18 Haziran 2023 Pazar

Kavrulmuş Soğanlı Patates Salatası Tarifi

 

Kavrulmuş Soğanlı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek tabağı ince doğranmış marul
  • 1 kase ince doğranmış maydanoz
  • 1 tutam ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı kornişon tursu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Kavrulmuş Soğanlı Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Tencereye koyalım ,üzerine çıkacak kadar su ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Patatesler pişince ocaktan alalım.
  • Soğanı jülyen doğrayalım ve zeytinyağında karamelize olana kadar kavurun,.
  • Kırmızı toz biber ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patateslerin üzerine dökelim.
  • Karabiberde ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan patatese ince doğranmış olduğunuz yeşillikleri tuz ,limon suyu ve sevdiğiniz baharatları ekleyerek karıştırın servis yapabilirsiniz.
  • Özellikle çiğ soğan yiyemeyenler için güzel bir alternatif. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Geleli Kebabı Tarifi

 

Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates (soyulmuş)
  • 1 su bardağı sıcak su

Ayrıca;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 büyük boy patlıcan

Servis için;

  • İsteğe bağlı lavaş

    Geleli Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar közleyin.
  • Et sote için; tencerede sıvı yağı kızdıralım. Etleri ve tereyağını ekleyip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Bu sırada sebzeleri doğrayalım. Sırasıyla soğanı, sarımsağı, biberleri ekleyip biraz kavuralım. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın ve fırın kabına yayın.
  • Ardından et soteyi patlıcanların üzerine dökelim. Üzerine çeri domatesleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. 

Limonlu Tiramisu Tarifi

 

Limonlu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)
  • 1 paket kedi dili bisküvi (kullandığınız kabın büyüklüğüne göre değişebilir)

Krema için;

  • 250 gram labne
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 pake şekerli vanilin

Limonlu sos için;

  • 100 ml limon suyu
  • 50 ml su
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 büyük rendelenmiş limon kabuğu
  • Bir çay kaşığı ucu ile zerdeçal

    Limonlu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremasını hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Krema için; tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
  • Limon sos için; limonun kabuğunu rendeleyip şekeri ekleyin, elinizle ovuşturun ve tencereye alın. Yumurtaları ekleyip rengi açılıncaya kadar çırpın.
  • Daha sonra limon suyu ve nişastalı suyu ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen sosu süzüp soğumaya bırakın (ben süzmedim mikser ile ezdim). Küçük borcama kedi dillerini süte batırıp dizin.
  • Üzerine krema ve limon sosunu ekleyip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. En az 5-6 saat buzdolabında bekletip servis edin.

Çilek Marmelat Tarifi

 

Çilek Marmelat Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 200 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

    Çilek Marmelat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çileğimizi yıkayalım ve peçete havluyla güzelce suyunu alalım.
  • Çileğimizi tüm veya ortadan keserek tencereye koyalım üzerine şekeri ve limonun suyunu koyalım 1 gece bekletelim.
  • Tencerenin altını açalım ve 5-8 dakika kaynatalım.
  • Çileği blendırdan geçirelim ve 1dk tekrar karıştırarak kaynatalım.
  • Sıcakken hemen kavanozlara koyalım ve ters çevirelim.

Borcamda Malaga Pasta Tarifi

Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 4adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

    Borcamda Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayla şekeri 5 dk çırpalım yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım.
  • Daha sonrasında geri kalan malzemelerimizi ekleyerek güzelce çırpalım yağlanmış büyük boy borcama harcımızı dökelim.
  • 180 derecede ısınmış fırında pişirelim. Alt üst ayarda 25 _ 30 dakika kadar.
  • Fırından çıkaralım biraz dursun kekimiz.
  • Sonra üzerini çatal batıralım sütü dökelim.
  • Kreması için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alalım.
  • İyice karıştırdıktan sonra orta ateş de sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Son olarak içine tereyağ vanilyayı ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alıp, ılınması için bekletelim

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi

 

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı (tavada eritip ılıman olana kadar sogutuyoruz)
  • 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2paket kabartma tozu
  • 2tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1.5 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 7-7.5 su bardağı un

İç harç için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırdım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum.
  2. Hamuru iyice yoğurup hamur kıvam alınca dereotunu ekledim. Malzemeleri iyice harmanlayıp biraz daha yoğurdum.
  3. Hamuru eşit parçalara böldüm (ceviz büyüklüğünde) ve yuvarladım. (48 adet çıktı)
  4. Hamuru çay tabağı büyüklüğünde elimle açtım, arasına peynir koydum (tepsinin birisini boş yaptım)Peyniri koyduktan sonra fotoğraftaki gibi şekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürdüm, çörek otu serptim.
  5. Önceden ısınmış 170 derece alt üst ayar fırında (alt üst ayar yoksa fanlı ayarda da olur) 20-30 dk kızarana kadar pişirdim.
  6. Ilıyınca birazını servis ettim kalanını da buzluğa attım. Afiyet olsun🙂.

Not:Bu ölçülerde 2 tepsi (48 adet poğaça çıkıyor)

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • Yaklaşık 2,3 bardak un

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için isteğe göre;

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

    Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce oda ısısında beklemiş olan tereyağını yoğurma kabımıza alalım içine sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta koyalım iyice karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı alalım ben çay bardağının ağız kısmıyla şekil verdim. Üzerlerine midye şekli verelim.
  • Hamurlarımız bitince 180 derecelik fırında bir 10,15 dakika da kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuyana kadar benmari usulu çikolatamızı üzerine 1 kaşık sıvı yağ koyup eritelim.
  • Soğuyan kurabiyeleri ilk önce eriyen çikolataya daha sonra istediğimiz gibi ceviz,hindistan cevizi gibi. Batırıp süsleyebiliriz. 

Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi

 

Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram fındık (1 su bardağı)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı bal

    Ballı Fındıklı Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağını alıp eritelim ardından iri olarak kırdığımız fındığı ekleyip 3-4 dakika kadar kavuralım. Unu ekleyip kavrulana kadar karıştıralım.
  • Kavrulan helvayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirelim. Balı ekleyip iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kabın içerisine döküp düzeltelim.
  • Buzdolabında 2 saat bekletelim. İster keserek ister dondurma kaşığı ile şekil verip servis edelim.

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi

 

Karamelize Şerbetli Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı petek toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kek kısmı için;

  • 1,5 su bardağı bendo irmik
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı yeğenler buğday unu
  • 1 su bardağı petek toz şeker
  • 1 su bardağı vera sıvı yağı
  • 1 su bardağı birşah yoğurt
  • 1 paket dorbi şekerli vanilin
  • 1 paket dorbi kabartma tozu
  • 4 adet yumurta

Üzeri için;

  • Toz fıstık veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz

    Karamelize Şerbetli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için 3 su bardağı toz şekerin bir bardak kadar kısmını tencereye alıp kısık ateşte karamel rengine gelene kadar tutun.
  • Sonra 3,5 su bardağı su ekleyin ve katı karamel eridikten sonra kalan 2 bardak şekeri koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon sıkın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kek kısmı için; yumurta ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Un, şekerli vanilin, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştıralım.
  • Yağlanmış orta boy bir borcama kek karışımını dökün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
  • Fırından çıkınca hemen soğuk şerbetle buluşturun. Böylece tatlı şerbeti hemen çekecek. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.