Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi (16 adet)
Islatmak için;
- 1,5 su bardağından az ılık su
- 1-1,5 yemek kaşığı granül kahve
- 1-1,5 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası (tepelemeden biraz az)
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne peyniri
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle labne hariç tüm krema malzemelerini bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. (10 saniye bile karıştırmayı bırakınca hemen topaklanıyor ona göre dikkatli olunuz).
- Krema piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp ara sıra karıştırarak ılıtıyoruz.
- Ilındıktan sonra peyniri ekleyip mikserle 10-15 dakika çırpıyoruz.
- Kremamız olduktan sonra bir kasede su-şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
- Bisküvileri bu karışımla ıslatıp kare bir borcama 2 sıra yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
- Kremanın yarısını ilk katın üstüne sürüp ikinci kat içinde bisküvilere aynı işlemi yapıyoruz.
- Kalan kremayı en üste döküp yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- 1 gece dolapta dinlendirdikten sonra üzerine kakao eliyor ve dilimleyerek servis yapıyoruz.
Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata
- 60 gram tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğuk süt, un, kakao, toz şeker, yumurtayı derin bir tencereye alıp çırpıcıyla karıştıralım.
- Ocağın üzerine koyup karıştıra karıştıra pişirmeye başlayalım. Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine çikolatayı ve tereyağını koyup karıştıra karıştıra erimesini sağlayalım.
- En son buz gibi bir bardak soğuk suyu ekleyip mikserden geçirelim.
- Soğutmadan servis kaselerine paylaştıralım.
- Üzerine beyaz veya sütlü çikolata rendeleyebilirsiniz.
- Fındık içi veye ceviz içi fıstık ile süsleyebilirsiniz.
- Soğuması için buzdolabında saklayabilirsiniz.
Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Açmak için;
Kaymağı için;
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Arasına;
Şerbeti için;
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımıza ilk önce kaymağını hazırlamakla başlayalım.
- Tencereye irmiği ve sütü alıp pişirelim, tamamen piştikten sonra vanilyayı ekleyelim .
- Benim dondurucuda ıspanak pürem vardı kaymağımı ikiye ayırıp bir kısmına ıspanak püresi ekledim dilerseniz sizler de öyle yapabilirsiniz .
- Kaymağı soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan şerbeti için şeker su ve limonu tencereye alalım orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp aramaya bırakalım.
- Yoğurma kabına kabartma tozu ve un hariç diğer bütün sıvı malzemelerini alalım güzelce karıştıralım .
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce hamurumuzu yoğuralım.
- Streçle sarıp dondurucuya atalım ,bir gece bekletelim.
- Sabahtan hamurumuzu dondurucudan çıkartalım tamamen çözülmesini bekleyelim.
- Çözülen hamuru tahtaya alalım hafif unlayarak toparlayalım 6 eşit bezeye ayıralım.
- Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim .
- İlk bezemizden açmaya başlayalım bolca nişastayla ilk önce merdane ile daha sonra oklavayla açabildiğimiz kadar büyük bir yufka açalım.Not; bu arada arkadaşlar dondurucudan çıkan hamur o kadar güzel açılıyor ki anlatamam.
- Açtığımız yufkayı oklavaya sararak büzüştürelim yavaşça oklavadan açalım 2 parmak boşluk bırakarak cevizi yerleştirelim .
- Üzerine kaymağımızdan birer tatlı kaşığı ekleyelim .
- Yufkanın kenar kısımlarına görselde görüldüğü gibi üzerine katlayalım midye şekillerini verelim ,tepsiye dizelim .
- Diğer kalan bütün yufkaları aynı işlemi uygulayalım .
- Üzerine tereyağı ve sıvı yağını eritip sürelim ilk 25 dakika 190 derecede daha sonra 170 derecede toplam 1 saat 5 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
- En az 3-4 saat beklettikten sonra muhteşem tatlımız servise hazır ,
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet kemiksiz arası açılmış tavuk but
- 2 adet patates
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk butlarının derilerini çıkarıp atalım (isteyen derisi ile de yapabilir) fırın tepsisine dizelim.
- Aralarına elma dilimi doğranan patatesleri, biberleri parmak şeklinde doğrayıp dizelim.
- Kuru soğanıda yarım ay şeklinde, domatesleri halka şeklinde doğrayıp dizelim,.
- Sarımsakları ikiye bölüp serpiştirelim.
- Sos malzemesini pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp yemeğin üzerine dökelim.
- Pişirme kağıdını su ile buruşturup, tepsinin üzerini kapatıp 200 derecede,alt üst ayarda önceden ısınmış fırında 25 dakika kapalı olarak,sonra üzeri açık şekilde istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
Köpoğlu Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 kaşık konserve domates
- 2 adet yeşil biber
- 4 kaşık süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Köpoğlu Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve patlıcanları küp küp doğruyoruz.
- Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartıyoruz.
- Biberlerin tohumlarını ayıtlayıp küp şekilde doğruyoruz kızartıyoruz.
- En son yağı çok az bırakıp domates konservesinden ekleyip 1 dk çeviriyoruz.
- Sarımsakları tuz ile ezip süzme yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Bütün malzemeleri süzme yoğurt ile iyice karıştırıyoruz
Mısır Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 buçuk su bardağı mısır unu
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
Mısır Unlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısır unlu kurabiye için öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve pudra şekerini uygun bir karıştırma kabına alarak krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım.
- Karışıma sıvı yağ, mısır unu, un, kabartma tozu, vanilya ve son olarak rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra hamuru toparlanıncaya kadar yoğuralım. Ele yapışmayan, kolay şekil alabilen, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamuru hazırladıktan sonra mümkünse 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı olarak sıralayalım.
- Son olarak kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım .
- Sürenin sonunda üzeri kızarmadan altları hafifçe pembeleşen kurabiyelerimizi fırından alabiliriz.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar kurabiyeleri beklettikten sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Çilekli Limonata (Bu Yaza Damgasını Vuracak) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr çilek
- 1 su bardağı toz şeker
- 2adet orta boy limonun kabuğu ve suyu
- 6 su bardağı su
Çilekli Limonata (Bu Yaza Damgasını Vuracak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çilekleri yıkayıp temizleyin.
- Çilekleri derin bir kaseye alıp üzerine şekeri, rendelenen limon kabuklarını, limon suyunu ve normal suyu ekleyin.
- Tüm malzemeleri bizzzzt blendırdan geçirin.
- Çilekli limonatayı 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Daha sonra süzgeç yardımı ile süzün. Çilekli limonata servise hazır.
Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 +yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un
Hatay Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış margarini, sıvı yağı, şekeri, suyu, kömbe baharatını, kabartma tozu ve vanilini karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyin, elinize yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, Hatay’ın kömbe kalıbına bastırın ve yere vurun çıksın. yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180° derecede çok az rengi dönene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında bekletin, sertleşecektir.
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 damla taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın,kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu ekleyin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi de sütle birlikte bir kapta çırparak hazırlayıp buzdolabına koyalım.
- Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser veya tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Sıvı malzemeleri (sıvı yağ ve süt) ilave edin ve karıştırın.
- Elenmiş un, haşhaş, irmik, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabınıza harcı alın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar 180 derecede pişirin.
- Revaniyi fırından alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra (2-3 dakika) şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti tamamen çekince krem şantiyi güzelce yayın. Üzerindeki süslemeler tamamen size kalmış.