19 Haziran 2023 Pazartesi

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 -400 gr kuşbaşı et
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı domates suyu veya 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim.
  • Daha sonra patateslerimizi ve biberlerimizi güzelce doğrayalım .
  • Ardından kızgın bir yağın içerisinde önce patlıcanlarımızı kızartalım ve havlu kağıt serdiğimiz bir tabağın içerisine alalım .
  • Ardından küp küp doğranmış olduğumuz patatesleri aynı şekilde kızartalım ve yine aynı şekilde tabağımıza alalım biberleri de aynı şekilde kızarttıktan sonra onları da tabağın içerisine alalım .
  • Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etlerimizi kızgın tavada tamamen suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
  • Ardından içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyelim ve 2 dakika kadar da bu şekilde kavuralım .
  • Daha sonra doğramış olduğumuz soğanlarımızı güzelce ekleyip soğanlarımızı kavuralım ve mantarlarımızı da ekleyerek mantarlarımızı da kavurduktan sonra bu karışımı da patatesli karışımımızın içerisine dökelim.
  • Bu arada sosumuzu hazırlayalım sosumuz için salçamızı ve baharatlarımızı küçük bir tencereye alalım içerisine domates sosu veya rendelemiş olduğunuz 3 adet domatesi ekleyelim.
  • Ardından ocakta güzelce kavurmaya başlayalım ve içerisine şöyle bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyelim ve sosumuzu 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Patatesli karışımımızın üzerine bu sosumuzu dökelim daha sonra 200 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika kadar yemeğimizi pişirelim.

Enfes Magnolia Tarifi

 

 Malzemeler

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Süslemesi için;

  • 150 gram çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi

    Nasıl Yapılır?

  • Pişirmek için kabımıza süt, un, nişasta, yumurta sarısı, sıvı krema, toz şekerimizi döküyoruz.
  • Pişirmeden önce iyice karıştırıyoruz.
  • Ocağımıza alıyoruz ve kıvam alana kadar iyice karıştırıyoruz.
  • Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve bir paket vanilinimizi ilave ediyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • Soğumaya alıyoruz iyice soğuduktan sonra süslemeye geçebiliriz.
  • Çileklerimizi ince ince doğruyoruz.
  • Süslemesi için kasemizi alıyoruz çilekler kenara gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
  • Bebe bisküvisini en alt kata kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
  • Üstüne kremamızı kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  • Araya bebe bisküvisi döküyoruz.
  • Tekrar en üst kısma bebe bisküvisini az olacak şekilde döküyoruz şekil vermek amacıyla.
  • Üç adet çileğimizi süs amaçlı ortaya konumlandırıyoruz. 

Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml krema
  • 125 gr beyaz çikolata
  • 125 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet jelatin yaprağı (2 g)
  • Vanilya çubuğu (yarısı)
  • Çilek

    Beyaz Çikolatalı Bavyera Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak jelatin yaprağını soğuk suya koyup yumuşatıyoruz 5,10 dakika civarı.
  • Sütü tencereye anlıyoruz vanilya çubuğunu ortadan kesip bıçakla sıyırıp tohumlarını süte ekliyoruz.
  • Sütü ısıtıp içine 1 yumurta sarısı ekliyoruz.Hızlıca çırpıyoruz.
  • Ardından tekrardan ocağa alıp kıvamı koyuluncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Ardından süzgeçten geçiriyoruz topaklanma olursa diye.
  • Tekrar tencereye alıp içine yumuşamış jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Bu krema karışımını beyaz çikolataların üzerine ekleyip hepsini bir biriyle karışmasını sağlıyoruz.
  • Çikolatalar tamamen erimeli.
  • Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • 200 ml kremayı güzelce çırpıyoruz mutlaka soğuk olmalı krema.
  • Sert bir kıvam alınca üzerine beyaz çikolata karışımını yavaşça ilave edip katlaya katlaya karıştırıyoruz.
  • Yavaş karıştırmak gerekiyor krema sönmesin.
  • Kupların için çilek dilimleri ekleyip üzerine krema koyup dolapta bir kaç saat dinlendirip servise sunuyoruz.

Çilekli Milkshake Tarifi

 

Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük su bardağı süt
  • 1 kase (10-12 tane çilek) buzlukta dondurulmuş çilek
  • 1.5 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dondurma
  • 1 avuç ceviz ya da badem (şart degil)

    Çilekli Milkshake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri milkshakei yapmadan 1-2 saat önce buzluğa koyalım hafif buz tutsun.
  • Dondurma hariç çilek ve tüm malzemeyi blendera koyalım güzelce .
  • Yaklaşık 1 dakika çalıştıralım karışsın.
  • Bardaklara paylaştırıp üzerine tepeleme 1 er kaşık dondurma koyalım, enfes milkshakeimiz hazır.

Sütlü İrmikli Toplar Tarifi

 

Sütlü İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (75 gr) toz krem şanti

Üzeri için;

  • 80 gram sütlü veya bitter çikolata
  • Antep fıstığı veya fındık kırıntısı

    Sütlü İrmikli Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, şeker ve irmik alınarak karıştırılır ve oacaga alınır, kaynayıp kıvam alana kadar ara ara karıştırmaya devam edilir.
  • Kaynadıktan sonra altı kapatılıp vanilya ve tereyağı ilave edip tekrar karıştırılır.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan tatlımıza bir paket toz kremşanti ilave edilir ve elimizle yoğurulur, 5 dakika kadar.
  • Eğer standli mikserin varda bu işlemi onunla yapmanızı tavsiye ederim. Normal el mikserlerini kullanmayın yoğun bir karışım olduğu için bozabilir.
  • Son olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Üzerlerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyip, fıstık serpiştirelim. Tekrar buzdolabına kaldıralım. Servis esnasında çıkarabilirsiniz.

Sebzeli Et Sote Tarifi

 

Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2-3 tane kapya biber
  • 3-4 tane köy biberi
  • 3 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sebzeli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
  • Tencereyi iyice ısıtalım. Ardından etleri tencereye koyup karıştıralım (etler bu esnada tencereye yapışır, sıkıntı etmeyelim)
  • Etleri suyunu salana kadar kavuralım.
  • Etler suyunu saldıktan sonra üzerini örtene kadar su ardından da tuz ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika arası düdüklü tencerede pişirelim.
  • Patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp az yağda kızartalım. Kızardıktan sonra bir tabağa alalım.
  • Aynı tavada köy biberi ve kapya biberinide ekleyip soteleyelim.
  • Aynı tavaya pişen etleri ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim.
  • Başka bir kapta salçayı 1 bardak suda açalım. İçine sarımsak rendeleyip yemeğe dökelim.
  • Kısık ateşte ,hafif suyunu çekene kadar pişirelim.

Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g ciğer
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
  • Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
  • Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır.

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre miktar değişebilir)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam doğranmış maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri, soğanı ve sarımsakları küp küp doğradıktan sonra robottan çekiyoruz.
  • Üzerine yumurtayı, galeta ununu, tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz köfte hamurundan köfteler yapıyoruz. Çok kalın olmayacak.
  • Tavaya aldığımız yağı kızdırıp köftelerimizi ekliyoruz. Arkalı önlü kızarttığımız köftelerimiz hazır.
  • Dilerseniz patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz.

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

 

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşhaşlı şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım.
  • Üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, mavi haşhaş, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzdan parçalar kopartarak elimizle şekillendirelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizikler atalım.
  • Ardından önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Haşhaşlı şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden önce üzerlerini süsleyerek servis edelim.

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 3- 3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı susam

İç malzemesi için;

  • 200 gr beyaz peynir / lor peyniri

    Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eritilmiş ılınmış tereyağ ve yumurta kaseye alınır. Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.
  • Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler karıştırılır.
  • Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur. Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • 180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.