Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 -400 gr kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 4 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 5 adet mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı domates suyu veya 3 adet rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı sıcak su
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim.
- Daha sonra patateslerimizi ve biberlerimizi güzelce doğrayalım .
- Ardından kızgın bir yağın içerisinde önce patlıcanlarımızı kızartalım ve havlu kağıt serdiğimiz bir tabağın içerisine alalım .
- Ardından küp küp doğranmış olduğumuz patatesleri aynı şekilde kızartalım ve yine aynı şekilde tabağımıza alalım biberleri de aynı şekilde kızarttıktan sonra onları da tabağın içerisine alalım .
- Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etlerimizi kızgın tavada tamamen suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Ardından içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyelim ve 2 dakika kadar da bu şekilde kavuralım .
- Daha sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı güzelce ekleyip soğanlarımızı kavuralım ve mantarlarımızı da ekleyerek mantarlarımızı da kavurduktan sonra bu karışımı da patatesli karışımımızın içerisine dökelim.
- Bu arada sosumuzu hazırlayalım sosumuz için salçamızı ve baharatlarımızı küçük bir tencereye alalım içerisine domates sosu veya rendelemiş olduğunuz 3 adet domatesi ekleyelim.
- Ardından ocakta güzelce kavurmaya başlayalım ve içerisine şöyle bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyelim ve sosumuzu 5 dakika kadar kaynatalım.
- Patatesli karışımımızın üzerine bu sosumuzu dökelim daha sonra 200 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika kadar yemeğimizi pişirelim.
Malzemeler
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Süslemesi için;
- 150 gram çilek
- 1 paket bebe bisküvisi
Nasıl Yapılır?
- Pişirmek için kabımıza süt, un, nişasta, yumurta sarısı, sıvı krema, toz şekerimizi döküyoruz.
- Pişirmeden önce iyice karıştırıyoruz.
- Ocağımıza alıyoruz ve kıvam alana kadar iyice karıştırıyoruz.
- Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve bir paket vanilinimizi ilave ediyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Soğumaya alıyoruz iyice soğuduktan sonra süslemeye geçebiliriz.
- Çileklerimizi ince ince doğruyoruz.
- Süslemesi için kasemizi alıyoruz çilekler kenara gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
- Bebe bisküvisini en alt kata kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
- Üstüne kremamızı kaşık yardımıyla koyuyoruz.
- Araya bebe bisküvisi döküyoruz.
- Tekrar en üst kısma bebe bisküvisini az olacak şekilde döküyoruz şekil vermek amacıyla.
- Üç adet çileğimizi süs amaçlı ortaya konumlandırıyoruz.
Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml krema
- 125 gr beyaz çikolata
- 125 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 adet jelatin yaprağı (2 g)
- Vanilya çubuğu (yarısı)
- Çilek
Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak jelatin yaprağını soğuk suya koyup yumuşatıyoruz 5,10 dakika civarı.
- Sütü tencereye anlıyoruz vanilya çubuğunu ortadan kesip bıçakla sıyırıp tohumlarını süte ekliyoruz.
- Sütü ısıtıp içine 1 yumurta sarısı ekliyoruz.Hızlıca çırpıyoruz.
- Ardından tekrardan ocağa alıp kıvamı koyuluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ardından süzgeçten geçiriyoruz topaklanma olursa diye.
- Tekrar tencereye alıp içine yumuşamış jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Bu krema karışımını beyaz çikolataların üzerine ekleyip hepsini bir biriyle karışmasını sağlıyoruz.
- Çikolatalar tamamen erimeli.
- Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 200 ml kremayı güzelce çırpıyoruz mutlaka soğuk olmalı krema.
- Sert bir kıvam alınca üzerine beyaz çikolata karışımını yavaşça ilave edip katlaya katlaya karıştırıyoruz.
- Yavaş karıştırmak gerekiyor krema sönmesin.
- Kupların için çilek dilimleri ekleyip üzerine krema koyup dolapta bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz.
Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük su bardağı süt
- 1 kase (10-12 tane çilek) buzlukta dondurulmuş çilek
- 1.5 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tepeleme dondurma
- 1 avuç ceviz ya da badem (şart degil)
Çilekli Milkshake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri milkshakei yapmadan 1-2 saat önce buzluğa koyalım hafif buz tutsun.
- Dondurma hariç çilek ve tüm malzemeyi blendera koyalım güzelce .
- Yaklaşık 1 dakika çalıştıralım karışsın.
- Bardaklara paylaştırıp üzerine tepeleme 1 er kaşık dondurma koyalım, enfes milkshakeimiz hazır.
Sütlü İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket (75 gr) toz krem şanti
Üzeri için;
- 80 gram sütlü veya bitter çikolata
- Antep fıstığı veya fındık kırıntısı
Sütlü İrmikli Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker ve irmik alınarak karıştırılır ve oacaga alınır, kaynayıp kıvam alana kadar ara ara karıştırmaya devam edilir.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılıp vanilya ve tereyağı ilave edip tekrar karıştırılır.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Soğuyan tatlımıza bir paket toz kremşanti ilave edilir ve elimizle yoğurulur, 5 dakika kadar.
- Eğer standli mikserin varda bu işlemi onunla yapmanızı tavsiye ederim. Normal el mikserlerini kullanmayın yoğun bir karışım olduğu için bozabilir.
- Son olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Üzerlerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyip, fıstık serpiştirelim. Tekrar buzdolabına kaldıralım. Servis esnasında çıkarabilirsiniz.
Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana kuşbaşı
- 2-3 tane kapya biber
- 3-4 tane köy biberi
- 3 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
- Tencereyi iyice ısıtalım. Ardından etleri tencereye koyup karıştıralım (etler bu esnada tencereye yapışır, sıkıntı etmeyelim)
- Etleri suyunu salana kadar kavuralım.
- Etler suyunu saldıktan sonra üzerini örtene kadar su ardından da tuz ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika arası düdüklü tencerede pişirelim.
- Patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp az yağda kızartalım. Kızardıktan sonra bir tabağa alalım.
- Aynı tavada köy biberi ve kapya biberinide ekleyip soteleyelim.
- Aynı tavaya pişen etleri ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim.
- Başka bir kapta salçayı 1 bardak suda açalım. İçine sarımsak rendeleyip yemeğe dökelim.
- Kısık ateşte ,hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 600 g ciğer
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
- Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
- Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır.
Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre miktar değişebilir)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığından biraz fazla kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam doğranmış maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bonfileleri, soğanı ve sarımsakları küp küp doğradıktan sonra robottan çekiyoruz.
- Üzerine yumurtayı, galeta ununu, tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz köfte hamurundan köfteler yapıyoruz. Çok kalın olmayacak.
- Tavaya aldığımız yağı kızdırıp köftelerimizi ekliyoruz. Arkalı önlü kızarttığımız köftelerimiz hazır.
- Dilerseniz patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz.
Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşhaşlı şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım.
- Üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, mavi haşhaş, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizle şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizikler atalım.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- Haşhaşlı şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden önce üzerlerini süsleyerek servis edelim.
Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (eritilmiş)
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
- 1 su bardağı mısır unu
- 3- 3.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı susam
İç malzemesi için;
- 200 gr beyaz peynir / lor peyniri
Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş ılınmış tereyağ ve yumurta kaseye alınır. Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.
- Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır.
- Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur. Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
- 180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.