise hazır.