Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 buçuk su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olabilir)
- Bir fiske tuz
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Üzerine dökmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Havuç Dilimi Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeleri derin bir kaba alın iyice homejen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ne çok yumuşak nede çok sert bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde otuz tane bezeler yapın .
- Merdane yardımıyla bir çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Üzerine nişasta serpin bu şekilde beşerli bezeler yapın .
- Üzerlerine tek tek nişasta serpin.
- Beşerli beşerli merdaneyle açabildiğiniz kadar açın, mutlaka bol bol nişasta serpin, yufkalar birbirine yapışmasın.
- Yuvarlak borcam tepsisine göre ayarlayın .
- Kalan parçaları aralarına koyun on beş alta on beş üste gelecek şekilde ayarlayın ben havuç dilimi yaptım siz istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Fansız fırında 160-170 derecede pişirin, arada kontrol edin fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın şeker eriyene kadar karıştırın bir dilim limonuda atın tencereye orta ateşte kaynatın şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak. Kolay gelsin afiyet olsun
Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Sertleşene kadar un
İç kaymağı için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı fındık
- Ceviz içi
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
Açmak için;
- Yeteri miktarda buğday nişastası
- Yarım çay bardağı un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce baklava hamuru güzelce yoğrulur.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır .
- Yarım saat kadar üstüne poşet geçirilip bekletilir.
- Öte yanından iç kaymağı hazırlanır bir tencere süt ve irmik koyulur iyice katılaşıp kıvam alınca ,çekilmiş fındık yada ceviz içi ilave edilir karıştırılır.
- Baklavayı açmak için bir kaba nişasta ve un koyulup karıştırılır.
- Baklava güzelce açılır,oklavaya sardıktan sonra elle büzdürülüp yırtmadan açılır.
- Masada el yardımıysa ortası tekrar büzdürerek iki parmak aralıklarla kaymak koyulur kenarlardan kapatılır kesilir ve ters çevirerek midye olan tatlımızı yanlardan sıkarak tepsiye alıyoruz.
- Hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz,süt şerbetini hazırlıyoruz kaynadıktan sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan da tatlımızın yağını hazırlıyoruz.
- Hazırlanan yağ tatlıların üstüne güzelce gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce pişiriyoruz,ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz bir kaç saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
All-in-One Cooker Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml – ön haşlama için)
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
All-in-One Cooker Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- All-in-One Cooker’ımızı soteleme programında 5 dakika çalıştıralım ve içerisine kuşbaşı doğranmış etlerimizi ekleyerek 5 dakika mühürleyelim.
- Sürenin sonunda üzerine sıcak su ekleyerek 15 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
- Haşlanan etleri ayrı bir tabağa alalım.
- All-in-One Cooker’ımızı tekrar 10 dakika soteleme programında çalıştıralım ve hazneye sıvı yağı alalım.
- Üzerine etleri aktararak 1-2 tur karıştırarak soteleyelim.
- Yemeklik doğranmış soğan, doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek karıştıralım ve sotelemeye devam edelim.
- Kabukları soyulup doğranmış domatesi, salçayı, tuz, kekik, pul biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım. Son olarak sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Yumuşacık pişen et sotemiz servise hazır.
Pamuk Poğaça Böyle Yumuşaklık Böyle Lezzet Yok Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
Pamuk Poğaça Böyle Yumuşaklık Böyle Lezzet Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla şekil verip, 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp, 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.
Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 200 gram pastırma
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet domates
- 3 adet biber
Sosu için;
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
- 1 türk kahvesi fincanı su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- kalan sos
Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı malzemeleri derin bir kapta doğranıp, karıştırılır.
- Sosu için; ayrı bir kapta tüm malzemeler eklenir ve güzelce çırpılır.
- Her bir yufka 4 parçaya bölünecek şekilde şekilde kesilir (yufka tek seferde kesme pratik bilgi olarak yufkalar üst üste dörde katlanır ve bıçakla görseldeki gibi kesilir. Görseldeki gibi tek hamlede kesilmiş olacaktır ☺️)
- Her parçaya sos ve iç harç konur ve sarılır (ben tek sardım ama iki kat da sarılabilir her kata sos sürelim bu şekil yapılacaksa)
- Sarılan börekler tepsiye dizilir ve üzerine artan sostan sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180’ fırınca alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun
Damak Çatlatan Porsiyonluk Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
Piştikten sonra;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Çikolata sosu için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 100 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
- Toz fıstık
Damak Çatlatan Porsiyonluk Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için; gereken tüm malzemeler uygun bir tencereye alınarak çırpma teliyle iyice çırpılıp ocağa alınarak orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilip ılımaya bırakılır.
- Ilıyan kremaya süt ve kremşanti eklenip mikserle çırpılır. Son olarak krema blendırdan geçirilip kedi dili bisküviler dörde bölünerek kremanın içine eklenip karıştırılıp kaselere pay edilir.
- Sosu için; hazır paket sosun arkasında ki tarife göre hazırlanıp ocakta pişirilip sıcakken içine çikolata eklenip ara ara karıştırılarak sos soğumaya bırakılır.
- Soğuyan sos tatlılara eşit şekilde dökülür. 4 saat vaktiniz varsa bir gece dolapta dinlendirip üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Nar ekşisi
- Tuz
Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı temizleyip piyazlık doğrayalım.
- Biberlerimizi yıkayıp temizledikten sonra ortadan ikiye kesip doğrayarak soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
- Kalan diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırıp servis tabağımıza alalım.
- Soğan mezemiz servise hazır
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et ( iri olmasın )
- 1 adet büyük soğan
- 4-5 adet sarımsak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 su bardağı bezelye
Sosu için;
- 2-3 adet domates (rendelenmiş
- 1 rer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derin bir kabın içine alın üzerine bezelyeleri ve etleri ilave edin.
- Sosu için; bir çay bardağı su hariç bütün malzemeleri karıştırıp sebzelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Sebzeleri iki adet fırın poşetine pay ederek dolduralım bir çay bardağı suyu üzerine ilave edip poşetin ağzını sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yerleştirelim poşetlerin üzerinden kürdanla iki üç delik açalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık bir birbuçuk saat kadar sebzeleri ve etleri pişene kadar pişirelim afiyet olsun
Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 litre su (sıcak su olmasın)
- 1 tatlı kaşığı tuz (Kullandığım bardak 200 ml)
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
Nohutlu Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, un, yumurta sarısını tencereye alıp güzelce çırpalım.
- Üzerine 1 litre suyu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım (kesilmemesi için sürekli karıştırıyoruz).
- Kaynamaya başlayınca nohut ve buğdayı ilave edelim biraz daha kısık ateşte kaynatalım.
- Diğer yandan tereyağ sıvı yağ tavaya alıp eritelim iyice kızdırıp nanesini ekleyelim ve altını kapatıp sosu çorbaya dökelim bir iki karıştırıp çorbanın altını kapatabiliriz. (çorbanın kapağını hemen kapatmayalım buharıyla kesilme olmasın).